samoyed

mariomusunsen
kökeni sibirya’ya dayanan, kızak köpeğidir. teorik bilgilerinden çok, kişisel görüşlerim ise şöyledir: lider ruhu sebebiyle asla ama asla söz dinlemezler, eğer dışarı çıkmak istiyorlarsa, hangi saat olursa olsun, ulumaya, ağlamaya başlayıp siz onu dışarı çıkarana kadar susmazlar, şımarıklardır yani azıcık ya da ben onu şımarttım, orasını bilemiyorum. eğer gitmek istediği bir yer varsa, illa oraya gidecektir. gitmezseniz yolun ortasında otururlar ve sizi yarım saat kadar bekletebilirler, eğer siz de inatçıysanız sabaha kadar yolu var diyeyim.

iyi özelliklerine gelince, hayatınızda bulup bulabileceğiniz en sevimli, zeki ve iyi huylu hayvanlardır diyebilirim.sahiplerine o kadar düşkündürler ki, evde olmadığınız zaman yemeden, içmeden kesilebilirler. şımarıklıklarını, nazlanmalarını ve yaramazlıklarını, o güzel ve sevimli yüzleri sayesinde hemen göz ardı edebilirsiniz. yemek yemeye de pek düşkündürler. hatta mamasından çok ev yemeği yerler.

6. senemizdeyiz, onunla birlikte büyüdüm diyebilirim. uyarı niteliğinde söyleyeyim, bir samoyed alırken çok iyi düşünün, çok sevimliler gerçekten ama eğitilmeleri çok zor. hele sıcak iklime sahip yerlerde oturuyorsanız, iki kere düşünün.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol