yeni başlayanlar için vapur yolculuğu

cekirdek
bircok arkadasimiz bu konudaki tavsiyeleri iplemeyebilir.cunku uzaktan bakinca vapur diger toplu tasima aracalarindan pek de farkli gozukmez.cogu acemi sadece"akbilimi basarim,gider cillop bi yere otururum" gibi basit stratejilerle biner vapura velakin hata yapmaktadir.cunku vapur otobusten cok daha komplikedir.o yuzden birazdan yazacaklarimi husuyla okuyun arkadaslar.neyse lafi daha fazla uzatmadan:
1)ozellikle sabahlari daha cok ciddiye alinan "vapura ilk atlama yarislari"na atletik yapida degilseniz ,kalbiniz ve/veya sekeriniz varsa vs. katilmayin.ust katta cam kenarina oturunca basiniz goge ermeyecek.sagliginiz daha muhim.
2)hemen kek gibi saga donmeyin.alt sag bolme cok basiktir bunalirsiniz.hava sicaksa disari,soguksa yukari kata oturun.ancak sabahin koruyse ve siz de okula veya ise gidiyorsaniz ust katta acik alana oturun.sigara dumanina katlanabilirseniz uykunuz acilacaktir.sabahlari alt katta disarda oturmak tecrubeyle sabittir ki uykuyu acmiyor,insana yalnizlik hissi veriyor.
3)eger yaninizda arkadasiniz yoksa mutlaka gazete ,kitap ,dergi vs.olsun.vakit gecmedigi icin degil.bilen bilir bilmeyen de bizden ogrenir: vapurda bir sey okuma ekolu diye bi durum soz konusu.
4)bufe kirayi cikarmak adina oldukca pahalidir.gerisini siz bilirsiniz valla.bilginize.
5)yazin sevgilinizle binince martilara simit atin.sizin neyiniz eksik obur ciftlerden.
6)elinde doktor raporu oldugunu soyleyen ,kucaginda cocuk olan kadin %99 kolpaci.(boyle bi kadin mutlaka her seferde mevcuttur.inancinizi somurmesine izin vermeyin nolur.)
7)evet,bisey dinlemiyosaniz alti parca paslanmaz celikten bicak seti ya da limon sikacagi ya da on parca kalem seti satan abiyi dinlemek zorundasiniz.eglenmek adina :satici farkli olsa da sunum hep ayni tondadir.hatta ayni cumleler kullanilir.vaktiniz bol zaten.iskeleye inene kadar sebebini dusunun.
caylaklar icin ilk etapta oldukca fazla bilgi edindiniz.siz devamini kendi daneyimlerinizle suslersiniz.bilgi sozlukten ve benden bu kadar.
carpediem
asiklar ozellikle platonikler icin alt kat acik alana oturun. gunese gore konumunuzu belirleyin. eger eminonunden biniyorsaniz "aman gunes var bu tarafta. ben cinlik yapiim diger tarafa oturayim! muhahha!!" hatasini yapmayin. eger bu hataya duserseniz iki dakika maruz kalacaginiz gunes, eger uskudara gidiyorsaniz 15 boyunca yok kadikoye gidiyorsaniz 30 dakika boyunca tepenizde olup sizi sicim sicim terletecektir. "aman canim ruzgar var!" demeyin, yaz sicaginda ruzgar da bir ise yaramiyor. biz gelelim asil konumuza. evet, asiklar! oturdunuz yerinize. simdi bekleyin. birazdan vapur kalkicak. walkman, discman vb. bir alette bunalim sarkilarinizi dinlemeye baslayin. vapurun motoruna dikkat kesilin. cunku calismaya baslamasi ve vapurun harekete gecmesi arasinda sigaranizi yakicaksiniz. "biraz erken yaksam nolur ki??" demeyin. sigara erken bitiyor. "amaan sende sanki cok onemli o arada sigarayi yakmak" demeyin. vapur hareket eder. ruzgar olur. sigarayi yakamazsiniz, aci cekersiniz. sigarayi yaktiniz, bunalim sarkilar zaten kulakta. ee bundan sonrasini da ben soylemiyim artik. istanbul, siz ve "o"!.. daha ne istersiniz ki...

not:kisin disarida oturmak isteyen mazosist arkadaslarimiz varsa vapurun en cillop ruzgarsiz acik mekanini tarif ediyorum. vapurun sag girisinden girin. kapali mekan kapilarininin tumunu gecin. acik alandaki oturaklarin en ucuna kadar yuruyun. kisin bir vakti acik alan, temiz hava ve yalnizligin tadini cikarin...
walide sultan
bir ruya gibidir sehirici vapurlariyla yolculuk etmek...oyle dalar gidersiniz bakarken manzaraya...husu icinde seyredersiniz, canim istanbul’u...derken celik tepsiye alttan celik kasikla sertce vuruldugunda cikan, o tiz ve rahatsiz edici seslerle, irkilirsiniz ruya da biter...cay paralarini toplamaya gelen kisi ’etmistir’ ruyanizin icine...hep ruyada kalinamaz gercegiyle derin bir iyotlu nefes cekersiniz icinize...
myysteriouss
sabah özellikle 7:45 eminönü vapuru ise, vapur kalkmadan en azından 5 dakika önce iskelede olun, 5 dk gecikirseniz yer kalmaz ayakta yada merdivende gidersiniz.

hava güzelse 3 katlı vapurların en üst katında oturun, hatta üşüyecek olsanız da oturun 15-20 dk bile olsa orada oturup manzarayı seyretmenin keyfi gibisi yoktur, tadından hiç ama hiç yenmez.

angelus
yolculuğa başladığınız anda hayatın ne kadar tuhaf olduğunu düşünmek bu yolculukların ana temasını oluşturur.
goetica
- yanınıza martılar için yolluk alın.(ekmek,simit,poğaça vs.)
(ara: martı)

- yanınıza vapurda burnunuza burnunuza almanız için sokulacak 10 tanesi 1 milyon olan kalemler için 1 adet kalem kutusu alın.
(bkz: kalem kutusu)

- vapura binmeden evvel en yakındaki bufeden bir paket sigara alın,denize kar$ı sigara içmenin tadı apayrıdır,hic bir $eye benzemez.
(bkz: sigara sağlığa zararlıdır)

- sigara almak için gittiğiniz büfeden 1 paket de çekirdek alın..çıt çıt çedene..
(bkz: cekirdek citlemek)

- çekirdek aldığınız bufeden 1 de po$et alın,çekirdek kabukları için.
(bkz: cekirdek kabugunu sokaga atan cevreci)

- vapura binmeden önce gerekli ısınma hareketlerini uygulayıp kaslarınızı hazır hale getirin,kıyıdan vapura atlamak için.
(bkz: manisa tarzanı)

- son olarak bindiğiniz vapur son durağa geldiğinde inmeyin,aynı vapurla geri dönün.butun i$lemleri sırasıyla tekrar uygulayın.
(bkz: vapur sefası)

brahma
kar yağarken dışarda durup boğazı geçmenin, normal zamanlarda yan açıklar,arka açık,ön açık,bide en üst açık denk gelirse güneş batarken istanbul size verebileceği en güzel görüntüyü verir.martıları beslerken aç kalmakta ayrı bir zevk.her binen yeni başlıyormus gibi tad aldığı için herkesin dikkat etmesi gereken başlık.
urban f
ilk defa vapura biniyorsanız oturup kalmayın bir yerde , gezin dolaşın ,vapurda başka hiçbir ulaşım aracında olmayan dolaşma özgürlüğü vardır ,ister üst balkona çıkın ister yan balkona inin,üşüyünce içeri girip ısınınca gene çıkın,çay için ,içiyorsanız balkonlarda sigara tüttürün ,bir yere sabitlenip etrafa boş boş bakacağınıza gezerek ,istanbulu vapurun her iki tarafından da görerek geçirin...
independence
ozellikle etek giyenlerin pe$ine takilin.ruzgarlidir vapur araci ve her etek ruzgarin azizligine ugramak zorundadir.firsati degerlendirin!

not:mumkunse o ani cep telefonunuz ile fotograflandirin bizlerle payla$in.
redcrow
özellikle kışın, gizem adamı-kadını-ikisinin ortası, tribini bırakmayıp vapurun rüzgar alan taraflarında takılan ve bu sebepten ötürü yüz felci geçiren bir sürü dana olduğundan,soğuk havalarda yapılan vapur yolculuklarında dikkatli olmak gerekir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol