üniversiteye yeni başlayacaklara tavsiyeler

elenktrinkalamadimsenden
ilk sene hicbir derse girmeyin,hepsini seneye veriririm lan nolacak deyin,ortamlarin azina salincak kurup sallana sallana zicin.sonra elbet tarragi tutarsiniz.
terli terli su icmeyin birde.
eshkiya1
kizlarin kapida bacaklarini acip sizi beklediklerini sanmayin. icraat sizin elinizde olan bisey. ilk sene ciddi seyler dusunmeyin tum firsatlari degerlendirin.
ozee
ailen paran kaldi mi diye sorunca biran duraksa cevap verme(4 saniye kadar)nitekim anlayacaklardir,ve bir cesit gurur da yapmis oluruz,kebap.
invincible
ilk sene calisin iyi bi not ortalamasi yakalayin boylece ilerisi icin yatirim yapmis olursunuz...sonra yatin yatabildiginiz kadar. bol bol gereksiz kuluplere uye olun,her hafta olmasa da mutlaka bi hafta sonu ciks gece kuluplerinde boy gosterin ki karizmaniz olsun..bir de her halukarda paraniz olsa bile ailenize paraniz yokmus gibi davranin,acindirin kendizi canim..neyse gerisi size kalmis.kolay gelsin...
beyaz komur
eger hazirliksaniz gezebildiginiz kadar gezin, vizyona giren tum filmleri izleyin ya da gelen tum tiyatrolara, tek kisilik gosterilere filan gidin ama kesinlikle ders calismayin, bu gunlerinzi cok arayacaksiniz. yok ben o kadar da comez degilim 1. sinifa gectim diyorsaniz; iyi bir ortalama icin kasin. 1. sinifta iyi bir ortalama tutturursaniz digerlerinde o kadar cok kasmaniza gerek kalmaz.
ilean
oyle cok buyuk umitlerle; aman aman hayatim kokunden degisecek universiteyle,butun gun cimlerde gitar calarim hic de ders calismam, vs gibi anlamsiz fikirlere kapilmayin derim ben.ayrica ders notu tutmazsaniz ona buna yalvarmak durumunda kalirsiniz ki yine de vermezler bu tipler notlarini..ama universite insanlari taniyabilmek icin cok iyi bir ortam,saglam arkadas bulmak da oldukca zordur.
angelus
nescafe ucu bir arada’nin "surada oturuyoruz gelmek ister misiniz" temali reklaminda gorulen atraksiyonlarin gerceklestigi pek gorulmemistir. o yuzden kantinin ortasinda mal mal oturup beklentiler icerisine girmenize gerek yoktur.
yumurtagibicocuk
yuksek musaadenizle yeniden hortlatacagim baslik, yaklasan sinav munasebetiyle:

ciddi bir mesleki ideal yoksa, cevre yapin arkadasim.
sifir cevreyle mezun olundugunda, gun 24 mesai 20 sadece yorgunluk, stres maalesef.
dogumgunlerinde bile tek basina aglaya aglaya kod yazmaya calismak anlativeriyor yoksa cevresiz bir mezun olmanin ne oldugunu.

nacizane kuvvetle onerdigimdir.
unknownartist
beni örnek almayın. 2001 giriş 2009 çıkışlı bir abiniz olarak en fazla bunu tavsiye edebilirim. benim mezun olduğum sene eski ev arkadasımın kızı oldu. (bkz: swh)
ikiasbirpapaz
üniversiteye yeni başlayacaklara tavsiyeler isimli başlıklardan tavsiye almayın

ha çok geç, artık şu anda bu entry'i okuyorsanız tek bir şey diyebilirim. kendiniz olun yeter.

bu tavsiyemi de dikkate almayın
wunschpunch
akademik çalışmalarınız kadar sosyal yönüyle de değerlendirin üniversite hayatınızı. ufkunuzu genişletecek insanlarla birlikte olun, aktivitelere katılın. yaşadığınız toplumu tanıyabilmek için belki de ilk gerçek fırsatınız burasıdır. unutmayın ki üniversite sözcüğü "evren" sözcüğünden türemiştir.
bendebilmiyorum
en az bir üniversite aşkı yaşayın ama evlenmeyin.
okulun bitmesini beklemeden iş hayatına atılın. kaç yaşına geldiniz kendi paranızı kazanmaya başlayın.
gorthaur
okulun ilk başlarında milletin sahte samimiyetine kanıp çok içli dışlı olmayın.sonradan gerçek yüzleri ortaya cıkar bunların

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol