pahalı cep telefonu kullanan insanlar

ithilquessir
sifatlarini korumak istiyorlarsa surekli yeni ceptelefonlari almalari gereken insanlardir. cunku bu gunun pahalli telefonunun o fiyatta kalmasi ancak yeni modeli cikana kadardir.
tasar
nasıl ki ucuz cep telefonu kullanan insanlara karışma gibi bir hakkımız yok, aynı şekilde pahalı cep telefonu kullanan kişiler için de lafazanlık yapmamızın gereği yok... sosyal ve psikolojik açıdan irdelenmesi gereken bizdeki bu (pahalı diyemeyeceğim) son model telefon alma hastalığı trendinin neden bu kadar yükseldiğidir. belirtmeden geçmeyelim ki bugün ucuz dediğimiz telefonlardan kullananan kişilerin bir çoğunun zamanında bu telefonlara bir servet ödediğini de göz ardı etmeyelim. (bkz: ben)
(bkz: nokia 3310)
kaciyorum
telefonu toplumsal statü göstergesi olarak algılamayı seven insanlardır, o telefonla profesyonel fotoğraflar çekmekte, kısa film festivallerinde ödül alacak filmlere imzalarını atmakta ya da yüksek ulusal çıkarlar ihtiva eden uyuşmazlıkları çözmektedirler.. sen ben gibi konuşmaktan çook daha fazlasını yaparlar...
hllrsn
genellikle bu cep telefonları geniş özelliklere sahip olduğu için tercih sebebidir.ve işi icabı sürekli dışarıda olan kişiler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.cep telefonu telefon özelliğinin dışında da bir çok işe yaradığı için teknolojinin nimetlerini yadırgamayan ve bunu geri tepmeyen insanlardir bu pahali aletleri kullanan insanlar.
isyankarmuhabir
ozellikle 16-23 yas arasındakı genclerde sıkca gorulebılen durumdur. pahalı telefon kullanmayı bır statu aracı sayarlar. aynı durum arabaları ıcınde gecerlıdır. ama sorun onlarda degıl, kapitalizm de dır. bu genclere tuketmek ogretılmektedır, tuketmelerı ıcın false needs yaratılmaktadır. bu yuzden pahalı telefon kullanan ınsanlara kızmayın hıc kapıtalızmı benımseyen bunyelerınıze ve bızlerı bu duzene mahkum eden buyuklerımıze kızın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol