benim de bir şehit vermem gerekiyordu

independence
ata turk isimli $ohret magduru gencin tamamen deli olduguna kayitsiz $artsiz inandigim annesinin oglunun olum haberi uzerine yaptigi aciklamanin en ilginc bolumu.konu$ma tipki $u $ekilde cereyan etti.

-ben hic uzgun degilim.asker kiziyim.gucluyum.bunca $ehit varken benimde bir $ehit vermem gerekiyordu.

$ehit kelimesini iki kere bilincli bir $ekilde gbkz icerisine aldim ki kelimenin anlami yeniden okunarak unutulmu$sa dahi hatirlanilsin.ya bende bir aksaklik var ve kelimelerin anlamlarini tamamen kari$tiriyorum, ya da semra hanim ismi ile unlenen deli kadin turkce kelimeleri kullanabilme acizi.

evlat acisindan oturu ne dedigini bilmiyor diyebiliriz, gecirdigi zor gunlerin dogal getirisi olarak kelimeleri kari$tirdi diyebiliriz..evet aslinda tum bunlari diyebiliriz fakat ne derece gercegi yansitir o konuda herhangi bir $ey soyleyemeyiz.zira bu konu$malarin hemen ardindan hicbir uzuntu belirtisi olmaksizin di$arida gezen kucuk oglunu aramaya cikti ve muhabirlerle yeniden sohbet etti.

$ehit kelimesi benim bildigim kadari ile vatani savunurken hayatini feda eden insanlar icin ve din adina yapilan sava$larda canindan olan insanlar icin kullanilir.alkol komasina girerek hayatini kendi elleri ile kaybeden bir insan icin $ehit denilmez, denilemez.

elbette olenin arkasindan kotu konu$mak bize yaki$maz.ote yandan ata turk isimli genc benim gozumde gercekten de magdur durumdadir.medya magduru da deseniz olur, $ohret magduru da deseniz olur.ali$madik gotte don durmaz diye bir soz vardir.hemen hepimiz biliriz bu sozu.ali$madik bunyede de $ohret insani yer bitirir.i$te sirf bu sebepten ata turk isimli genc benim gozumde magdurdur.ayni zamanda somut bir anne magdurudur kendisi benim gozumde.uzerine yuklenen bunca sifatin altinda ezilip kalmasi kacinilmazdi zaten.kacinilmaz son kendisini bir otel odasinda yakaladi adana’da.allah gunahlarini affetsin.fakat hayatini kaybeden bu genc $ehit degildi.bu konuyu da semra hanim olarak unlenen ki$inin evlat acisindan burkulan yureginin di$ariya olan sacma yansimasi olarak kabul etmek lazim belki de.bana hic de oyle gelmedi gerci.yine de evladini kaybeden bir anaya daha fazla yuklenmemek adina bu $ekilde kabul etmek belkide en dogrusu olacak.
imgoindeeperunderground
psikolojide oldukca taninan bir durum olan savunma mekanizmasinin boku cikmis halini gozler onune seren bu cumle ayni zamanda yillar once savasta kaybedip gercekten sehit olan cocugunun odasini oldugu gibi saklayan ve her aksam onun icin de masaya bir tabak koyan annelerin yaninda cok ciliz da kalsa neticede bunun da bir savunma mekanizmasi oldugunu kabul etmek saniyorum semra hanim icin yapilabilecek en iyi niyetli tutum olur.
kendisini aglarken ve cok uzgun gorecegimi saniyordum ben, cunku kendisi tipik bir bagimli karakterdi ve ogluna cok bagli gorunuyor idi. bu durumdaki insanlarin yapacagi gibi muhtemelen diger cocuguna hayati zehir ederek devam edecektir psikopat tutumuna. bir de simdi uzerine medyadan gelen ekstra etki eklenecektir ve semra hanim bunu da boyle atlatyr.
aksam yatagina yattigi zaman da "benim oglum sehit oldu" diyerek dayanma gucu buluyorsa eger, iyi aslinda allah sabri boyle veriyor denip daha fazla sorgulamamak gerekir kanaatindeyim. neticede igrenc bir insan bile olsa kendisi bir annedir ve timsahlar bile yavrularini yedikten sonra en az bir damla goz yasi dokerler.
seyhmerat
bu nasil bir savunmasi mekanizmasidir anlamadim.evet vatan ugruna bir gencimizi daha kaybettik.gencimiz onceki gece otelde alem yapip otel odasinda uyusturucu aldiktan sonra ruyasinda yunanlilarla savasirken sehit dustu.vatan sagolsun!.alla alla bu nasil sehitlik anlayisidir,nedir bu ya?bu kadar basit her sey,bu bir savunma mekanizmasi degildir,bu kafayi yemenin isaretidir,daha once bir cok evlat acisi ceken,ana baba acisi ceken insan gordum,hangisi sacmalayip,hangisi aklindan suphe edip sehit verdik dedi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol