nüfus cüzdanında din hanesi

31subat
bir trafik kazasinda oldukten sonra sahibi cikmayan kisilerin hangi dini merasimle gomulmesi gerektigi konusunda olusabilecek tartismalara son veren hane. elzemdir yani, ben seviyorum.
angelus
default olarak dininizin seçildiği olaydır. hayır ananız babanız "ben oğlumu/kızımı hristiyan gelenek göreneklerine göre yetiştirecem din hanesine hristiyan yazın lütfen dese dahi "hade lan ordan" tadında bir tutum ile karşı karşıya kalmaları içten bile değildir. illa ki mahkeme kararı lazımdır. dinde bile vardır müslümanlıkta zorlama yoktur, hoşgörü vardır diye ama nerde azizim.
bgat
islam dinine göre, her insan müslüman olarak doğar ve bundan dolayıdır ki, yeni doğmuş bir çocuğun nüfus kağıdında bu ibarenin olması garip değildir.
tabii ki, dinde bir zorlama söz konusu değildir. zaten bu yazının yazılması din tarafından farz kılınmış bir kural değildir, tamamen nüfus müdürlüğüyle alakalıdır.
orada müslüman olduğunuz yazar, sonrasındaysa reşit olduğunuz zaman bu yazıyı ister hristiyan yaparsınız ister ateist, bu size kalmış...
igoriyan
gereksiz bir tartışmadır olsada olmasada pekte onemli değildir. belki söyle bi güzelliği vardır kimsenin sizi tanımadığı bir yerde allah korusun olürseniz sizi belki kimliğinize bakarak mensup olduğunuz dinin kurallarına göre gömerler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol