kadının fendi erkeği yendi

pixie
kadinlarin cok sevdigi cumle. hic kendi aralarinda kullandiklari gorulmemistir fakat bir yerde duyunca hep kabarirlar. bu, erkekleri yenmek icin gosterdikleri cabanin isaretidir.

bu deyise karsilik erkeklerin verdigi "hadi len", "yok oole bisey" tepkileri de erkeklerin kadinlarla yaris icinde oldugunu gosterir.

her ne hikmetse yarisir dururuz.
eva braun
bayan olmama ragmen sacma ve hamasi buldugum cumle.ne yapmi$,kim neyde yenmi$?ne geregi var ki?cinsiyet bazinda degerlendirme yapildiginda kimsenin kimseye hicbir konuda ustunlugu olamaz.mesela iyi yemek yapan kadinlar gibi iyi yemek yapan erkekler de vardir.ya da iyi oto tekisyeni erkek gibi bunu iyi yapan kadin da vardir.ben eger aklima,kendime guveniyosam zaten boyle bir sey soylemeye tenezul etmem.bir ba$kasi icin (bkz: erkegin fendi kadini yendi) (bkz: yapma guzel karde$im yapma)
walide sultan
bu deyimdeki ’fendi’ ne demektir? bu ne menem birseydir ki, hicbir sekilde, kadin karsisinda yenilgiyi kabul etmeyen erkek, bu deyimdeki fendi’nin karsisinda el pence divan kalabilmektedir...iki rivayet varmis bu konuda; fendi kelimesi efendi kelimesinin zaman icinde fendiye donusmus halidir...ki kadinin ’efendiligiyle’ erkek karsisinda galip durumda olmasi mukemmmel sayilabilirdi belki... oysa kadin kisisi, gercekte maalesef, cogu zaman efendi gibi susma yolunu tercih ederek degil, cene skoruyla galip gelmek zorunda kalmaktadir (olsun onemli olan da sonuctur)...diger rivayet; bu kelimenin fen’den geliyor olmasi ihtimalidir...eger bu dogruysa gene mukemmel bir yaklasim, cunku fen bilim demektir. bu varsayima gore de kadin kisisi, galip gelmek icin bilimsel yollari kullaniyordur, (karsisindaki de, sayisaldan basarisiz biriyse eger) gene kadinin galibiyeti kacinilmaz olmaktadir...seklinde bir aciklama getirmis olduk konuya...bizim bu aciklamadaki fendimiz de sudur ki; bu deyimdeki galibiyetimiz! basitlestirilmesin lutfen...bu oyle terlik supurge tava olayi degildir. burada anlamlari daha degerli ve kutsal iki seyden bahsettik; efendilik ve bilim...hepsi budur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol