tüm kürtlere bölücü gözüyle bakan mantık

ithilquessir
sadece doguda degil istanbulun icinde de yapilarin cok buyuk bir kismi kacaktir, hazine arazisi ustundedir, devlete tek kurus odememektedir.
turkiyenin sorunu kurtler, ermeniler, rumlar turkler degildir.
ilk olarak irkcilik yapan bu beygir dusunceyi beygir gozluklerini cikarip orta asya halklarinin fiziksel ozellikleriyle su anki turk toplumu diye var sayilan toplulugun ozelliklerine bakmaya davet ediyorum. cok net gorulur ki saf irk diye bir sey 21. yuzyilda kalmamistir.
turkiye bir hukuk devletidir! henuz genc bir cumhuriyet olmasinin verdigi tecrubesizlikleri, ve devrimlerin tepeden inip henuz halkin sindirim sisteminin disinda kalmalari zamanla duzelip rayina oturacak seylerdir. bir hukuk devletinde halkin sorumlulugu kendi yaptigi yada yapilmasina direk sebep oldugu seylerle sinirlandirilmistir. kimse irki yuzunden kotu yada suclu degildir, olmaz.
amerika’nin orta doguda ip atlama politikasinin siradaki hedefi turkiye olsa "benim" tanidigim bircok kurt arkadasim benim yanimda olmeye gidecektir. bu vatani sevmek yada ihanet etmek irkla ozlesen bir sey degil, yaklasim meselesidir. benim gozumde jandarma aracinin altina mayin koyan kurt terorist adamla radyasyonlu caylari bakin ben iciyorum diye halka kakalayan turk bakan arasinda serefsizlik acisindan fark yoktur.
dunyada milliyetcilik ortusu altinda canlanan nefretin tahriklerine kapilmamak icin turkiye’nin tek umudu sagduyudur, birliktir. bir ic savasla, toplu katliyamla ulasilacak yer baslangic noktamizdan cok daha geride olacaktir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol