f klavye

expert3
turk kelime yapisina uygun olarak tasarlanan ama ne yazik ki kullanan sayisi her gecen gun azalmakta olan klavye cesidi. q klavye kullananlar icin intihar etme nedeni olabilir bu klavye...
nadirverir
turkceye en uygun klavye. fakat insanların hala akılalmaz olarak kullandıkları ve de tusların gelisi güzel yerleştirilmiş qaplumbag klavyeyi bırakmalarını sağlayamamıştır.
moya
dizilimde sesli harflerin sol tarafa dogru agirlik kazandigi, bu yüzden (2 parmakla yazanlar icin soyluyorum)sirayla bir sag bir sol eli kullandirdigi icin q klavyeden hizli yazmanin mumkun oldugu klavye..
calipso
f klavye düzeni 1943 yılından başlayarak yapılan çalışmaların sonucunda ve 20 ekim 1955 tarihinde türkçe yazmada çok daha kolaylık sağlamak için oluşturdu.
f klavyenin üstünlükleri
türkçeye en uygun klavye olan f klavye (pek çoğunun dediği gibi ef klâvye değil, harflerin türkçe okunuş biçimine göre fe klavye) uzun çalışmalardan sonra daktilolarda en kolay, en hızlı ve hatasız yazmak amacıyla üretilmiştir.
fasa fiso
bazi sivri zekalilarin q kalvyeye donusturecegim diye butun tuslari yerinden cikarip, q klavye secenegini tiklayip harflerin yerini degistirmeye calistigi da oluyor.fakat sonu husran.birkac tus her daim elinizde patliyor.
aylavyu
q klavyeye alışkın bireyin iş yerinde sinirden parçalamakla, cepten para verip yenisini almak konusunda kararsız kaldığı sinir bozucu varlık.
alorarola
f klavye türkçenin özüdür. dili millileştirme ve geliştirmedeki tek teknolojisidir.

zamanında ticaret meslek liselerinin ilk iki sene haftada 6’şar saat daktilografi dersi adı altında öğretilmesi zorunlu olan uygulama dersiydi ve müfredattaydı, şimdilerde bazı siyasi çevrelerce prosedürden de kaldırılmıştır. tarihten gelen gerçek bir söz vardır. "lisanı olmayan milletler yok olmaya mahkumdur." ve bazı güç zihniyetleri bu sözü bilircesine f klavyeyi müfredattan bu amaç için kaldırdılar. evet ben buna inanıyorum. yaklaşık 15 senedir kullandığım bir klavyedir kullanımı türkçenin gereğidir, kendisidir ve yapıtaşıdır. teknoloji kullananların öğrenmeleri konusunda şiddetle tavsiye ederim. kullanmak çok ta keyiflidir.
daruga
türkçe’de çok sık kullanılan seslerin karşılığı olan harfler “f klavye”de kolay ulaşılabilecek yerlere yerleştirilmiştir. türkçe’deki harflerin kullanılma oranları, ünlü-ünsüz ses ilişkileri, hece ve söz yapısı, parmakların kuvvet, yetenek ve işleklikleri göz önünde bulundurularak üretilen “f klavye” bu özellikleri bakımından türkçe’ye uyduruk q klavye’den çok uygundur.
biskuvit
tsk tarafından tüm birliklerinde kullunılmasının emrettiği klavye türü. alıştıktan sonra gayet hızlı yazılabiliyor.
killikurabiye
bela bir şey. metin yazarları ve editörleri için ideal olabilir ancak dakikada 15428995455 harf yazma gergği yoksa ve kişi q klavyeye aşina ise bildiği tum küfürler aynı anda ağzından çıkabilir.
independence
uzerinde tu$larin var olmasi $ahsim adina kesinlikle bir $ey ifade etmiyor. klavyeyi havaya atip tu$larinin uzerine du$mesini saglasam, o $ekilde bile cikan random yazilar benim yazabilme hizimdan cok daha hizli olacaktir, anlamli bir $ekilde hem de. ne dedigimi ben de anlamadim, ustun zekanizin anlayi$ina siginiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol