fehriye erdal

angelus
fehriye’ye 4 yıl hapis
sabancı suikastı faili fehriye erdal, belçika’da işlediği suçlardan dolayı yargılandığı brugge ceza mahkemesi tarafından 4 yıl hapis, 2 bin 478 euro para ve 10 yıl süresince medeni haklardan mahrumiyet cezası aldı.

sabancı suikastı faili fehriye erdal ve terör örgütü dhkp-c üyesi 10 kişinin belçika’da işledikleri suçlardan dolayı yargılandıkları davanın duruşmasında alınan kararlar açıklanmaya başladı. dhkp-c’nin bir terör örgütü olduğunun belirtildiği mahkemede örgüt elemanları yasadışı çete kurmakla suçlandı. belçika, fehriye erdal’a 4 yıl hapis, 2 bin 478 euro para ve 10 yıl süresince medeni haklardan mahrumiyet cezası verdi. bu çerçevede diğer terörisler musa asaoğlu 6 yıl hapis ve 5 bin 500 euro para; kaya saz, 4 yıl hapis ve 2 bin 478 euro para; şükriye akar özordulu, 4 yıl hapis ve 2 bin 478 euro para; dursun karataş, 5 yıl hapis ve 2 bin 478 euro para; zerrin sarı, 4 yıl hapis ve 2 bin 478 euro para; bahar kimyongür, 4 yıl hapis ve 2 bin 478 euro para cezasına çarptırıldı. feyriye erdal ile birlikte ceza alan diğer sanıklar hakkında da 10 yıl boyunca medeni haklardan mahrumiyet kararı alındı. diğer teröristler zeki kahraman, irfan demirtaş, hasan ekici ve nebi albayoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

terörden sorumlu federal savcı yuhan delmillah, mahkemede yaptığı açıklamada, ceza alan teröristlerin zaman kaybetmeden tutuklanmasını istedi. bugün serbest bırakılanların yarım saat sonra tekrar karanlık işlere bulaşacağını belirten delmillah, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

delmillah’ın ardından söz alan savunma avukatları, müvekkillerinin mahkeme boyunca iyi hal gösterdiklerini ve hapiste bulundukları yıllar içerisinde hiçbir zaman kaçma teşebbüsünde bulunmadıklarını belirterek, müvekkillerinin serbest bırakılması gerektiğini savundu.

mahkeme, teröristlerden musa asaoğlu’nu terör örgütünün önde gelen isimlerinden biri olduğunu belirtirken, bahar kimyongür’ün ise terör örgütüne lojistik destek verdiğini açıkladı. türkiye’nin avukatı kris vince ise, "mahkeme türkiye’ye karşı yapılan eylemleri kanıtlamıyor. türkiye’nin zarar görmediği söyleniyor" şeklinde konuştu.

terör örgütü dhkp-c yandaşları, mahkemeye girmeden önce sloganlar attı ve şarkılar söyledi. kısa bir ara verilen mahkemenin kesin sonuçları aradan sonra belli olacak.

angelus
bruges ceza mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanması emredilen terörist fehriye erdal’ın, "gözaltında tutulduğu" varsayılan adreste bulunamadığı öğrenildi.

güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, mahkeme kararının ardından, bu akşam polis, teröristi tutuklamak üzere brüksel’deki adrese gitti ancak bulamadı.

güvenlik birimlerinin teröristi bulmak üzere bu akşam iki operasyon yaptığı, ancak sonuç elde edemediği belirtiliyor.

belçika polisinin ve istihbarat birimlerinin, adalet bakanlığı emriyle, teröristi kaldığı adreste 24 saat izlediği varsayılıyordu.

resmi açıklama yapmayan güvenlik yetkilileri, teröristin "izinin kaybedildiğini" belirtiyorlar.

terörist erdal’ın belçika’dan ayrılıp ayrılmadığı bilinmiyor.

bazı kaynaklar, teröristin bugün değil, geçen günlerde kaçtığını ileri sürüyor.

teröristin aranmasına devam edildiği, bulunma olasılığının gözardı edilmediği belirtiliyor.

bazı adli kaynaklar, teröristin kaçtığına ilişkin haberlerin "temkinli karşılanması" gereği üzerinde dururken, savcılığın bu konudaki görüşü de bekleniyor.

kraliyet savcılığı, bugünkü oturumda, mahkum olan tüm teröristlerin derhal tutuklanmasını istemiş ve firar edebileceklerini belirtmişti.
ankakusu
belcika bu o bicim kadinin ortadan kaybolmasina mani olamamistir. ulan turkiye olsa neyse normaldir belcikada kacirdi ya, sormayin gitsin.
heyyou
eğer yakalanıp türkiye’ye getirilirse türkiye’de türk kanunlarıyla tekrar yargılanacak insan suretinde bir hayvan
velhasıl asıl ve adil bir cezayı ancak türk kanunlarıyla alacaktır kendisi.
ankakusu
medyamizin firarina iliskin fazla durmadigi terorist sey.
bizde onemli bir mahkum kacsa avrupa ayagi kalkardi ama biz bizi ilgilendiren bir firar olayinda duyarsiz kaliyoruz, sonra guclu lobimiz yok deyip kivraniyoruz.

medyamizin ne kadar yanli oldugunun gostergesidir bu olay. bir grup bir sey yaptiginda, ki cogu zaman hakli olarak, dunyayi alt ust eden medya, fehriye erdal hususunda bana kalirsa yeterince tepki vermemistir.
bunun ustune devletimizin, hukumetimizin elde tutulur bir tepki verdigini de duymadim.

independence
kendisi halen ortalarda yok ama turkiye'de isledigi suclar sebebi ile belcika'da yargilanip yargilanamayacagina dair durusma 11 mayıs'ta brugge mahkemesinde gorulecek ve karar 12 mayisda verilecek. eger belcika'da yargilanabilecegine karar verilirse goruldugu yerde tutuklanacak ve gozaltina alinacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol