türk solu

0 /
fastjunkie
bodrumda tatilimi yaparken kapımı çalıp "merhaba gazetemizden almak ister misiniz, tanıtımımız da var" diyen 134 cm boyundaki kızın elinde gördüğüm gazetemsi dergi. akabinde zaten haz etmediğim sol görüşüyle birlikte 134 lük kızı balkonda deniz manzaramı böldü diye bölmek istedim. sonra, ben istanbulda oturuyorum, bodrumda evim var tatile geliyorum her yaz, kapıda da özel aracım var sen ne diyorsun kızım ne solu allasen dememle birlikte de gitti...
ya basta viva zapatista
türkiye’de faşist hareketin önemli grupçuklarından birisini oluşturan dergi çevresidir.adındaki solun nazi partisinin adındaki sosyalist ibaresi gibi hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur.hem kafatasçı hem muhalif, hem milliyetçi hem sosyalist/marksist olunamamaktadır.solun içini boşaltmaya çalışan bu gibi faşist oluşumlar aşırı sağda olduğu belirli olan faşist yapılardan çok daha tehlikelidir.
ya basta viva zapatista
ayrıca solun türkü kürdü almanı ve sairi mi olur bre zındıklar dedirten oluşumdur.enternasyonalist bir kavramın anlaşılamaması ve kapitalizmin beyin amcıklaması bu olsa gerek.
ya basta viva zapatista
bundan birkaç yıl önce kürtlere karşı başlattıkları ’’kebaplarını yemeyin, onlardan alışveriş yapmayın, müziklerini dinlemeyin’’ ve benzeri anlamsız kampayalarla açıkça ırkçılık da yapabilmiş oluşumdur.onun dışında azınlık ya da çoğunluk milliyetçiliğinin bir farkının olmadığı bu faşizan eylemleri gerçekleştiren yapıyı eleştirenlerce de bilinmektedir/bilinmelidir.
maliyeci
bizim memlekette sol deyince dinsizlik gelir akla abi. sorun büyüklere... yok aslında sol biraz daha işin ahlaki boyutunun yoğun olduğu, sosyal devletin etkin işlediği, daha eşitlikçi, özgürlükçü, temel hak ve özgürlüklerin üst düzeyde olduğu bir anlayışı içermeli. bizde sol deyince merkez sol olarak önce chp gelir akla. ama özgürlük yerine yasakları, demokrasi yerine darbeyi savunur bir hal almuştır bu parti de. yine de herkeste kötünün iyisi olması sebebiyle bir umut ışığı olarak kalmıştır.

ama "kötünün iyisi" mantığıyla olmuyormuş bugun bunu gördük. atalarımızın çok güzel bir lafı var. "isteksiz sikişten burunsuz çocuk doğar" diye.... bugun durum bu oldu.
angelus
yaklaşık olarak 30 senedir olmayan bir olgudur. ne yazık ıkına ıkına girmeye çalıştığımız avrupa sınırları dahilinde sol tabanlı siyasetin olmadığı tek ülke de türkiyedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol