bilgi sözlük te bilgi olmaması

0 /
oktuys
ozelestiri de yapalim diyen yazarin icten ice gozledigi ama yazmak icin cok dusundugu konudur efendim bu. genelde, yazarlar "geyik" yapmakla mesguldurler. taze yazarin bir kac gundur basliklarda gordugu geyik basliklardan usanmasi ve "adina yakisir bir yer olsun laaan burasi" diye hezeyanlar icinde kivranma haykirisidir. tamam eglenelim ama bilgi girmeyi de unutmayalim di mi?
xerxes
kesinlikle katilmadigim bir onerme. bilgi sozlukte bilginin alasi mevcuttur. daha da olacaktir. bu da sozluge hakikaten bir seyler katmak isteyen yazarlarla olacaktir.

seyhmerat’in yazdigi siyaset entryleri bilgidir.

faten’in ilk yazarlik doneminde yaptigi entry bombardimani bilgidir.

benim yani xerxes’in nacizane yazdigi sarki sozleri bilgidir, arkeoloji entryleri bilgidir.

ve daha benim aklima gelmeyen yazarlar ve entryleri...

tum bunlar goze alindiginda bilgi sozlukte bilgi olmamasi olayi yanlis bir dusuncedir.

bence oyle...

wish you were beer
benim anlamadığım şu ki, şimdi biz bilgi mi girsek yoksa geyik mi yapıp oy mu toplasak, yoksa bilgi girmeye kasıp araklayıcı moduna mı girsek. biri bana bunların cevabını verebilir mi acep.
maliyeci
vardı,vardır,olacaktır.bilgi içerkli entrylerin azaldığı,bkz yazarlarının eylemlerinin kirliliğe yol açtığı doğrudur bir nebze. lakin salt bilgi isteyenler için de ansiklopedileri tavsiye ediyorum.
alchoburn
bilgi sözlük veya herhangi benzeri oluşumu bilgi yuvası sanmakta olanın sarfedeceği söz öbeği

kaldı ki bilgi ve sözlük kelimelerini içerse de, ikisinin birleşerek tanımladığı şey farklıdır,bu gibi yerlerde insanlar fikirleini söyler...insanların o düşüncelerini oluşturmaları sırasında edindkleri bilgi de bu sayede okuyuculara iletilir.

sergey
sozluk ıcerısınde sadece arada sırada var olup da hıc entry dahı gırmeden bakan, ona buna bok atacak bırseyler arayan ama bulamayınca "lan burda bılgı yok ki amına koyım ne bicim site lan bu seklinde saldırayım en iyisi hem populer de olurum bak tanırlar benı sozlukte kızlarla msn muhabbetlerı de gelır arkasından bakarsın" seklınde apır sapır dusuncelere gıren, bu sozluge oyle ya da boyle bir suredir yazılarıyla ya da teknık bılgılerıyle emek vermıs olan ınsanları hıce saymak demek olan baslıktır. entry kasmanın yanı sıra tuzluk, radyo ve itiraf bolumlerıyle daha fazla kısıye hıtap etme yonunde hızla ılerleyen, bir unlu bulup onunla tuzluk ıcın roportaj yapmak ısterken en salak ınsanın dahı tahmın edebılecegı ezıyetlerı ceken ınsanların, ya da dergının cıkması ıcın saatlerını ayırıp yazı yazan ve o yazıları duzenleyıp dergıyı ıdare eden ınsanlara karsı tamamen bır haksızlık oldugunu dusundu, ya da gecesını gunduzunu daha ıyı bır sekılde hızmet vermek ıcın ugrasmakla gecıren ınsanlara haksızlık olarak gordugum baslıktır.

(bkz: bok atmakla populer olunmaz)
(bkz: daha ıyısını yapabılıyorsan ıste kapı ıste sapı)
(bkz: emege saygı gostermeyen nesle asına degılız)
(bkz: buna elestırı degıl essegın amına su kacırmak denır)
(bkz: bi resat vardı sahi ona ne oldu)

son olarak;

(bkz: gotunuzden element uydurmayın)
su hayat bitsede gitsek
sozluk tanımlı sitelerin bilgi sozluk te buna dahıl okuyucu ve yazan kişi icin en mukemmel katkısı spital(uzamsal)dusunme yetisini kazandırması,bir konuya,duruma, kavrama/lara genıs bir dusunce acısı ile bakmasını sadece kendi dusuncesi olmadıgını bır seyin tek bir acıklaması, anlamı olmadıgını ogretmesidir.zaten site yonetimi (en azında bilgi sozlukte boyle tecrube ile sabittir)bir konu hakkında yazdıgınızda eger tanım,bilgi gerekiyor ise ama yazar yapmamıs ise anında tanım nedir diye yazara sorulmaktadır.sozluk hem kavramsal(yoruma acık, goreceli)hemde bilgi alanabilecek bir yerdir.ama ansiklopedi degildir.bir konu hakkında arastırma yapar iken faydanabilen en azında ihtiyacı olan kişinin ihtiyacı karsılanıyor ise amacına, sozluk amacına,tanımına uygundur.
angelus
son derece doğru bir önermedir, yürekten katılıyorumdur. lakin bilgi yok ise hiç mi bir şey yoktur? zinhar yalan. zira bilgi yok ise kapı vardır, sap vardır, tonlarca sözlük vardır o vardır bu vardır.
defrost
bilgi sözlükte bilgi olmamasını öğrenmek bile birşeyi bilmektir, sonuçta bilgidir. kendini çürütmüş bir durumdur.
wish you were beer
bilgi sözlük te bilgi olmaması gibi bir şey düşünmediğim, aksine sözlüğün bilgisine bilgi katmak için uğraştığım, kurallara da uymamazlık etmediğim, zira öyle bir uyarı almadığım düşünülürse tepkileri anlamadığımdan konuşmak durumunda kaldığım durumdur. hertürlü eleştiriye gayet de açığımdır aslında.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol