türk kadını

quantitatif
danimarka’da gerceklesen avrupa cinsel fonksiyon kongresi kadin cinselligi birincilik odulu,aile sagligi arastirma dernegi genel sekreteri irem hattat’in oldu.bu odule almasini saglayan tek sey turk kadinin cinsellik hakkindaki bilgisizligi.zannederim bu cehalet bilimsel yollarla ispatlanip bir rapor haline getirildiginde avrupalilar bu kadar mi olur diyerek saskinlikla odulu turkiye’ye vermislerdir.arastirma;yaslari 16-35 arasinda 981 kadinla yapildi.arastirmada ilk cinsel birliktelik yasama yasi 23 olarak tespit edildi. yuzde 86.5’i evli olan katilimci kadinlarin 216’sinin dogum sonrasi cinsel sorunlarinin arttigi belirlendi.
en onemli sonuclardan biri, katilimcilarin yuzde 80’inin cinsel sorunlarini esi ve partnerleriyle konusamamasi olarak saptandi. yuzde 70 gibi yine cok yuksek bir oranda katilimci da hayatinda hic orgazm tecrubesi yasamadigini ifade etti. katilimcilarin yuzde 7 - 14’u cinsel iliskilerinde surekli olarak aci sorunuyla karsi karsiya olduklarini kaydetti.irem hattat soyle diyor;bulgularimiza gore yas ilerledikce kadinlarda hem aci hem de sorunlar artiyor. bu sorunlarin temelinde partnerle konusamamak yatiyor"...
bizim bazi konularda ne kadar yetersiz bilgiye sahip oldugumuzu ozellikle kadinlarin bu tip sorunlarini doktarlara bile soylemekten cekindigini ogrenince bir kez daha turk kadinin ne halde oldugunu gosteren baslik.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol