altay öktem

serco
1964 yilinda istanbul’da dogdu. salacak’ta sarap icerek buyudu. bir askeri okul ve bir tip fakultesi bitirdi. kendini siire vererek; kimsenin elinden tutmadan zirveye dogru dusmenin yolunu yontemini buldu. eski bir cocuk, sukusu, beni yanlis optuler aslinda, camur siir ve hersey: oda kirbac ayna adli siir kitaplarinin ardindan fanzinler, fotokopi afisler ve demolari inceledigi seytan aletleri adli kitabi yazdi. butun kerimlerin hayatini filler capraz gider adiyla romanlastirdi. subat 2002’de kargart’da actigi fanzin sergisinin ardindan genel kulturden kenar kulture: 101 fanzin adli seckiyi, sehrin kotu cocuklari adli fanzin siir antolojisini, hayat bazen centiklidir adli kitabinda topladigi denemeleri ve aslinda saclari siyahti adli oyku kitabini ithaki yayinlari’ndan cikardi. bu kitaplarinin ardindan sokaklar tekin degil adli siir kitabi ve tanri acikinca adli romani yayimlandi. halen duzenli olarak yasakmeyve, hayvan ve penguen dergilerinde yaziyor. ic organlara yakin bir meslegi, evli ve bir oglu var. arada bir benusen’de iciyor ve hic kimseyi ozleyecek kadar cok sevmiyor kendini..
pixie
dağdan düşerken ağlayanmasum bir taştım en son rolümde
kaçırıldım gündüz vakti kapatıldım devlet’e

soru soran çocukların parmağını kesiniz
çok yükseğe asınız yarı sivil kadınları

damdan düşerken ağlayan
hırpani bir nalbanttım en son rolümde
boğduruldum gündüz vakti böyle geçtim tarih’e

yakın bizi şehrin en işlek caddesinde
bulutlardan söz eden bir şarkıyı yasaklayın hadi yaprakları da vurun tek kırmalı sözünüzle

sobe!

koduğumun kamyonu çarptı tarihinize.

altay öktem.
nesarme
geçen yazılarından birisinde de yazdığı gibi nedense sürekli ismi karıştırılıyor. aslında nedense değil çünkü ismi karışacak bir isim.
altay erdem, alpay öktem, altay ördem gibi..
:d
ama yazılarının kesinlikle takip edilmesi gerek.
tek anlamadığım nokta yazılarını bu kadar severken kitaplarına ısınamamış olmam. belki de yanlış kitapdan başladım.
cg
lipton yeşil çay ve huzur serileriyle tanıştıktan sonra artık daha mutlu olan bir adam. dev. minik. komik. endişeleriyle var olan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol