istanbul un trafik cilesi

independence
350 ayri yerde ba$latilan yol cali$malari sebebi ile istanbullulari canindan bezdiren ciledir bu.zaten az trafik varmi$ gibi bir de bu cali$malar tuz biber oldu uzerine.ustelik ramazan ayinda da devam edecekmi$ bu cali$malar.
(bkz: allah sabir versin)
seyhmerat
gun itibariyle neredeyse tum gunumun yollarda gecmesinden dolayi baya kufur ettigim mevzuattir."yeter uleyn!!bir yeride kazmayin mina koyayim!!bir muteahhitte zengin olmasin lan!adam kayiran serefsizler!"diye icimden cok gecirdigim ve benimde cok cektigim cile.
hepimizhiciz
ne kadar bize düşeni yaptığımızı da sorgulamak gerektiren başlık.
toplu taşıma araçlarını ne kadar kullandığımızı mesela...
ya da iki araba öne geçebilmek için yapılan türlü şaklabanlık neticesinde oluşan kaosun ne kadar dışında olduğumuzu soralım kendimize..
bir otobüs insanın, en az 50-60 araç olduğunu ne kadar sorguluyoruz.

kaldı ki ben de o trafik mağdurlarındanım. hergün gidiş-dönüş olmak üzere 3,5 saatim yolda geçiyor. tayyeap’e her sabah ve akşam olmak üzere iki öğün saygılarımı(!) iletiyorum. alt - üst yapı sorunu bitmediği sürece de bütün hısım, akraba, eş, dost sıradan geçecektir. bu çile de nitekim bitmeyecektir. ama şöyle de birşey var ki, bu yol çalışmaları bittiğinde de bir farklılık olmayacaktır. çünkü biz adam olmayız.
tetik
bir de bu soruna çare olarak toplu taşıma araçlarına teşvik gösteriliyor.kendimi "hassiktir amına koyım" demekten alıkoymadığım olaydır.bunu tavsiye edenler sadece bir kere akşam saat altıda otobüse binsinler bakalım.otobüsten her inişimde kendimi cenabet hissetmekten bıktığım isyan seviyesine geldiğim olay bu.
hmmmmmtmmcnm
suçlu aramiyorum ama şu an bulunduğum yolda hem gidiş hem donus güzergahı tıkalı ve otobus mibibusten cok şahsi araç var. servis araclarina trafiğin en büyük sorumlulularindan derler ama doğru düzgün o bile yok.
selimowski
istanbul'u terk ederek ne denli doğru bir şey yaptığımı gösteren durum.her istanbul konulu haberlerde evimin balkonundan sahile bakıp 'iyi ki' diyorum.

bitmek bilmeyen çiledir.bitmeyecektir.gun geçtikçe çoğalan nüfusa sahip bir şehirden söz ediyoruz.1 kişi şehri terk ediyorsa 10 kişi geliyor.fırsat buldukça metrobus ve metro hattını kullanın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol