sözde ermeni soykırım tasarısı

0 /
sepulturk
geçtiğimiz dakikalar içinde 21’e karşı 26 oyla kabul edilmiş tasarıdır abd’de. şimdi merak edilen bir husus vardır ki hükümetin tavırları. acaba dedikleri gibi abd-türkiye ilişkileri zayıflayacak mı yoksa hala tavuk gibi emir almaya, "sen büyüksün abi sen diyorsan doğrudur" demeye devam mı edecekler.
ucurulan yazar
yapmadigimiz halde bir seyi kırk kere soylersen olur tadina getirdikleri, savas istemeyen yuz yillarca baris icinde yasamis iki toplumu birbirine duseren sozde soykirimdir. ermenilerle hic bir sorunu olmayan insanlarin bile tavir almasina, sikelim de kurtulalim moduna girmesine de yol acmistir. bu dusunce,acidir,insancil degildir ama gercekligi vardir.
zenana
tasarı öncesi george bush ve kankaları türkiye ye ,biz kabul edilmemesi taraftarıyız bakın bişey olursa bizden günah gitti! mesajını gayet net vermişlerdir.hani biz abd ye çatmaya kalksak,önümüze gelecek budur tayyip de bunu öne sürerek gayet bişey olmamış gibi rahat davranabilir kasmasın şirin olacam diye yani.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
sözde olan bir şeyi kabul etmek yanlıştır büyük bir hatadır.ey abd,fransa,ingiltere ve benzeri ülkeler gösterin yine çirkefliğinizi biz de sizlerden bunu bekliyorduk.hiç şaşırmadık doğrusu.devam edin alın her şeyi yıkın atın dünya sizin olsun doymadınız bitiremediniz ki olmayan şeyleri varmışcasına gösterdiniz yetmedi bunu kabul ettiniz.ne denir ki şaşırtmadınız işte...
sanatis
dünya var oldugu andan beri nerdeyse her zaman savaş olan bir yerdi ve şimdiki zamanda fransa gibi devletler cezayirde yaptıkları soykırım için bile onu bizden öncekiler yaptı şuan bizimle bir ilgisi yok diyebiliyor ama şu ermeni soykırımı kabul etme etmeme olayını hayatımın geçmişinde oldugu gibi geleceginde de duymaktan korkuyorum açıkçası.bu olay bu kadar uzatılırsa herhalde ben aklımı sıyırır tamam ulan önceden yapmamıştık ama madem istiyosunuz bir kaç bin ermeni kellesi eksigimiz var onları alalım kabul edecegiz sonra gibi insanlık dışı tutumlara ve bu çirkef sözleri söyletebilme potansiyeli olabilecek tasarıdır.bitsindir artık.
(bkz: tasarı için ermeni lobisi abd senatosuna baskı uyguluyor)
(bkz: tasarı için türk işadamları yarın abd ye giderek senato üstünde baskı yaratmaya çalışacak)
(bkz: tasarı için bir grup milletvekilimiz yarın abd ye gidip dışişleri bakanlıgı ile özel görüşme yapacaklar)
(bkz: ermeni diyasporası tedirgin)
(bkz: her yıl olası medya replikleri)
greyfurt
daha önceki yıllarda, gene alt komisyonda, 40’a karşı 5 red oyuyla onaylanan tasarıdır. (geçmişle kıyaslandığında; bu gün 27 evete karşı 21 hayır ile onaylanması siyasi bir zaferdir-yani yasalaşmadı henüz)

lojistik desteğini tartışılmaz şekilde mersin limanına ve incirlik üssüne borçlu olan abd’nin bu saçma salak tasarıyı yasa olarak kabul edeceğine inanmıyorum. (inanmayan google maps’de bir baksın. bir tarafta iran, bir tarafta biz ve suriye. suudi arabistan’nın lojistik desteği nereye kadar besler o yüzbinleri???)
sonuç olarak bu tasarıyı yasalaştırmak;
güven
özveri
tecrübe
ister.

not1: o geçmeyen meşhur "1 mart tezkeresi" vardıya ??? işte o tezkere geçmesin diye dönemin meclis başkanı bir çok milletvekili ile tek tek görüşüp tasarının geçmemesi için lobi yaptı.(hükümetin açıkca destekleyeceğini açıkladığı tezkere hemde...bak, bak)
yani danışıklı döğüş oldu.
şimdi bizim dünyaya demokrasi dersi verdiğimiz, samimi olmasada bir çok övgü aldığımız, jonileri aylarca dalgalarda salladığımız o danışıklı döğüş; şimdi amerikan tarafınca sergilenmekte.

vatan pahasına politika olmaz. hepimiz aynı gemideyiz. biraz daha ölçülü eleştirmek lazım. devletin ilgili birimleri konuyu her açıdan değerlendirmekte ve gereken şekilde ilgilenmektedir.

not2: geçmişte 40’a 5 gibi ezici bir oyla alt komisyonda kabul edilen bu taslağı siyasi bir hezimet gibi göstermeye çalışan bir kısım basın kurum ve mensuplarını yüce allah’a havale ediyorum.

not3: bu entry’de bütün bu okuduklarınız; sırf haklı çıkmak için kötü günler geçirmemizi temenni eden, hatta o günleri görürsek utanmadan mastürbasyon yapacaklara ithaf edilmiştir.
betterthan
dun gece 123234234.kez amerika alt komisyonunda kabul edilen tasari,her sene duzenli olarak bu teraneyi yapiyorlar ve her sene duzenli olarak meclise gelen oneri rededdiliyor.

burada asil onemli olan konu su,kabul edilene kadar hersene turkiye bu cekinceylemi yasayacaktir,her zaman amerikanin elinde boyle bir kozmu olacaktir,kendi cikarlarinin karsisinda bir karar oldugu vakitte aaa ermeni tasarisi vardi ya bi alt komisyona sokalim o aradada gerekli mesaji verir meclisten geri dondururuzmu oluyor.

yukaridaki bilgiler isiginda soylenecek sudur,amerikanin bu tasariyi kabul etmesi imkansizdir,adamlar ellerindeki nukleeer silahlardan daha etkili bir silahi kaybetmek isterlermi?diyelimki kabul ettiler ne olacak,6 ay bir curcuna kopacak daha sonra hersey eski haline donecek ve amerika elindeki en buyuk kozunu kaybetmis olacak,

artik su soykirimi kabul etselerde bizde hersene bu stresi yasamasak diye dusunmekten alamiyorum kendimi.

ha onun disinda 40 5 den 27ye 21 e ilerledik bi gelisme var diyen zihniyet icinde;

(bkz: yenildik ama ezilmedik)

onununkoru
belgeleri gözlerine sokmamıza rağmen görmezden gelinmesi ve bizimkilerin de biz yapacağımızı yaptık diye oturması kabul edilir bi tavır değil. hiç bir şeylerine karışmadığımız güllük gülistanlık yaşayan ermenilerin götüne rahat battı sanırım.
digitercumecom
artık bu ismi kullanmak bile bir nevi gizli kabul etmek anlamı taşıdığından dışişleri bakanlığı kararıyla resmi olarak 1915 olayları olarak anılacak olaylar dizisi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol