babam ve oğlum

0 /
rosencruz
cagan irmak’in su siralar vizyondaki filmi.12 eylulu elestiren film,fikret kuskan ve cetin tekindor’un super oyunlari ve dramatik yapisiyla sizi vursada hikaye anlatiminda yeterince iyi diil kanimca.yinede gorulesi film.
myysteriouss
duyduguma gore herkesin gozyaslari icinde salondan ciktigi film imis.ça?an yrmak varsa i?in içinde zaten pek kötü bir yapym olmasy da beklenmez aslynda.
bonibon
oldukca guzel islenmis bir kesit hikayesi.konu olarak cok orjinal olmasa da oyunculuk acisindan cok basarili.yengec ve balik gibi duygusal burclarin aglamaktan gozunun kizarma ihtimali yuksek dozlu dram.
falconslx
dun aksam izledigim ve iste budur dedigim film..
oncelikle aglatiyor bir kere.. her insanin kendisinden pay cikaracagi bir film. o doneme gec kalmama ragmen icinde kendimi de bulabildim cunku bahsedildigi gibi propoganda yapan bir film veya sadece o donemi anlatan bir film degil bu. ki propoganda yapmasina da gerek yoktu cagan irmagin. bazi sahnelerin sonuna 1 cumle daha ekleyerek yapabilirdi bunu, bu kadar kolaydi ve sinemadan cikan herkes hep bir agizdan turkulenebilirdi. ama o yonetmenligini oyle konusturmus ki, kendisini de filmini de harcatmiyor. helal olsun.
her an filmi anlatmaya baslayabilirim kaygisiyla fazla uzun tutmayacagim ve hafta sonu bir kez daha gidecegim. ama herkesin mutlaka izlemesi gereken, sadece konu ile degil yonetimiyle de(elestirmen degilim) oldukca begendigim bir film. son olarak:
insan buyudukce hayalleri kuculur...
(bkz: red kit)-(bkz: tommiks)-(bkz: teksas)
serco
2 gun once izleme firsati buldugum konusu ve oyunculugu guzel olan duygusal film. ancak film genel olarak diger filmlerin de kar$ila$tigi zaman probleminden dolayi yeterince vurucu olamami$. olacak sahne icin kendinizi aglamaya hazirladiginiz anda bide bakmi$$iniz ki deger sahneyi izlemeye ba$lami$$iniz ve sonucunda gozya$lariniz gozlerinizde tekrar kayboluyor. yani belki film $oyle bir saat daha uzun surecek olsa, biraz daha ayrintili olsaydi (mesela denizin babasinin olumu) o zaman gercekten filmden salya sumuk cikardik.
darwen
cagan irmak’tan da bu beklenirdi zaten dedigim film.

*cetin tekindor gibi bir usta bu yasa gelince mi bu kadar kaliteli bir film de oynayacakti. bu degerli oyuncu malesef yonetmenler tarafindan ihmal edilmistir.

*filmde gereksiz bir tek oyuncu bile yoktu. butun oyuncular hakkini vermis.

*film deki sive gercekten de mekana uymus. yakistirmayi basarmis oyuncular

* cagan irmak.. deyince soyle bi durmali insan. diyalog yoluyla aglatamayi basaran belki tek yonetmen. digerleri goruntu ve dolayisiyla olay ile izleyiciyi aglatir. bu dunyada zor yapilabailecek bir is.
murat kaner
bir cok goruntu ve soz bana bu filmin avrupali seyirciyi dusunerek yapildigini dusundurttu. kotu mu bu? hayir. yalniz "allah baba" lafindan oldum olasi sinir olurumda, o bakimdan soyledim.(filmin sonuna dogru kucuk cocuga dedesinin,babasinin oldukten sonraki hali hakkinda yaptigi konusmada gecer)
cocabora
mustafa hakkinda hersey’i de izledikten sonra turkiye’de de boyle senaryolar yazildigini,boyle yonetmenler yetistigini farkettim.zaten aglamak icin o kadar neden varki turkiye’de,insanlar zor tutuyorlar kendilerini...sonunda bahane cikti ve 3 milyona yakin insan izledi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol