yahudilerin sevilmeme sebepleri

ithilquessir
yahudiler gunumuzdeki en saf irklardan biridir. musevi geleneklerinin de faydasiyla kendi populasyonlari icinde uruyerek gen havuzunu daraltmislar, bu sebeple benzer karakteristiklere sahip bireyler yetistirmislerdir. geleneklerine bagliliklari cevresel faktorleri de birbirine benzetmis, boylece birbirine yakin insanlardan olusan bir irk varligi korunmustur.
ozellikle ticaret ve yonetim sektorlerine inanilmaz kafalari basar.
angelus
irkci bir tavri kesinlikle red etmekle birlikte sorununun yahudi cematyle degil israil devletiyle oldugunu dusunmekteyim. zira senin bir ulken yokken yuzyillardir varligini surduren bir ulkenin yillar yili topragini satin alacaksin akabinde pusuda bekleyen kurt gibi uygun zamani kollayip satin aldigin topraklarda devlet kurdugunu iddia edeceksin ve bugunun super gucu abd’yide arkana alarak dunyaya kafa tutacaksin el altindan gizli gizli aldigin silahlarla topraklarini satin aldigin devleti asimile etmeyece calisacaksin. evet sorun devletle ilgilidir ve politikdir. zira bilenler bilir yahudi cemaatinin icerisinde de israil devletini kabul etmeyen, tanimayan bir kesim vardir ki israil yonetiminin kendileri icin en buyuk tehdit olarak gordukleri gruptur. insanlari sevin, dinler arasi polemik yaratmanin hic luzumu yoktur zira biliriz ki dinler catismasinda en buyuk yarayi muslumanlar almistir. ama illede birilerini sevmiyelim diyosaniz ulkelerin takindigi, devam ettirdigi ve etmekte israrli olduklari politikayi sevmeyin.
ithilquessir
tarih boyunca surekli en guclu toplum kimse o tarafindan sistematik bir sekilde yok edilmeye calisilmalari. yine de dunya yuzeyindeki en etkin irk olmalari.
rosencruz
diger insanlardan genetik olarak daha zeki oldukari yolundaki soylentiler,ustun irk olduklarina inanmalari,siyonizm ve kapitalizm.
isyankarmuhabir
altında yatan en yalın sebep din dir ve bu durumun yarattığı önyargıdır.bütün toplumların herhangi bir din ile ilişkisi olması sebebiyle farklı farklı bahaneler üretilerekher toplum bir diğerine düşman ilan edilebilir. yoksa bireysel olarak kaç yahudi/hristiyan/müslüman/budist tanıyoruzda sevmiyoruz veya seviyoruz bireylerin kendine sormasi gereken asıl soru budur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol