türk kadını

0 /
quantitatif
danimarka’da gerceklesen avrupa cinsel fonksiyon kongresi kadin cinselligi birincilik odulu,aile sagligi arastirma dernegi genel sekreteri irem hattat’in oldu.bu odule almasini saglayan tek sey turk kadinin cinsellik hakkindaki bilgisizligi.zannederim bu cehalet bilimsel yollarla ispatlanip bir rapor haline getirildiginde avrupalilar bu kadar mi olur diyerek saskinlikla odulu turkiye’ye vermislerdir.arastirma;yaslari 16-35 arasinda 981 kadinla yapildi.arastirmada ilk cinsel birliktelik yasama yasi 23 olarak tespit edildi. yuzde 86.5’i evli olan katilimci kadinlarin 216’sinin dogum sonrasi cinsel sorunlarinin arttigi belirlendi.
en onemli sonuclardan biri, katilimcilarin yuzde 80’inin cinsel sorunlarini esi ve partnerleriyle konusamamasi olarak saptandi. yuzde 70 gibi yine cok yuksek bir oranda katilimci da hayatinda hic orgazm tecrubesi yasamadigini ifade etti. katilimcilarin yuzde 7 - 14’u cinsel iliskilerinde surekli olarak aci sorunuyla karsi karsiya olduklarini kaydetti.irem hattat soyle diyor;bulgularimiza gore yas ilerledikce kadinlarda hem aci hem de sorunlar artiyor. bu sorunlarin temelinde partnerle konusamamak yatiyor"...
bizim bazi konularda ne kadar yetersiz bilgiye sahip oldugumuzu ozellikle kadinlarin bu tip sorunlarini doktarlara bile soylemekten cekindigini ogrenince bir kez daha turk kadinin ne halde oldugunu gosteren baslik.
firambogaz
nazım hikmet’in bir şiiri:

anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar
bizim kadınlarımız
melankomik
kim ne derse desin dünyanın en fedakar insanlarıdırlar, ya da "insanlarıydılar". yine de bu güzel yemek yaptıkları gerçeğini değiştirmez.
capt it all
güzel yemek yaptıkları bir sanrıdan ibarettir. her bulduğunu yiyen türk erkekleri türk kadınlarını güzel yemek yapıyor addederler.
mitili
ortalama boyu 1.63 metre, agirligi 63 kilo olarak belirnen kadindir. dunyanin her anlamda en guzel kadinidir.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6617107.asp?gid=180
okyanusdalgasinahasretcocuk
türk kadınlarının en büyük süsü türk oluşlarıdır. onlar süslenmek için elmas
veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerlerinde taşıdıkları o taşları süslemiş
ve kıymetlendirmiş oluyorlar. çünkü her türk
kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır.
totik
boy ortalaması 1 60 olan , çoğunlukla kıvırcık ve koyu renk saçlı kahverengi göze sahip olan kadınlardır.
calamitycans
kendini gelistirmek ve egitmek yerine genellikle munasip bir koca bulmak icin programlanmıstır. gunumuzde bu durum degismis gibi gorunse de isin ozu aynıdır. cogu turk kadını egitimli geysa olma yolunda ilerlemektedir.
salome
genellemeye vurulursa korkunc bir iskelet ve kas yapisina sahip olan pardon kas yapisina sahip olmayan, kisa veyahut orta boylu, lokalde yag hucreleri fazlaca cogalmis, iyi sartlarda 30 unda cope atilmasini gerektiren bir bakim gosteren kendine(makyaj yapip krem surmek ve elbette kibrit kutusu buyuklugunde peynir yemek bakim olmakta)en zayifinda bile bir arkadasini uzaktan gorunce "aaaa merabaaaaaaaa" diyerek kolunu havaya kaldirdiginda pazu altinda lop lop sallanan bir bolgesi olan, kendini "agirdan satmak" gibi bir takintiya sahip, dekolte giymek isteyen giydiginde ise cekistirmeden edemeyen, kendisinde olmayan cokca seye ozenen basta lepiska saclar olmak uzere, her erkege "ben farkliyim" imaji cizmeye bayilan, kendinden guzel ve alimli hemcinslerini fesat gozlerle suzen,"ozgur" olan hemsinslerine ise "irispi" etiketini yapistirmaya bayilan, kendini gelistirmek adina "erkekleri kullanma klavuzu" ve turevleri kitaplara kapanan, universiteyi evlenmek uzere bitiren, erkeginin sozunden cikmamayi maharet bilen, kiskanilmayi seviliyorum zanneden gururla bundan bahseden, "cekistirmeye" bayilan, okumak-koca bulmak-yuva kurmak uzere programlanmis, kisisel gelisimi ve tabulardan siyrilmayi dejenere olmak ile bir guzel karistiran veyahut tam tersi geleneksel kiz profilinden bir cm disari tasamayan, erkek egemenligini bilincli yada bilincsiz kabul eden, kadinlardir.kimse uzerine alinip celallenmesin zira sadece bir genelleme yapmis bulunmaktayim daha aydinlatici olmasi icin her 10 kadindan 7 si(son derece iyi niyetli bir oran) diyebilirim, hayir sosyal bir arastirma yapmadim.ek olarak kimsenin "genellemeler yanlistir" geyigini dondurecek kadar "anlayamaz" oldugunu da sanmiyorum.

ps: fiziksel gozlemlerde suclar gibi tavir takinmis olmam tamamen gencliklerinde sabah joggingi yapmamis olan ninelerimize atfedilmektedir.
independence
kurtulu$ sava$inda sirtinda kendi agirli kadar mermileri kilometrelerce ve gece karanliginda yuruyerek cepheye ula$tiran kadindir ama bundan bahsetmeye ne gerek var degil mi? eger bahsi gecen kadinsa, gotunden gobeginden bacagindan bahsetmek o kadini tamamen tanimlamak adina yeterlidir.zaten halide edip adivar, sabiha gokcen ve daha niceleri ulusal tarihimize vucut olculeri sebebi ile girdiler, ta$ gibiymi$ler ma$allah.
salome
sadece bir avucluk kisminin tarihe adinin kazinmis oldugu kadinlardir tipki diger ulke kadinlari gibi. "ne yazik ki"! gunumuzde ulkemizin mudafa edilmesini gerektiren kadin gucu ile durumlar olmadigindan geri kalmis akillari ve bicimsiz vucutlari ile ister istemez gundeme gelen "genelleme" ile( zira istisnalardan cok cogunluktan bahsedilir) bayanlardir." benim ulkemin kadinlari, vay be neler basardi" demek ise biraz patriyotik bir yaklasim olmaktadir fikrimce.

soguk bir ornekle: galatasaray uefa kupasini bir kere aldi diye 200 yil boyunca onun su anki performansini elestirme hakkimiz elimizden alinmamistir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol