8 mart 2006 fenerbahçe galatasaray maçı

noyan
liderliğe oturan galatasarayımız için gerçekten zor bir maç olucak. ama ilk maçın kadıköyde olması güzel. avantajlı bir skorla döneriz inancındayım
ankakusu
maglup olan takimin taraftarlarinin bugun ’kadinlar gunu’ saygimizdan yenildik veya bu maglubiyetimizi butun kadinlara hediye ediyoruz diyebilirler.

cocabora
ilk yarı berabere,ikinci yarı ev sahibinin galip geleceğine inandığım maç...bir beşiktaşlı olsam da feneri de galatasarayı da pek sevmesem de tahmin sadece..fener kazanmak zorunda;başka yolu yok!ancak her şeye rağmen iyi bir maç izleyeceğimiz kesin.heyecanla bekliyorum maç saatini!
feridun bitir
fenerbahçe-galatasaray maçlarını anlatmaya çalışmak...

futbol 22 kişinin bir topun peşinden koştuğu bir spor değildir.sinema,tiyatro gibi hobidir.ister sevin ister sevmeyin.

dünyanın gelmiş geçmiş en büyük bilmem kaçıncı derbisi geyiğini bilmiyorum.benim için fenerbahçe-galatasaray maçları en büyük futbol muhabbeti.bu maçların kupasına oynanması veya gazozuna oynanması hiç önemli değil.bünyesinde o kadar çok heyecan barındıran başka bir maç yok.başka bir derbiyi 3-0 kazanmanın zevki başka,fenerbahçe-galatasaray maçını 1-0 kazanmanın zevki bambaşka.çünkü ikisi de çok farklı takımlar.ondan bunlar karşılaştığında hayat durur bünyede.heyecan basar,biran önce başlasa da o zevki o heyecanı,o atmosferi yaşayalım diye.dünya ile iletişim kopar.başka bir derbiyi kazandığında ne kadar insanları kızdırabilirsin? . fenerbahçe 6-0 kazanır geyikler döner.galatasarayları kızdırmanın keyfi bir başka olur.galatasaray 5-1 kazanır ’’5’i 1 yerde’’ diye espriler yapılır fenerbahçeli arkadaşlar kızdırılır.birçok fenerbahçe-galatasaray maçı hafızalara kazınır.hep orda kalır.eğer galipseniz saniyeler dakika olur geçmek bilmez,eğer mağlupsanız dakikalar saniye olur.eller titrer,terler boşalır.istem dışı olur bunlar.günlerce maçın kritiği yapılır.yok galatasaray küme düşsün,yok fenerbahçe küme düşsün.iki takım taraftarı da bunu istemez aslında.fenerbahçesiz ve galatasaraysız bir ligin tat vermiceğini bilirler.bunlar 100 yıllık çınarlar.ezeli rakip ebedi dostlar.

herkes anlayamaz bu derbinin güzelliğini...

fenerbahçe-galatasaray derbisi bir futbol şölenidir...

dostluk kazansın...

her zaman...

işte o maçlardan biri bugün oynanacak maç...keyfini çıkartın...
seyhmerat
galatasaray galibiyetlerini tarih yazmak zannedenlerin sevindikleri maç olmuştur. evet doğru galatasaray avrupa şampiyonu olmuş bir kulup onu yenmek tarih yazmaktır.
ankakusu
galatasarayli futbolcularin yeni yeni kipirdanmaya baslayan turk sinemasina cok ama cok iyi figuran olabileceklerini gosteren mac.
ankakusu
muhtemelen galatasarayin ’’kadinlar gunu’’ vesilesiyle yenildigi mac olmustur.
tabi bugun onlarin gunu. incitmemek gerek.
darth sidious
fenerbahcenin, yine kotu zamaninda galatasarayi yenerek moral buldugu mactir. agir zeminde mucadele eden futbolcular camura bulansa da mucadeleleri ile alinlari ak olarak sahadan ayrilmislardir. fakat hasan sas denen provokator, ayhan akman denen oscarli oyuncu, orhan ak denen besmelesiz camura hatta boka bulanmistir. onceki hafta besiktasin yaptigi ve basarili oldugu, sinirleri ger, cirkeflik yap puan al taktigini bu sefer galatasaray denemis fakat tamamen hakli bir pozisyonda verilen serbest vurusu gole ceviren alex sayesinde olay kiclarinda patlamistir. ayni alex kaleci aykutun kilina dokunmadan aldigi topla gol yapsa da onceki haftalardan etki altinda birakilan hakem golu verememis ve gorevini yapmanin gonul rahatligiyla evine donmustur. normal sartlarda, duzgun bir hakemle fark yiyecegi mactan tek farkla kurtulan galatasaray yillik butcesinin bir kismini hakemlere ayiracagina borclarini kapamaya ayirsa kendisi icin daha hayirli bir is yapmis olacaktir.
darth sidious
galatasaraylilarin yine biz oynadik fener yendi diye dolastiklari mac da olmustur ayni zamanda. oyunun genelinde hakim olan takim fenerbahceyken ilk yarinin son 10 dk ile ikinci yarinin ilk 10 dk arasi disinda kendi sahasina kapanip ceza sahasi onunde 9 kisi defans yapan galatasaray yalnizca mucadelesi yuzunden takdir edilebilir. onu da yapacak olan, teselli vermek isteyen galatasarayli yonetici ve yazarlar olacaktir. galatasarayi yenmek tarih yazmak degilldir. tarih her sene hatta senede en az iki defa yazilmaz. tarih, bu yuzyil icinde, herkesin hatirladigi ve seyrettigi bir macta 10 kisiyle 6 fark atmis olmaktir. 1912de 7 kisi hikayesini hatirlayan varsa gelsin takma dis yaptirayim. galatasarayi yenme abartilmamalidir. (bkz: alismis kudurmustan beterdir).

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol