old trafford

seyhmerat
ingilizlerin hayaller tiyatrosu dedigi mukemmel otesi stad.gercektende manchester united’in her macini izledigimde hayran kaldigim ve de her macinda orayi yuzde 100 kapasiteyle dolduran taraftarina daha bir hayran kaldigim stadyum.rakip takimlari fena halde bogan bir havasi var.
mad
ingiltere’nin manchester şehrinde bulunan ve manchester united’ın iç saha maçlarını oynadığı 76.000 kişilik futbol stadıdır. trafford kentinin greater manchester semtinde bulunmaktadır. sir bobby charlton tarafından bu stada rüyaların tiyatrosu lakabı verilmiştir. 1910 yılından beri; manchester united’ın stadıdır. ama 2.dünya savaşı sırasında stadın bombalanması nedeniyle 1941’den 1949’a kadar manchester united, maçlarını manchester city ile maine road’da oynamak zorunda kaldı. yanında aynı adlı bir kriket sahası bulunmaktadır.

yeni wembley stadyumu tamamlanana kadar old trafford stadyumu 76.000 kapasitesiyle ingiltere’nin en büyük futbol stadyumuydu. ayrıca uefa’nın 5 yıldız verdiği ilk ingiliz stadyumudur.

daruga
şampiyonlar ligi c grubu’ndaki ilk iki maçından puan alamayan bursaspor’un bugün manchester united’a konuk olacağı stattır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol