benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım

independence
$ebnem ferah’in cakil ta$lari isimli son klip cali$masinda gecen enfes cumle.cok basit bir cumleymi$ gibi gozukse de $ebnem ferah’in hicbir $arkisinda hicbir basit cumleye rastlayamami$ birisi olarak bu cumlede de oldukca fazla anlamin gizli oldugunu iddia edebilirim.
artemisia
bankada milyarlarım var henüz harcamadığım, bir ömrüm var 150 yıl kadar henüz yaşamadığım şeklinde bokunu çıkartarak devam edesi yüksek pollyanna repliği.
camurhan
benim bir kamisim var henüz su yürümedigi gibi gelse de bir ic cekis, bir sitem, bir özlem de iceren cümle.
bireylerin kendileri icin rüyalari vardir. kimisi icin bu rüya iste basarili olmaktir. kimisi icin paraya para dememektir. kimisi huzuru arar. kimisi kendini bir hissedebilecegini ister.

cokca iliskisi olmus olan bireyin her seferinde mükemmelliyetciliginden ötürü yalnizliga düsüpte aslinda mükemmel olanin varligina ulasmasinin ne kadar hayalperestce oldugunu kavramasi uzun süre alir. eh haliyle ancak düslerde görebilecegi bir sevgi tasavvurunu bilincinin altina yüklemesi de pek zor olmaz.

asil emek isteyenin bireylerin kendi olumsuz taraflarini törpülemesi eylemi oldugunu düsünürsek good will hunting filminde oldugu gibi birey ne kadar mükemmel olsa da kendi icerisinde mükemmellik arz eden karsisindakinin kendisi gibi olmadigini kavrayabilmesi ancak kaybetme tehlikesi altinda ögrenilebilir.

bu düsle yasayanlardan cok azi bu rüyasina ulasmistir. keske hersey romanlardaki, masallardaki gibi olsa...
salome
benim bir sevgilim var , onun icin her sabah erken uyanip guzel giysilerimi giydigim, kahvaltisini hazirladigim, yumurtasini soydugum ama henuz tanismadigim. kediden korkan, kacan kahvesini sade icen, ekmegini kizarmis seven, pamuklara sarilmaya alismis, cildi pudralanmis, elleri ojelenmis, sakallari kesilmis, kilo almis, sismanlamis, yemegin tadina bakmadan tuz koymayan, beni beklemeden kapidan gecmeyen, kara kedi gorunce arkasini donen, sinirlenince evi supuren, futbolla ilgilenmeyen, sarisin sevmeyen, gozleri koyu, gozleri gulen, elbiselerimi seven, ellerimi open, rus grubunu bilen, benimle kavga etmeyen, sise biriktiren, mum diken, kestane seven bir sevgilim var, henuz tanisamadim.
angelus
"şu an sevgilim yok, boştayım" şeklinde düşünceleri olan bireyin bunu daha egzantirik bir şekilde söyleyip olaya felsefi bir hava katma amacıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol