şu çılgın türkler

0 /
angelus
turgut ozakman’in bilgi yayinevi etiketi ile cikan guzide kitabi. spoiler felan verip kitabin zevkini kacirmanizi istemem, tarihine bir nebze olsun merak duyan her bireyin okumasi tavsiye edilir.evet.
seyhmerat
kitap icindeki bir cok seyin tarihi gerceklik icinde yeri yoktur.soyleki kurtulus savasi sirasinda mustafa kemal’in bir cok kere gizliden gizliye dusmani kontrol etmesinden tutunda savas sirasinda diger tum komutanlarinin umitlerinin en kayboldugu anda mustafa kemal’in askerlerin arasina dalip onlari cesaretlendirmesi ve diger komutanlarinsa o sirada karargahta savasi kaybettik diye uzulmelerine hic yer verilmemistir.bir cok sey acaba olarak kalmistir.ancak tum bunlarin yaninda bu kitap gercekten belli bir amaca yonelik son derece guzel bir kitap.o amacta son yillarda turk genclerinde baslayan yabanci hayranligi,kendi milletinden nefret etme durumlarini engellemektir,turk gencinin tarihiyle gurur duymasini ve bati hayranligina karsi bir tarihi suur olusturmasini saglamaktir.tum bunlara bakildiginda maksadini gerceklestirmis,okunmasi gereken ve de siddetle tavsiye edilmesi gereken bir kitaptir.
retribution
bazi okullarda lise 2nci sinif ogrencilerinin sinifi gecmeleri icin on sart olarak onlerine konulan ve de edebiyat ogretmenlerinin kitap basim dagitimi isine girdikleri dusuncesini akla getiren kitap.
seyhmerat
dun itibariyle katildigim bir panelde cengiz candar denilen sahsiyet-i mahlukat,"son zamanlarda yok satiyor iste avrupa birligi onunde milli bir suur olusuyor,bu tehlikedir" ve de:"tum bunlara ragmen mhp’nin oy orani yukselmemektedir bu da ilginc" demistir bu kitap icin.pes dogrusu kurtulus savasi’ni anlatan bu guzel kitabi mhp’ye bagladi ya allah seni islah etsin be cengiz!
made in heaven
gereginden fazla abartildigini dusundugum kitaptir,bu kitapta anlatilan olaylarin hemen hemen hepsini her turk uc asagi bes yukari zaten bilmektedir.bu vatanin hangi sartlar altinda ne gibi fedakarliklar yapilarak kurtarildigindan bi haber olan ve bu kitapta okuyup "aa vay bee" falan gibi tepkiler veren varsa ki gordugumuz kadariyla onlarca baski yapan bu kitap boylelerinin coklugunu gosteriyor,vay bizim halimize sayin seyirciler.son olarak belirtmek isterim ki lisede okudugumuz inkilap tarihi kitabindan daha fazla etkileyici degil.roman kurgusu icerisinde yazarin vurgulamaya calistigi duygusalligi artirici diyaloglar dahil.
cikolata
her sayfasi tuylerimin diken diken olmasina sebep olan kitap. lise yillarinda tarih dersinin size veremedigi bilinci veriyor. bilmek ve hissetmenin ayri seyler oldugunuzu anlamanizi sagliyor. ekim ayinda 157. basimini yapmisti.
ankakusu
muthis bir kitap okunmasi gerek.
ama bazen yazarin gereksiz detaylari yazmasi biraz sikintiya sokuyor adami okurken.

tam hatirlamiyorum ama mesela:

’herkes yardima kosuyordu’, cocuklar, kadinlar, dedeler, nineler, amcalar, teyzeler, inekler, okuzler, kediler, kopekler, babalar, gencler...

(evet biraz abartili ama buna benzer bolumler kitapta mevcut.)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol