dudak payı

ilean
çay bardağında
bırakılan dudak payı
kadar bile
uzak kalamam
gözlerine

yakın olsun isterim
ellerime ellerin
yanındaki beton binaya
yaslanması gibi
köhne bir evin

seni bir çivi
gibi çaktım
çünkü beynime
ve toplayıp
bütün kerpetenleri
attım denize

sunay akın
ozee
hep ulen niye bu bardak dolu değil diye sorduğumuz gözümüze doyuramadığımız yeridir hadisenin ve bu bardaklara içeceği sunarken bırakılan boşluklarını hep abartı buluruz ’abi bir parmak çok ala yeterdi’ der gibi bakarız ayrıca bundan istifade küçükken sinsi dudak payından rantçılar çıkmıştır,servis yaptığı dudak paylarını derinleştiren sinsilerdir bunlar.
steroid
anneme yıllardır öğretememem yüzünden sonuçta kendi damak derisinin haşlanıp kalkmasıyla sonuçlanan çay\bardak orantısı.
ozee
çok ince bir mesele,otobüslerde kıpraşmaların olacağı düşünülerek köfte dudaklılara bile fazla gelen bir pay bırakılır.
armes
içeceklerde bardağın ağzına kadar doldurulmaması bir iki santimlik boş bırakılmasıdır.sürekli çay kahve ikramı yapan yerlerde bu olaya dudak payından çok kar payı gözüyle bakılır.
elma sekeriiii
benim gibi sakar insanlar iiçin, çayın bardakta tam olarak dolu olmamasını gerektiğini hatırlatan hede.

hay sıçayım, hep döküyorum yaa...
sacmaligindaniskasi
dudak payı bırakılmazsa ya pipet kullanılmalıdır ya da masada sabit halde duran bardağa su içen kedi gibi yaklaşılarak dudak ucuyla(veya tercihen dille) bardaktaki sıvı bir miktar(dudak payı kalıncaya kadar) hüpürdetilmelidir.
mangounchained
hiç unutmam üni zamanında arkadaşlarla öğrenci evi kahvaltı yapıyoruz. benim de dudaklar zenci dudağından hallice. arkadaş gömdü çayları herkeste yarım parmak boşluk varken ince bellide benimkinin yarısı boş. bunun yarısı dolu yarısı boş geyiğinden sonra sordum benim niye bu kadar diye, "sende zenci dudağı var dedi arkadaş", "ona göre bıraktım" diye de ekledi. güldük eğlendik, akabinde "ya s.karım senin gibi arkadaşa adam gibi koy da içelim şu h.mına kodumun çayını vizeler var tepemin tasını arttırma sabah sabah daha sigaramı içmemişim kafam allak bullak" dedim. "çay bitti kanka fazla kaynamış yoksa ayıpsın" dedi. hay dedim şansıma t.küreyim.

(bkz: bu da böyle bir anımdır)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol