kitap ayraci

angelus
basit bir nesne gibi gozuksede, nezdimde yuzyilin en onemli icatlarindandir. sayet benim gibi kitap okumayi birakip en son okunan sayfayi kaybetmemek icin sayfanin kulak diye tabir edilen bolumlerini katlayan bireylere yonelik karsi konulmaz bir cinayet isleme arzusu tasiyorsaniz, sizde kitap okuduktan sonra kalinan yeri unutmamak icin kitap ayraci kullanan bir bireysiniz demektir. bir cok modeli vardir bu ayraclarin renk renk, boy boy alip koleksiyonu yapilasidirlar kimi zaman.
ithilquessir
ilk baslarda kitaplarla beraber kitap evlerinden verilen karaktersiz karton parcalari kullanilir. ama bircok saglam kitap bagimlisinin kitap ayiraci olarak fotograf, kus tuyu, mektup zarfi gibi daha ozel nesneler kullanildiklari bilinmektedir.
kumralada
kitabin kapagiyla ayni ise daha bir guzel olan, gunluk hayatimizda ancak ihtiyacimiz olunca onemini anlayabildigimiz sayisiz objelerden biri.
carpediem
kitaplari cok degerli olan, onlari ozenle saklayan, her turlu tehlikden sakinan insanlar icin vazgecilmezdir. kitap sayfalarini kivrilmaktan kurtaran bir kahramandir.
falconslx
bulunamadığı zamanlarda yerine kibrit çöpü, fiş gibi herhangi nesnelerin de kullanılabildiği nesne. hatta bir dal sigara bile kullanılabiliyor kitap ele alındığında yakılmak amacıyla..
fasa fiso
kitap ayracini inceleyen insanlar vardir bir de.once yanasirlar yaniniza masanin ustundeki kitabi alir eline.sayfalari cirrrrt sesi esliginde cevirir.ayrac olan yere takilir.kitabin ana fikri oradaymiscasina okurlar bir kac satir, bu arada ayraci eline alir.aa ne guzelmis bu ayrac diyerek kitapla olan munasebetini yarida keserek ayraca odaklanir.ustundeki yazi ya da resim hakkinda yorum yapar.tabi o sirada kitabi da kapatmis bulunur.ondan sonra isin yoksa kaldigin sayfayi ara bul.
greyfurt
harika bir reklam aracıdır. maliyeti düşüktür ve ulaşacağı kitle bellidir.

birde bunların üzerinde cetvel gibi ölçülü olanları vardır ki, insana kendini çok fonksiyonlu capon robotu gibi hissettirir. güzel şeylerdir. severiz kendilerini.
vaginustalamus
bazen filmin soundtrackleri gibidir, kitap okunup bitirilir daha sonra koleksiyon arasından çıkan ayraç görüldüğünde bütün kitap beyninizde canlanır. bazen de motive eder; okunan fantastik, bilim kurgu kitabı ise bir sonraki kitabın kapak resmi olan ayraç alınır kitap daha çabuk bitirilir ayraç ise bi nevi görevi dışında kullanılmış olur.
mademoiselle carole
turkler’ in bu ne dedikleri, turistlerin ise hic sormadan edindikleri;
hali desenli cesitleri de mevcuttur bunlarin.
*
bir ara tasarlayip, yuzlerce cesit basmaya karar verdigimiz;
yurttaslarimizin cogunun haberdar olmadigi nesne.
kolleksiyonunun yapilmasi ayri bir cile, ayni zamanda!
sadece yayinevlerinin verdikleriyle yetinebiliyorsunuz.

(bkz: musluman mahallesinde salyangoz satmak)
jeans
kitap okurken önüme koyduğum ve değerli(gerizekalı) arkadaşımın bakarken 8 kere katlayıp bide üstüne yırtarak attığı ve beni çıldırtan "ne olcak lan bi kağıt parçası" deyip dayak yemesine sebep olan güzide bir icat
melankomik
eğer bu icadı kullanmak istemiyorsanız en iyi çözüm okuduğunuz sayfayı yırtıp atmaktır. böylece daha kitabı elinize aldığınız an kaldığınız sayfadan okumaya devam edebilirsiniz. ama pek tavsiye etmiyorum. en iyisi sayfaları çevirerek okumak. bir de çevirirken parmaklarınızı abanarak yalamazsanız memnun olurum. sizden önce kaç kişinin yaladığını düşünün o parmakları, pardon sayfaları. hadi öptüm bye.
set me free
her türlü kağıt parçası ayraç olarak kullanılabilir. öyle çok da afilli olmalarına, renkli olmalarına gerek yoktur. misal ben biraz evvel bir otobüs firmasının bagaj kuponunu buldum kitabımda.
’ kim bilir nereye gidiyordum, hangi yıldan kalma bu kupon ’ şeklinde melankolik davranışlar göstermeyeceğim ama !

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol