adres sormak için adam seçmek

isimsiz kahraman
hemen hemen cogumuzun yaptigina inandigim eylemdir, genelde aranilan halktan bir simadir, yerli esnaf yoksa bunlara basvurulur. karsidan biri gelir suzersin, hmm bu cok sosyete, cevap vermeye tenezzul etmez. baskasi gelir, hmm bu da fazla yasli simdi yarim saat duymaz. derken bir baskasi, hmm bu bilmiyodur kesin ekiekieki. derken yol kus ucmaz kervan gecmez hesabi bosalinca sana da icgudulerini dinlemek ve biraz da koku alma duyularina guvenmek kalir.
elma sekeriiii
düzgün insana soru sorma ihtiyacından dogar bu durum. özellikle bayanlar için geçerli olan durumlardır.
gidip at hırsızı tipli birine soru sorup laf yemek var; bir de düzgün giyimli, düzgün tipli birine soru sorup adam gibi cevap almak var.

ben adam madam seçmem diyip tercihinizi at hırsızı tipli ki$iden kullanacaksanız eger, rastgele.
gicikcik
yaşlı amcalar bu iş için yanlış seçim tecrübeyle sabit.bilmiyorsan bilmiyorum de di mi yok illa bişeyler söyliycek beni nerdeyse kartaldan karşıya göndericekti bir de yoldan kendine destekçi bulur neyseki onlara inanmadım.millet olarak aşırı yardımsever olduğumuzdan oluyor hep bunlar ama yinede çok şiridi amcam.(çok sahiplendim)
simplist
adres sormak durumunda kalan kişinin, sorusuna yeterli/ gerekli/ net cevap alabileceğini umduğu birisini bulma gayretidir.
semt içindeki bir adresi arıyorsanız, genelde kadınlara sormak daha detaylı yol tarifi almanızı sağlar.
aradığınız adresle, gideceğiniz yer/ mekanla ilgili olabilecek kişilere sormak da iyi bir yöntemdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol