strahd von zarovich

azallan
buyuk kont bir gun kardesinin karisina asik olur ve kardesini oldurur bicaktaki kani yalar ve lanet onu vampire donusturur. ama ayni lanet onu sonsuza kadar ask acisi cekmeye mahkum eder cunku strahd ne zaman tatyanaya sahip olacak gibi olsa onu kaybeder. ravenloft barovia uzerine kuruludur ve yuce kont hicbir yere gidemez sahip oldugu tek sey sislerden cikan halkidir... bu adamin karizmasi beni ele gecirmisdi hala bile bazi olaylari dusunurken acaba strahd ne yapardi diye kendime sorarim?
(bkz: ravenloft)
(bkz: dragonlance)
(bkz: frp)
strahd
şeytanla bizzat anlaşma yaparak vampir olan asil kont, anlaşmanın yerine gelebilmesi için kardeşini kendi elleriyle öldürüp kanıyla beslenir. hepsi aşık olduğu kadın içindir ama o kadın bu halini gördükten sonra ondan kaçar ve ölür. strahd pes etmez, belirli aralıklarla onun reenkarnasyonlarını bulur ama her seferinde başarısız olur. böyle olması gerekiyordur, ravenloftun laneti üzerindedir ve sonsuza kadar yaşayıp sonsuza kadar sevdiğinin ölümünü farklı şekillerde izlemek zorundadır. bunun dışında hırslı biridir, bir vampir için oldukça gelişmiş büyü yeteneği vardır, vistanilerle bilgi alışverişi yapar ve ravenloftta gerçekleşen her olaydan haberi vardır. ravenloft ile bir bütün gibi olduğundan, güçlerini birbirlerinden alırlar ve ravenloft sınırları içerisinde strahd yenilmezdir.
overload
von zarovich ailesinin uc evladinin en buyugudur ve geleneklere gore en buyuk cocuk asker olur, ikincisi ailenin mali isleriyle ugrasir, ucuncusuyse rahip olur. bu sebepten dolayi o bir komutandir. iyi veya kötü oldugunu konusunda bir bilgim yok kitapta bahsetmiyordu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol