oyların gözükmesi

my son is father
sisteme eklenen yeni bir özellik, kişinin verdigi muhtesem oylar ile berbat oylar gozukmektedir. eh işte oyunu ise istatistlikler bölümünden en cok oy kullanan üyelerimize bakarak küçük matematik işlemleriyle hesaplanabilecektir.
seri eksi oy veren ibne ’yi getirtmiştir bu özelliklik aklıma birden.
neden berbat oyu verildigi anlasılmayan entryler baslıgına giderek, kim tusunu kullanmakta ayrı bir zevk katmıstır olaya.
my son is father
surekli olarak muhtesem oyu verdigim yazarların kullandıgı berbat oyu fazlalıgını gorunce artık kendilerine bu oyu kullanırken iki kere düsündürecek sistem.

özeleştiri yapmak gerekirse yukarıda ki düsüncem son derce yanlıstır. yazarlara oy verirken, entrylerine gore oy vermek gerekir, kişiler degil entryler on planda olmalıdır.

edit: denedim olmuyor. aklımdan berbat oy sayısı fazlalıgı bir türlü gitmiyor.

nick nicki nickince
’niye insanlari cezalandirici bir yapim var benim huleyan?’ diye naralar atmama sebep yeni ozellik.
’i promise, i’ll make up for all of this. my name is nick’
carpediem
ne kadar cani, acımasız, çirkef bi insan oldugumu anlamama neden olmuş hede. berbatları bol keseden dagıtmış, muhteşemlerde cimrilik yapmışım. evet, kendimden utandım.
agire jiyan
toplam 61 adet oyum icinde 2 tane berbat gorunce kendimi sevgi kelebegi gibi hissetmeme neden olan ozellik. ayrica $ahsim icin ahan da bu entry’e berbat oyunu sen vermi$sin diye beni parmakla gosteren ki$iye guzel bir yanit olmu$tur.
(bkz: iyi ki varsin sozluk)
ithilquessir
kesinlikle sevmedigim bir ozelliktir.

bir kere kisilerin oylamalarinin olabildigince entrylere dayali olmasi temelini dibinden sarsmaktadir. ben keske mumkun olsa da oylarken yazan kisinin nickini bile gormezden gelebilsek derken bu yeni uygulama sozluge, "ulan bu da cok eksi veren bi ibne, nerden baksan bana da iki uc tane vermistir, tuh len bu ay eh iste oylarim cok az kalmis, biraz da onalardan veriyim, dur berbat oyum yukselmesin millet bana eksi vermesin" gibi politik oyunlar girivermistir. isterseniz yakinda kimin hangi entry’e ne oyu verdigini de yazalim...

yani sistem geldiginden beri muhtesem oylarinin seviyesi gozle gorulur seklinde artmistir. ve ben kendi adima konusuyim sayfalar dolusu entrylerin icinde bir satir copy paste yapmadan bir seyler yazmaya calisirken abuk subuk yada sadece dan olusan entry’lerime verilen muhtesem oylari boyumu uzatmamakta, yuzumu guldurmemektedir.
376
verdiği berbat oylarının, verdiği muhteşem oylarından fazla olan
yazarlar açısından epeyce boktan bir özelliktir çünkü son zamanlarda sözlük içindeki seri eksi oy veren ibne dedikodusu yüzünden bir anda seri eksi veren ibne olma tehlikesi vardır.bu durumda yazarların berbat oyunu korkarak vereceğinin göstergesidir.basit bir denklem yaparsak

fazla berbat oyu=ibnelik

sonucuna ulaşmak maalesef mümkündür.

konu hakkındaki şahsi görüşüme gelince saygı duymak gerekir. jedi amca yeni şeyler için uğraşıyor mu? evet uğraşıyor.insanın kendi sitesinde yeni eklentilerinin çalışdığını görmesi kişiye ayrı bir zevk verir. bizzat yaşadığım için biliyorum.
darth sidious
bana durmadan berbat oyu veren serefsizi ortaya cikaran ozellik oldugu için sevinç ve duygu yoğunluğu ile karşıladım. verilen muhteşem oylarının berbat oylarından katbe kat fazla olması, kişinin tribunlere oynadığını da gösterir aynı zamanda. ulan sözlükte şu şöyle yazıyor, ciddiyet arıyorum ulen, yok mu bi babayiğit sözlüğü kurtaracak naraları atanların, demokratik hakları olan oy kullanma haklarını bile sözlüğü ve kişileri düzeltmek adına kullanmadıklarını görünce sözlük için küçük türkiye yorumu yapmaktan kendimi alamamaktayım.
31subat
çok sevdiğim bir özelliktir zira kendi istatistiklerime bakıp ne kadar "olumlu" bir insan olduğumu düşündüm.
bazılarının istatistikleri ise beni fena halde şaşırttı. yok yok, hiç şaşırmamalıyım aslında velakin ben sanıyordum ki insanlar "berbat" butonunu şahsa olan kişisel gıcıklık katsayısıyla alakalı olarak değil de sadece gerçekten de kötü olduğunu düşündükleri entryleri görünce kullanırlar. bilgic olmak bunu gerektirir(di) zira. safım ben evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol