yaşar büyükanıt

0 /
seyhmerat
bir takım çevreler tarafından işlerine gelmeyen söylemleri ve icraatleri olan paşadır ve bu çevreler yaptıkları kadrolaşmadan sonra uyduruktan bir savcı raporuyla beraber kendisinin ağustos’ta genelkurmay başkanı olmasını engellemeye çalışmaktadır. demek bu kadar korkuyorlar kendisinden.
independence
hakkinda yargiya mudahale etmek $eklinde bir suclama ile yargilanmasi istenmektedir kimileri tarafindan.pa$anin kendi soylemi ise "bu konuda yargilanmaktan onur duyarim" $eklinde olmu$tur, muhtemelen de gerekli yerlere kapak olmu$tur.
(bkz: kapak olmak)
my son is father
şemdinli ’de yaşanan son olaylarda, şüpheli asker hakkında, iyi çocuktur lafını sarfetmiştir.
bundan dolayı hakkında, yargılamaya müdahale yönünde iddianame düzenlenmiştir.
yargılama organı bağımsızdır, sonuçta bu yargılamayı yine bağımsız mahkemeler tamamlayacaktır.

yalnız, savcının düzenlediği iddianamede sadece yargıya müdahale değil, örgüt kurmak ve görevi kötüye kullanma suçlarıda geçmektedir. bu sadece bir iddianamedir, hakim tarafından bunun kabülüne kadar dava açılmış sayılmayacaktır.
tasar
semdinli olayları sonrasında söylediği; o bascavusu tanirim iyi cocuktur sözünden sonra sanıkların serbest kalmasıyla ülkemizde hukukun nasıl işlediğini, bir kez daha gözler önüne sermiştir. van başsavcısının son yaptığı tahkikatlar ile adının üzerine tekrardan gölge düşmüştür. dilerim bu tahkikat neticesinde ülkemizde hukukun üstünlüğü kanıtlanmış olur...
seyhmerat
hakkındaki iddianame öncelikle hakimler tarafından falan değil genelkurmay başkanı tarafından onaylanmadan dava açılamayacak olan komutandır kendisi. ayrıca iddianameye bakılırsa nedense bazıları "iyi çocuktur, öyle bir şey yapmaz" lafına takılıyor halbu ki hemen lafın ardından şunu söylüyor büyükanıt: "ama eğer yasadışı yanlış bir şey yapmışsa yargılanacaktır." bütün bunları görmezden gelip nasıl olur da kendisi hakkında bir karalama kampanyası başlatılabilir çünkü bazılarının götü yusuf yusuf atmakta büyükanıt’ın genelkurmay başkanı olması durumunada ondan. göt korkusundan ne gibi yalanlar uyduracakları şaşırdılar, kolpadan bahanelerle yücel aşkın’a dava açan savcı bu seferde yaşar büyükanıt’a yalandan dolandan ve hiçbir resmi tutanağa ve hukuki belgeye dayanmadan dava açmaktadırlar, göt korkusu insanlara bu kadar mı yalan söylettirir acaba! ayrıca şunuda söylemek gerekir ki türkiye cumhuriyeti devleti’nin ordusu dışişleri bakanlığıyla birlikte en saygın iki kurumundan biridir kimse onu bu tip saçmalıklarla yok gizli örgüt kurmaymış falanmış gibi söylemlerle yıpratmaya çalışmasın bu pkk ve benzerlerine ve de şeriatçılara gün doğurmaktan başka bir şey yapmayacaktır.
xerxes
genelkurmay başkanı olması durumunda memleket için çok hayırlı olacağını düşündüğüm asker, komutan...
snoopy
birilerinin genelkurmay baskanlığı’na doğru giden yolunu tıkamaya çalıştıkları kara kuvvetleri komutanı..
uzun yolun yolcusu
bölücü ve atatürk türkiyesi karşıtı yobaz mahluklar tarafından saldırılan,gelecek genelkurmay başkanlığı seçiminde genelkurmay başkanı olmasını yürekten istediğim,askeri strateji yeteneğinin çok iyi olduğuna inandığım değerli komutanımız.
tasar
http://www.ulusalihanet.com adlı sitesinin sebataycı olduğunu iddia ettiği kişi;

konuyla alakasız bir edit: elektriklerin kesilmesi sebebiyle entryi tam giremedim ve her ne olduysa bu entry sadece internet sitesinin adı olarak iki defa sisteme kaydolunmuş. ol sebepten sözlükten bazı arkadaşlar haklı olarak anlam kargaşasına düşmüşler, düzeltir. özürümüzü de dileriz...
(bkz: sözlüğe entry girerken elektirigin kesilmesi)
sirinsem gunahim ne
hakkında asılsız iddiaların nette dolaştığı-hatta mail kutuma bile ulaşmış- geleceğin genelkurmay başkanı.

genelkurmay başkanlığı bu kişilerin bu kadar canını sıkıyorsa,genelkurmay başkanlığını engellenmek için bu kadar mesnetsiz dedikodular çıkıyorsa kesinlikle genelkurmay başkanı olmalıdır.

(bkz: meyve veren ağaç taşlanır)
ya basta viva zapatista
en sonunda muradına ermiş olan ve şemdinlide şurda burda ’’iyi çocukları’’ tanıyan seven takdir eden yeni genelkurmay başkanı.

sesonline net orgeneral büyükanıt, 30 ağustostan itibaren genelkurmay başkanlığı görevine başlayacak genelkurmay başkanlığı’na kara kuvvetleri komutanı orgeneral yaşar büyükanıt atandı.

cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer, genelkurmay başkanlığı’na 30 ağustos 2006 gününden geçerli olmak üzere kara kuvvetleri komutanı orgeneral yaşar büyükanıt’ın atanmasına ilişkin bakanlar kurulu kararını imzaladı.
orgeneral büyükanıt, yaş haddinden dolayı 2008 yılına kadar bu görevini sürdürecek, yani dört yıl yerine iki yıl genelkurmay başkanlığı yapacak.
2008 yılında genelkurmay başkanlığı için en güçlü isim, bu yıl kara kuvvetleri komutanlığı’na atanması beklenen birinci ordu komutanı orgeneral ilker başbuğ olacak. başbuğ da yaş haddinden dolayı dört yıl yerine iki yıl genelkurmay başkanlığı yapabilecek. 2010 yılında emekli olacak... ( ajanslar)

ankakusu
üstünde 16 bomba olan gazi giysili terörist pimi çekti

dönemin ohal valisi necati bilican, 1996’da yaşanan ve kamuoyundan gizlenen olayı sabah’a anlattı.

genelkurmay başkanlığı’na atanan kara kuvvetleri komutanı orgeneral yaşar büyükanıt’ın, 1996-98 yılları arasında 7. kolordu komutanlığı yaptığı diyarbakır’da, suikast girişiminden kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. dönemin olağanüstü hal valisi (ohal) necati bilican, gizli tutulan olayla ilgili olarak, "eğer canlı bomba eylemi gerçekleştirseydi, bugün ne ben, ne de yaşar paşa yaşıyor olurduk" dedi.

notlarından anlaşıldı

bilican, güvenlik güçlerinin, silvan yakınlarında bir kontrol sırasında çıkan çatışmada ölen bir teröristin üzerinde bulanan plan ve notların, böyle bir suikast gerçeğini ortaya çıkardığını açıkladı. raporda ayrıca, suikasti neden gerçekleştiremediğine dair notların da bulunduğunu belirten bilican, "belli ki, üst birimlerine rapor edecekti" dedi. büyükanıt’la aynı dönemde ohal valisi olarak görev yapan necati bilican, 1996 yılının 30 ağustos törenlerinde yaşanan olayı sabah’a şöyle anlattı:

1 metre yaklaşmiş

"törenler için büyükanıt paşa ile şeref tribününde yerimizi almıştık. yana yana oturuyorduk. orta yaşlı gazi kıyafeti giymiş bir terörist, güvenlik önlemlerini aşarak, tören alanına girmiş. bizim bulunduğumuz şeref tribününe 1 metre kadar yaklaşmış. beline sarılı 16 bombayı patlatmaya çalışmış, ancak başaramamış. eğer o bombaları patlatmayı başarabilseydi ne ben ne de yaşar paşa bugün yaşıyorduk. bombanın etkisi 100 metrelik bir alanda büyük bir tahribat oluştururdu.

panikle kaçmiş

"bombayı patlatamayan canlı bomba, panikle alandan ayrılmış. bombaları aldığı eve gitmiş. kıyafetlerini değiştirmiş ve kırsal alana geçmek için bir araçla silvan yönüne doğru yola çıkmış. silvan yakınlarında güvenlik kontrolünde durumu şüpheli görülünce, güvenlik kuvvetlerinin üzerine ateş açmış. çıkan çatışmada öldürülmüş. o zaman bu olay yaşar paşa ile de konuşuldu ve gizli tutulması kararlaştırıldı. bunun nedeni de örgütün bu olayı kullanarak propaganda yapmasının önüne geçilmesi. bunun gibi ufak-tefek suikast girişimleri oldu. ancak en ciddisi buydu. yaşar paşa çok iyi bir komutandır ve iyi bir askerdir. o bölgeye de çok önemli hizmetleri olmuştur. bölge halkı özellikle diyarbakırlılar kendisini ’yaşar baba’ diye anar."

ergun aksoy /sabah

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=239324
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol