tarafsızlık lafta kalmasın kampanyası

angelus
zannediyorum ki hassas konularin sozlukte acilmasi -sanirim baslik olarak- hic bir sekilde engellenmeyecektir ve engellenmemesi lazimdir. eger kisi girilmesi gereken bir sekilde yani kisi hak ve ozgurluklerini engellemedigi, hakaret etmedigi,kucuk dusurmedigi, kufur etmedi surece konsept dahilindeyse de sayet istedigi basligi acabilir, istedigi entryi girebilir, girebilmektedir de zaten. yillar yili dusunce ozgurlugunun kisitlanmasindan, sansurle gecmis bir iletisim caginin ardindan tekrar boyle bir istekte bulunmak sanirim abesle istigalden ote birsey degildir.
ithilquessir
hassas konular sozlukte acilir. altina tanimlari yazilir, diger insanlarin dusuncelerinin ne kadar derine indigi goz onunde bulundurularak kendi dusunceleri bile yazilabilir. sozluk ahalisi ortalama alindiginda zeki ve duzeylidir. ciddi konulari birbirini bicaklamadan tartisabilir.
my son is father
houston araciligiyla yanlis anlasilmalar duzeltilmeye calisilmadan, kendi dusuncesinin aksi belirtildigi icin sinir krizine girip, oraya buraya satasan, entry yazarak laf sokmaya calisan insanlarin katilmamasi gereken kampanya.
seyhmerat
sozlukte arti aldigi oylarin bir cogu ayni zamanda en cok eksi oy alan seyler oldugu icin benim de katilacagim kampanyadir. tarafsizlik dedigimiz nedir ki, onemli olan iyi niyet.
ithilquessir
pratige uygulanmasi zor kampanyadir. gercek tarafsizlik bir entry’ye sadece icerdigi bilgi ve uretiminde gosterilmis yaraticiligina gore siniflandirilmali, boylece futbol, siyaset, din, orhan pamuk hakkinda verilen oylamalarin hepsinin heri alinmasi demektir. insan yapsi geregi gercekligi subjektif goren bir varliktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol