güneş yanığı

independence
gune$in altinda fazla kalan aliklar icin gecerli bir soz.bok varmi$ gibi saatlerce gune$in altinda kalinir ve hemen akabinde gece uykulari haram olur, bir $ey giymek ya da cikartmak cehennem ate$i ile e$ degerde olur.kisacasi mahfolur insan evladi.tatile lanet eder doner evine pa$a pa$a.
aello
allah kahretsindir bunu. teni fazlasıyla beyaz olan kimselerde genelde renk değişimi kahverengi değil kırmızı yönündedir. insan domatese göner resmen. omuzlar falan yandı mı insan ağır hasta gibi hisseder. psikolojik çöküntü yaratır, insan öksürmeye başlar filan. kol kaslarına kadar ağrı yapar, halsizleşir kişi, kısaca abartır her şeyi. fakat illettir orası bir gerçek. o güneş kremlerini de her 15 dakikada bir sürmesi lazımdır fazla beyaz tenli olan insanların.
angelus
bazen ne kadar çok önlem alırsanız alın, güneş ile aranızda aşılamaz bir takım husumetler var ise başınıza gelmesi kaçınılmazdır. başınıza derken başınızda olur demiyorum; genel anlamda diyorum.
optikkagittakiasikki
beyaz tenliysen sçtın demektir. ne kadar krem sürersen sür 1 saat güneş altında kaldığında bütün vücudun kıpkırmızı olur. duş alırsın soğuyamazsın buz koyarsın geçici bi süreliğine soğursun sonra bir daha başlar yoğurt sürersin ayran gibi olursun. genellikle kızlarda görülür bu durum. beyaz tenli olupta ilk seferde bronzlaşmak isteyen man kafalılar saatlerce kalır güneşin altında ve bütün 1 hafta boyunca cayır cayır yanarlar.

(bkz: bu hikayedeki mal benim)
elma sekeriiii
allah kahretsindir bu tür yanığı.

gölgede dururken yanar mı bir insan evladı? hadi yandı diyelim ateşi çıkar mı? çıksa bile tansiyonu 5/9 iner mi?

tövbe yarabbim, o hikayedeki mal benim!
ladycapulet
acıyı hafifletmek için ne yoğurt, ne krem. eski bir tişörtünüze kıyın ve bir güzel bulanın ayçiçek yağına.zeytinyağı da olabilir belki ama ben trakyalıyım, ayçiçek yağı tercihim.hem ateşi alıyor hem de acıyı hafifletiyor. .

p.s: yarım saat güneşte kalıp kızaran, hatta ıstakoza dönen beyaz peynir kalıbı arkadaşlara selam olsun.acınızı paylaşıyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol