berbat oyu alan yazarların ağlamasi

seyhmerat
yonetimin son verdigi haberi okuduktan sonra dusundugum olaydir.bu kadar uzucudur berbat oyu almak acaba?diye dusunmeye basladim,bu kadar mi koyar berbat oyu almak? ve berbat oyu alinca da kucuk cocuklar gibi:"anneee!!alii benim oyuncagimaa bok gibi dedi!!" misaliyle jediya sikayetlerde bulunmak nasil bir seydir onu hic anlayamadim.hic beklemedigim entrylerimden dunya kadar berbat oyu aldim,super entrylerimin bazilarinaysa hic bir iyi oy almadim,ama bu boyle oldu diye aglamaya sizlamaya da gerek duymadim acikcasi.bu sadece bir sozluk ve bizler kendi bildiklerimizi yaziyoruz,oylamalardan dolayi can sikmaya hic gerek yoktur.isteyen de istedigine istedigi oyu verir.ozgur iradenin onune gecilemez,kimse de sen niye böyle oy verdin diyemez.
independence
binlerce yazar yok bilgi sozluk’te.dolayisi ile her yazara ayri ayri zaman ayirabilmenin keyfini suruyorum bir yandan.bir diger yandan da her yazarin attigi her adim veritabanina sayisal bir deger olarak kaydediliyor.gelen $ikayetlerin fazlaligi kar$isinda, azicik bir bo$ zaman diliminde kimi incelemeler sayesinde kimin ne yaptigini kisa zamanda bulabilecek bir sisteme sahibiz cok $ukur.demem o ki "amaci di$inda kullailan oylar" kesinlikle var ve bu amac harici kullanilan oylarin sahipleri de veritabaninda digerlerinin yaninda bariz bir $ekilde goze carpiyor.

entrymizin ana fikrini hemen kaydedelim bir yere.
"yazarlarin aglamasini saglayan ki$iler bir zaman sonra kendileri aglayacak duruma gelecekler."

ne anafikirmi$ ama.
maliyeci
tepkiye "aglamak" denilerek acilmi$ bir ba$lik.insan emeginin kar$iligini her ne alanda olursa olsun gormek ister,sanal alemde bile.
ithilquessir
sanirim aciktir ki baslikta belirtilen goz yaslari "lan sozlukte karizmam dusuyor, ya sozluk ailesi beni sevmiyor" diye dokulmus degildir. kimin ne oldugu, zaten aramizda yeterince zaman harcayan herkes tarafindan aciktir.

belki de asil olarak aglanacak durum kisinin oturup gercekten basinda emek harcadigi entry’lere sirf okumadan seri oy verirken "supermis bunlar" linki ile kolay ulasiliyor diye "berbat" oyu vermek, boylelikle hem o kisinin bir entry basina yarim saat harcama hevesinin torpulenmesi hemde diger insanlarin guzel bir entry aradiklarinda karsilarina gercekten "guzel" yazilmis seylerin cikmasinin engellenmesidir.
igoriyan
dramatik başlıklar açıp insanları küçük görmek karsısında küçülen insanların içinde -perspektif mantığıyla- buyuduğunu sanmak, kibir, grur ve ben neymişim be duygusuna kapılıp böyle düşünen insan oğlu eksi aldığında diğer herkezden daha fazla acı çeker halbuki hep mükemmel alması gerekir kendisin

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol