tüm kürtlere bölücü gözüyle bakan mantık

0 /
maliyeci
tek duzeligin,standartla$tirmanin,kategorize etmenin ve bu yolla kitleleri yonlendirmenin siyasal bir sistem haline geldigi dunyamizda insanlarin haberle$menin teknolojinin nimetlerinden sonsuz yararlanarak kendilerini her $eyden haberdar hissetmelerinin ve tek kelimiyle yaptiklari yargisiz infazlarin en insafsizlarindan.karde$ karde$e bunu yapmaz,yapmamali.
seyhmerat
turkiye’yi bolucuklere karsi koruyan turklere statukocu,ulusalci(ki bu lafin nesi kotu anlayabilmis degilim),irkci diyen mantikla ayni olan mantikdir.
kizilisikli
fare gibi ureyerek 12 milyonluk bir nufusa ulasan kurtler turkleri hicbir zaman kardes olarak gormediler; devlet politikasi geregi asimile edilmeye calisildiklari halde kurtluk suurlarini sinsice yasattilar ve hicbir ayirim yapmadan birbirlerine sinirsizca destek olarak kendileri acisindan uygun sartlarin olusacagi gunu beklediler. ayni zamanda turk yurdu’nun kaynaklarini somurerek guclendiler; siyasette, burokraside ve ticarette kilit noktalara yerlestiler. yayilmacilik uygulayarak bazi illeri tamamen kurtlestirmeleri ve kurt sarkicilar, "stand-up"ci denilen kurt soytarilar, ozel kanallardaki kurt dizi filmleri, vb. sanatsal(!) faaliyetlerle turklere kurt hayranligini siringalamaya, yani kaleyi icten fethetmeye calismalari da cabasi... tum bunlar tesaduf degil, gelecege yonelik bilincli bir calismanin urunudur.

"pkk’li kurtler haindir; diger kurtler iyidir, kardesimizdir" diye birsey yok. kurt, kurttur... aralarinda ayirim yapmadan pkk’li olanini da, olmayanini da bir tutmak gerekiyor... ama turk-islam sentezcileri yillar boyunca "ermeni dolu apo" sloganlariyla afyonladilar milleti; kurtlere toz kondurmamak icin oz be oz kurt olan apo’yu ermeni yapip cikardilar. o zamanlar cok soyledik, "yapmayin, etmeyin, varligimiza goz diken kurtlere karsi turk’un millî savunma refleksini koreltmeyin, ileride basimiza bela olacak bunlar" dedik ama dinleyen olmadi... ne de olsa sentezcilerin bir kismi da kurt...


------------------*---------------------------
yonetimden ekleme:bu entryi yazan ki$i sirf bu entryi yazdi diye sozlukten ucurulmu$tur.bu entrynin sozluk icerisinde halen var olmasinin sebebi, bu ve buna benzer entryleri yazan ki$ilerin sozluk ile alakalarinin e$ zamanli bir $ekilde sona erdirilecegini bilmeleri gerekliliginden oturudur.
--------------------*------------------------
darth sidious
yahsunu anlamak gerek kimse kimsenin ekmegini yemiyor. kimse kimseye yuk degil. sen kac kurte karsiliksiz para veriyorsun da sana yuk oluyor. herkes calisip kendi parasini kazaniyor. milliyetcilik tavana vurduysa alma kurtlerden bisey olsun bitsin. o adamlar da vergi veriyor. bu kadar sig dusunceleri nasil beyin kabul eder anlamis degilim. anne babalarinizin ogrettiginden farkli bir dunyada yasadiginizi kabul edin artik. oyle olsa siz dunyanin en guzel kadin ve erkekleri olurdunuz. ama degilsiniz. kafanizi calistirin, dusunun. anlatilanlarin yanli olabilecegini de idrak edin. tum kurtlere bolucu derseniz onlar da tum turklere serefsiz der. mahallenizde hic kurt yok mu. istedigin nedir kanli obicakli olmak mi demezler mi. ben kurt degilim, hatta kurtleri sevmeyen bir aileden geliyorum. ama benim empati kuracak kadar zekam var. nedir bu sozlukteki kurt dusmanligi, asiri milliyetcilik. sizin neo nazi sempatizanlarindan ne farkiniz kalir o zaman. biliyorum k, bu sozler kucuk beyinlerde yankidan ileri gidemeyecek. benimki de dussel masturbasyon demek ki. birseyleri farketmis olmanin sorumlulugu.
isimsiz kahraman
sovenizm asilli mantiktir, aslina bakarsaniz su goturmez sekilde mantiksizliktir. kim kendisinin elinde olmayan ve degistiremeyecegi bir sey icin suclanabilir? kim kendisine yapilan ufacik bir elestiriyi kaldiramazken bu baslik altindaki kimi entrylerce de yapildigi gibi varligina kufur edilmesini kaldirabilir? insan oldurerek hak aramakta kesinlikle hakli degiller ama daglara cikmalarini istemiyorsaniz, daglara cikartmayin. baris istiyorsaniz baris ortami kurun, tum kurtler bolucudur diyerek onlari toplumdan iterek mi dikeceksiniz zafer bayragini? sonra o bayragin altinda mi nefes alacak insanliginiz? bu ve benzeri sorularin hicbirine dise dokunur cevap bulamayacak gibi, teroru kinarken teror isteyen kendi icinde cozumsuzluge dusmus mantiktir. sabaha kadar konussaniz en akla uygun cumleleri siralasaniz fikrinden zerre sasirtamayacaginiz sabit goruslu mantiktir, bana susmayi elzem kilan mantiktir.
elenktrinkalamadimsenden
gordugum kadariyla kimse isin gercek yuzunu gormemis ,kimse doguda neler olup bittigini bilmiyor,her yigit askerimin kopan bir bacagini bir kolunu obur arkadaslarinin mayin tarlasinda fellek fellek aradigini bilmediginiz,kafanizin basmadigi icin butun bunlar,siz hergece zorul zorul uyurken gotunuzu bunlardan kollayan askerlerin analarini dusunun de oyle konusun kimsenin irkcilik milliyetcilik yaptigi yok burda.saflik etmeyin onlar turkiyenin uzerine haritalarini coktan cizdi.uyuyun siz.
independence
doguda ya da guneydoguda ya da yurdun herhangi bir bolumunde kolu bacagi koapn, gazi olan yahut $ehit olan her yigit askerimizin en azindan %10 oranindaki bir bolumunun kurt oldugunu da du$unerek yazilmali yazilanlar.beyin kivrimlarinda genetik olarak gezinen irkcilik sempatizanliginin bir ba$ligi okudugunuz anda ortaya cikmasi ve hemen kelimelere dokulmesi insanligimizi sorgulamamiz icin kafi bir sebeptir."kafamizin basmadigi" iddiasini ortaya atan ki$ilerin askerlik yapabilecek cinsiyete sahip olmamasi ve ote yandan "tamamen kendi adima konu$uyorum ki" guneydogunun en ucra ko$esinde askerlik yapip cati$maya bile girmi$ bir insan olarak bu tur olaylara fazlasi ile kafamin bastigi iddiasi ile "saflik" etmedigimin bilincindeyim.

saflik, neden son zamanlarda kurt / turk ayriminin ba$gosterdigini du$unmemektir.

saflik, kurt / turk sorunu $eklinde nitelendirilen olaylarin sogumasindan sonra onunuze yeni bir takim sorunlarin getirilip getirilmeyecegini onceden kestirememektir.

saflik, daha bir kac sene oncesine kadar alevi / sunni tarti$malarinin boy gostermesini unutmak, alibeykoy ve civarinda ya$anan silahli cati$malari gormezden geleren onunuze her verileni guncel bir sorun olarak nitelendirip oncesini unutmaktir.

saflik, bir takim guclerin sizlerin tarti$manizi ve sorun haline getirmenizi istedigi $eyleri tam istedikleri gibi tarti$maniz ve sorun haline getirmenizdir.

saflik, ya$adiginiz hayata ve cevreye at gozlukleri ile bakip sig sularda yelken acmaktir.

en son olarak saflik, sozluk icerisinde inatla irkcilik yapip ideolojik empozeyi hayat felsefesi haline getirmektir.
isimsiz kahraman
her gece zorul zorul uyumayan, aksine 3 yil gibi bir sure zarfinda bircok geceyi catisma esnasinda isiklari sondurup yere uzanarak gecirmek zorunda kalan, silah seslerine kulaklarini tikayan ama yine de duyan, tanimadigi halde bircok sehitin cenazesine katilan, aciyi televizyonlardan izlemek yerine asil yerinde yasamis, ilkokul ogrencilik yillarinda siniftaki tek turk(!) olma ozelligini barindirmis, kucukken eline kurtlere atsin diye tas tutusturulmus biri olarak hicbir sekilde tasvip etmedigim mantiktir. demekki fikirlerin olusmasi icin ezbere ogrenilenlerden ziyade dusunup bulmak gerekiyor imis, yani illa yasamak lazim degil imis. insani 2 kol, 2 bacak olarak tanimlayacak kadar basite indirgeyen kisinin insani harcamasi cok kolaydir. soz edilen sirf kurt olduklari icin birilerinin yasama hakkini elinden almaksa ve benim gozlerim buna alkis tutan insanlari burada dahi goruyorsa yikilmasi gercekten guc zihniyettir, ama gun gelecek dunyayi guzellik kurtaracak, ve demirden daglar da dize gelecektir.
feelingiseverything
kurt turk ayrimi diye bir$ey yoktur.hepimiz karde$iz ayni ulkede ya$iyoruz.hepimiz bu ulkenin ekmegini yiyoruz ama biz elektrik faturasini,su faturasini oduyoruz,vergimizi oduyoruz.doguda kac ev oduyor acaba vergisini yada elektrigini suyunu tarti$ilir.
ithilquessir
sadece doguda degil istanbulun icinde de yapilarin cok buyuk bir kismi kacaktir, hazine arazisi ustundedir, devlete tek kurus odememektedir.
turkiyenin sorunu kurtler, ermeniler, rumlar turkler degildir.
ilk olarak irkcilik yapan bu beygir dusunceyi beygir gozluklerini cikarip orta asya halklarinin fiziksel ozellikleriyle su anki turk toplumu diye var sayilan toplulugun ozelliklerine bakmaya davet ediyorum. cok net gorulur ki saf irk diye bir sey 21. yuzyilda kalmamistir.
turkiye bir hukuk devletidir! henuz genc bir cumhuriyet olmasinin verdigi tecrubesizlikleri, ve devrimlerin tepeden inip henuz halkin sindirim sisteminin disinda kalmalari zamanla duzelip rayina oturacak seylerdir. bir hukuk devletinde halkin sorumlulugu kendi yaptigi yada yapilmasina direk sebep oldugu seylerle sinirlandirilmistir. kimse irki yuzunden kotu yada suclu degildir, olmaz.
amerika’nin orta doguda ip atlama politikasinin siradaki hedefi turkiye olsa "benim" tanidigim bircok kurt arkadasim benim yanimda olmeye gidecektir. bu vatani sevmek yada ihanet etmek irkla ozlesen bir sey degil, yaklasim meselesidir. benim gozumde jandarma aracinin altina mayin koyan kurt terorist adamla radyasyonlu caylari bakin ben iciyorum diye halka kakalayan turk bakan arasinda serefsizlik acisindan fark yoktur.
dunyada milliyetcilik ortusu altinda canlanan nefretin tahriklerine kapilmamak icin turkiye’nin tek umudu sagduyudur, birliktir. bir ic savasla, toplu katliyamla ulasilacak yer baslangic noktamizdan cok daha geride olacaktir.
seyhmerat
ayni sekilde altina yazdigim yazi nedenini bilmedigim bir sekilde korkularak silinmistir,halbu ki hakaret felan icermemekteydi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol