hazırlık sınıfı garabeti

xerxes
yabanci dille egitime giden bir tuzaktir. nedir bu hazirlik sinifi? ozellikle ecnebi dille egitim veren universitelerde ve okullarda uygulanan bir tuzaktir. hazirlik sinifi basli basina bir zaman ve para kaybidir. 1 donem boyunca veya 2 yil boyunca ingilizceden baska bir dersin verilmedigi, zamaninizin bosa aktigi ve universite hayatinin ne oldugunu anlayamadiginiz bir siniftir. hazirlik sinifi somurge ulkelerde olur. turkiye tamamen bir somurge ulkesidir. hazirlik sinifi bir ulkeye gelen yabanci ogrenciye verilir.dolayisiyla hazirlik sinifinda okuyan turk gencleri kendi ulkesinde yabanci durumuna dusmustur. ne dersiniz haksiz miyim? karar sizin...
carpediem
okullarda haftada 4-5 saat yabanci dil dersi ile ogretilemeyen dilin, yogun bir programla ogretilebilecegi umuduyla baslatilmis uygulama. ne yazik ki turkiye’de bir kac okul disinda, amacina ulasamaz. sebebi, ogretmenlerin yabanci dil namina hicbirsey bilmemesi ve turkce’nin ve ingilizce(-almanca-fransizca)’nin farkli dil ailelerinde yer almasidir kanimca.
sheepmip
aslında daha çok arkadaşlık kurmaya yarayan bir sınıftır hazırlık sınıfı. bunun yanı sıra yabancı dil öğrenmeyi başarmış olanlar da vardır tabii ki.
gicikcik
insanın hayatı boyunca geçirebilceği en rahat dönemdir.laylaylom geçer gider.ordan burdan öyle değişik bölümlerden insan tanırsınız falan güzel geçer yani.
westkhan
üniversitenin en güzel bölümüdür eğlenmenin arkadaşlığın en güzel noktasıdır sonrada okulun acı gerçeğini görürsün.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol