modern olcam derken motor olmak

darklord
modern kadin olabilmek durumunu abartip kablolu yayinlarda ki yabanci tv lerde izledigi kadinlar gibi ya$amaya ba$layip, barda, discoda, sokakta gordugu her erkekle ili$kiye girerek motor olmaktir. genelde yagiz anadolu erkeklerini reddedip nerde ibnator, godo$ var onlara verirler kadinin boylesi moderni hepimizin ba$ina dedirtir.
alchoburn
başlığı okuma özürlü biri olarak ’modem olcam derken motor olmak’ şeklinde okumam sonucu diyebilirim ki, insan ya modemdir aradığınız herşeye ulaştırır sizi, ya da arama motoru gibi arar durursunuz onda bişeyleri. evet yanlış okuyup bir de felsefe yaptım aha buyrun.
elma sekeriiii
modern olayim takip taki$tirayim, modaya uygun giyineyim derken üstünün ba$inin üstüne miçip sivayan insan evladidir bu zat.hayir normalde bir kot bir t-shirt giyse alalade normal hanim olacak yerde, kendisi modaya uygun ve de erkeklerin ilgisini cekecek yönde giyinmek ister.

herkez guzel olmak ister amma velakin guzel olmak icin o kadar ugra$ilirsa sonuc hüsran olur fikrinden fersah fersah uzak olan insan evladinin davrani$lari cercevesinde di$ardan bakan insanlarin bu ne yaa diyip siritmalarina maruz kalacaktir cunku haketmi$tir.

örnegin dun benim bakirkoydeki bilindik bir ali$ veri$ merkezinde kar$ila$tigim bir durumdur bu.

hanim evladi kizimiz son derece topuklu, atsan kafa yaran bir ayakkabi giymi$, üzerine son derece egreti duran bir $alvar gecirmi$ onun üzerinde de t-shirt giyip, tshirt üstü bir boleroyla bu takimi tamamlami$, boya badana yapmi$ fakat üzerinde bir arabanin patinaj izlerinin oldugu imajini yansita $ekilde bir makyaj yapilmi$ omuzlarina kadar inen bir küpe takmi$tir kendisi. burhan abinin dedigi gibi niiie boyle yapiyusuuuunnnnn demek gelmi$tir icimden, siritarak önüme dönmü$ümdür.

neden sirittim ben acaba? o kiz bi kot bi t-shirt giyse kafa yarmicak turden bir ayakkabi giyse ben guler miyim? hayir gulmem, henüz catlak degilim. kizlarimizda bu özentiden nefret etmi$ durumdyim sadece.her mankenin üzerinde gordugunu her guzel giyinen insanin üzerinde guzel duran $eyi giyeceksin sana da bu yaki$ir diye bir $ey yoktur. hele bir de agzina sakizi alip cakkidi cakkidi cigneyip, etrafa araniyorum baki$lari atarsan evet kizim, olmu$sun sen.
akasha
memleketimin son halini tanımlayan cümle.

tüm terimleri sarkastik bir vurguyla yazdığımı önceden belirtiyorum.
motorlaşan belki yurdum insanı değilmiş gibi gözüküyor, ülkenin yarısı kapalı, oh ne namusluyuz modunda, ama kapalılıklar yozlaşmayı tetikler. her yasak yasaklananın karaborsasını getirir ve karaborsadan illaki yasaklayanların bir çıkarı olur.
ama demek istediğim bu değil.

dedikodu köşesi tandansında başlıklardır motor eden memleketimi. modernliğe sonuna kadar varım ama kız benim her yaptığımı yapamaz tabii ler, kızların sağ eller havaya tek taşımı kendim aldım her istediğimi de yaparım larıyla çatışınca o modernite maskesi düşüverir tüm pipililerin. gerim gerim gerer beni bu durum, bir sigara yakar, sözlük formatına aykırı olmasın diye bir kaç cümlemi yutarım.

modernite de bacak arasında değildir beyler. yine tutturamadınız.

memleketimin insanındaki dikizleme aşkı bazen anamı da alıp gitme isteği doğuruyor. hayatı olmayanların başkalarının hayatlarına bok atması.. yahu kim ne giyerse giysin, kimle yatarsa yatsın, sana mı düşüyor muhakemesi? yani birine gidip "modern olucaktın ama motor olmuşsun" demek koca bir "sana ne ya benim sıfatlarımdan" cevabını gerektirirken neden bir kızı aşağılayıcı oluyor?

biz samimi insanlarız birbirimizle ilgileniriz i bbgye çeviren zihniyetin cümlelerinden biri bu. ne yani yanımızda tecavüz edilse ilgilenmeyelim mi, bacımız onlar bizim diyip hop aile var diye çiftlerin huzurunu bozan, sonra evine gidip onları düşünerek otuz bir çeken insanlarla dolu memleketimden kopmuş gelmiş bir cümle. benzerleri çok. hepsinden tiksiniyorum.
artemisia
yapılması imkansız olan eylem zira modern olmakla motor olmanın herhangi bir alakası yoktur, modernlik çağa ayak uydurma, çağdaş olma, zamanı yakalamadır, eğer ki kişi bulunduğu zamanda sadece motor olanları yakalıyorsa onda bir sorun vardır.
independence
orami acayim bu donem cok trend, mini etegi de biraz daha yukariya cekeyim idecegim ortama tam uyum saglar, dur bir de gogus dekoltemi biraz daha indireyim akillari ba$lardan alayim modernizm boyle bi$i falan derken bir de bakmi$sin ki isim cikmi$ ka$ara inmez sekize.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol