türkiye işçi partisi

photographer
ya bırakın arkadaşlar bu işleri..onları neresi sosyalist neresi işçi..onlar..ulusalcı olmayı başaramamış şovenlerdir..özellikle şu an ki parti başkanları hakkında bir sürü spekülasyonlar dolaşır durur..yok mit’miş yok cıa miş..neresi sosyalist olabilir bu adamların..
ya basta viva zapatista
türkiye cumhuriyeti tarihinde bir kez uygulanan milli bakiye usulü seçim sistemiyle yine cumhuriyet tarihinde meclise giren tek sosyalist partidir.türkiye solunun 12 eylül öncesindeki parçalı yapısının oluşmasında ve çizgilerinin belirlenmesinde bu partinin etkisi çok büyük olmuştur.milli demokratik devrim (mdd)’ciler ile sosyalist devrim(sd)’ciler arasındaki kopma ve diğer hareketlerin oluşmasında temel merkezi oluşturmaktadır.
klapacius
üniversitede bütün ev arkadaşlarımın üyesi olduğu ve zamanında beni de zorla ideolojilerini benimsetmeye ve üye yapmaya çalıştıkları,hiçbir amacı olmayan,gereksiz bir parti.
ayrıca doğu perinçek’in oğlu mehmet perinçek eski punkçılardandır.
independence
mecliste 4 milletvekilinden daha fazla bir cogunlukla temsil edilmesi sart. 4 milletvekili bile diger partilere kök soktururken, bu sayinin 20 uzerinde olmasi durumunda kesinlikle meclis duzenini degistirebilirler.

dusunceleri, tarzlari harika ama bir ulke yonetmek icin fazla utopik, bu sebeple iclerinden birinin ulke baskani olmasini istemem ama mecliste sayilarinin cok daha fazla olmasini isterim.

bu sebeple cumhurbaskanligi oyum kilicdaroglu'na, milletvekili oyum tip'e gidecek.
galahad
Bu ülkenin, sağlam bir ana muhalefete ihtiyacı var. Altından kalkabileceğini düşündüğüm tek siyasi yapı da burasıdır. Umarım bu güvenimi boşa çıkartmazlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol