severus snape

goetica
harry potter’dan ölesiye nefret eden bunun sebebi de harry nin annesi lilly e a$ık olu$uyla harry nin babasının geçmi$te çok fazla dalga geçmesinden kaynaklanan daha sonra hırs yapan kitabın bence en güzel yaratılmı$ en karizma ki$ilerinden biri.ayrıca sözlükteki harry potter’a olan ilgisizlikten dolayı asla çekinmeyerek söylüyorum ki serinin sonunda albus dumbledore’u o öldürecektir.fakat sanıldığı gibi değildir.aslında özünde iyi bir abimizdir.
cikolata
harry potter serinin en cok nefret edilen karakterlerinden birisidir. kitabin basindan beri surekli kotu olduguna dair his besletir okuyucunun icinde. gerek goruntusu ile gerek harry’ye olan kini ile okurlar bir turlu sevemezler. ama cok iyi bir buyucu oldugu, zihinfend ustadi oldugu ve voldemort’a karsi ustlendigi gorevleri ile takdirimi kazanmistir.
phoebus
harry potter serisinin ne karizmatik adamıdır ve bu karizmasını ne çok iyi görünümlü kötü adam imajıyla nede voldemort adamıyım imajıyla yapmıştır başlarda,özellikle bütün karakter testlerinde slytherin çıkan benim gibi insanlarında sevdiği karakter olan snape 7.kitapta aslında ben herşeyi seni için yaptım harry canım benim derse hayal kırıklığına uğrayabiliriz.
angelus
cadı olan eileen prens ile muggle olan tobias snape evliliğinden dünyaya gelen snape 1959 veya 1960 doğumludur. slytherin de okuyan ve safkanlığa inanan snape için bu durumun ne kadar kötü olduğunu tahmin etmek hiçte zor değildir.

sıska, soluk yüzlü, kanca burunlu, omuzlarına kadar inen yağlı saçları ve siyah cübbesiyle besili bir yarasaya benzer.

snape ile ilgili en eski bilgilerin başına dönersek, hogwarts’a geldiğinde kara büyü konusunda öğretmenlerden bile fazla bilgisi olduğunu ve çok istediği slytherin’e seçildiğini belirtmemiz gerekir.

zaten slytherin’in bu özelliğinden dolayı okul döneminde kurulan çetenin hemen hemen bütün üyeleri sonunda ölüm yiyen olmuştur. fakat voldemort’un düşüşünden sonra saf değiştirerek bakanlık için casusluk yapmıştır. okuldan sonraki yaşamıyla ilgili ayrıntılar ise bilinmiyor.

bir dönem lord voldemort’un yandaşlarına katılmış da olsa daha sonra taraf değiştirmiş, 1971 yılında hogwarts’a dönüp iksir uzmanı ve slytherin’in bina sorumlusu olmuştur. aslında gözü karanlık sanatlara karşı savunma dersindedir.

bu dersin öğretmeni olan remus j.lupin’le çocukluktan beri rekabet içindedir. snape, james, lily, sirius, lupin ve pettigrew’la aynı dönemdendir. onlara hep tuzaklar hazırlamış fakat bu tuzaklardan sıkılan sirius o’nu (eğer james potter son anda yetişmeseydi) yok etmiş olacaktı. bu olaydan sonra james ve sirius’a daha fazla diş bilemeye başlamıştır. harry’yi sevmemesinin nedeni de budur. ayrıca neville’i de sevmez. çünkü neville’in ailesi de bir dönem voldemort yanlılarının peşindeydi. sadece slytherin öğrencilerini sever ve destekler.

okulun ilk yılında profesör quirrell’in lord voldemort için çalıştığını ilk kez o gündeme getirmiştir. ayrıca harry süpürgeden düşmek üzereyken hayatını kurtarmıştır. dördüncü yılın sonunda ise, dumbledore hariç hiç kimse, harry’nin voldemort’un geri döndüğü iddialarına inanmazken, o harry’ye arka çıkmıştır.fakat bunun tek sebibi eski bir ölüm yiyen olduğundan dolayı kolunda bulunan kalıcı bir işaretin (bu işaret bütün ölüm yiyenlerde vardır) fazlasıyla acıması ve yanmasıdır.bu yanma olayı da lord voldemort’un ölüm yiyenlerine kendi dönüşünü haber vermek için kullandığı bir metoddur.

1997 yılında hogwarts karanlık sanatlara karşı savunma dersinin öğretmeni olarak uzun zamandır beklediği fırsatı yakaladı. eğitim dönemi başlamadan önce draco’nun annesinin snape’in evi olan spinner’s end’de verdiği bozulmaz yemin nedeniyle bütün bir yıl boyunca draco’nun arkasını kolladı.

profesör trelawney’in dumbledore’a anlattıklarını kapı arkasından dinleyerek duyduklarını voldemort’a aktarmıştı. böylece voldemort’un lily ve james potter’ı öldürmesine neden olmuştu. daha sonra dumbledore’u yaptığından duyduğu pişmanlığı ve ölüm yiyenler ile birlikte olmadığına inandırmıştı.

dumbledore’un ona sonsuz bir güveni vardı. safkan bir anne ile muggle bir babadan doğmasından dolayı voldemort gibi snape de utanç duyuyordu. her ne kadar çatal dili konuşamasada karanlık sanatlara karşı duygu ilgiyi hiç saklamamıştı.

ismi hakkında yazar, böylesine ciddi ve sert mizaçlı bir karaktere severus snape adını verirken, fransızca çok ciddi, sert, cezalandırıcı gibi anlamlara gelen severe kelimesinden esinlenmiştir.

tamu
zamanında internet ortamında vampir olduğuna dair pek çok dedikodu çıkmış olan karakter. sanıyorum gerçekten vampirdi ama rowling ’anaam bunlar her şeyi tahmin ediyolar. dur deiştiriyim şunu da burunları sürtsün biraz’ şeklinde bir düşünceyle değiştirdi bu gerçeği.
eldrun
saçlarım yüzünden arkadaşlar tarafından bana takılan, onlar ne kadar snape i sevmeseler ve saçlarımla dalga geçselerde hoşuma giden ismin sahibi, hiç bir zaman istifini bozmayan, eski iksir ve karanlık sanatlar hocası.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol