hamburg

metropolitan
fındık piyasasının belilendiği yer.dünya fındığının %80’ine yakın bir kısmını üreten ülkemiz ise bu toplantıyı yurdumuza çekememiştir.
zehnterdorf
almanya’nın soğuk olduğu kadar kasvetli ama yine de güzel liman şehridir. hamburg da "kuzey’in venedik’i" denilen şehirlerden biridir.
angelus
almanya’nın ikinci büyük şehridir ve kendi başına ayrı bir eyaleti oluşturur. aynı zamanda avrupa birliği’ndeki en büyük 6. metropoldür. almanya’nın dünyaya açılan kapısı da denilen kent, almanya’nın en büyük limanına da sahiptir.

angelus
hamburg almanya’nın kuzeyinde yer alır. kuzey denizi’ne akan elbe nehri kıyısındadır. şehrin tam merkezinde iki büyük iç göl yer alır. binnen- ve aussenalster gölleri. ayrıca şehrin içinden bir sürü nehir akmaktadır, dolayısıyla bu özelliğinden dolayı şehirde tıpkı amsterdam veya venedik gibi çok sayıda irili ufaklı köprüler bulunmaktadır. elbe nehri genişletilerek dünyanın en büyük limanlarından biri yapılmiştır. hamburg eyalet’i schleswig-holstein ve niedersachsen eyaletlerinin arasında yer alır. hamburg’dan elbe’nin haricinde alster, bille, düpenau, eilbek, este, flottbek, isebek, kollau, osterbek ve wandse nehirleride geçmektedir. denize yakın bir konumda bulunmasının etkisinden dolayı iklimi nispeten diğer kuzey kentlerine göre ılımandır. en sıcak ayı olan temmuzda hava sıcaklığı ortalama 25°c civarındadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol