inci küpeli kız

olu beden
dun trt’de oynayan film.ressam johannes vermer’in unlu resmi inci kupeli kiz portresini anlatir.
"genc bir kiz olan griet, ailesinin artik kendisine bakamayacak duruma gelmesi yuzunden, ressam johannes vermeer’in evinde hizmetci olarak calismaya baslar.

griet, isini kaybetmemek icin zor sartlara gogus germek zorundadir. ressam vermeer, calismak icin saatlerce odasina kapanan, soguk bir adamdir. hamile esi catharina ise griet’in gencligini ve guzelligini kiskandigi icin, griet icin isler daha da zor duruma gelir.

zamanla evde yasanan gelismeler sonucu griet kendi resmini yapmasi icin vermeer’e poz verme asamasina gelir. sonucta ortaya cikacak eser, ressamin unlu "inci kupeli kiz" tablosunu olusturacaktir."
ithilquessir
hollandali ressam johannes vermeer tarafindan olumsuzlestirilmis bir resim. paha bicilmez olarak deger bulan bu eserde resmin ortasinda (ki genelde ana figur asla tualin ortasina yerlestirilmez) hafif yandan sizin icinize bakan ve bir sekilde parlayan bir kadin vardir.
utopya
basrollerinde scarlett johansson ve colin firth’in oldugu ulkemizde sinemalarda da gosterime giren, trt1’de izledigim film. colin firth ressam, scarlett johansson hizmetcidir ve resmi yapilan inci kupeli kizdir. filmde ask bu kadar asil ve guzel anlatilir. cinsel ogelere deginilmeden cekilen filmde aski, sehveti kelimelerden ve bakislardan cok da etkileyici bir sekilde anlarsiniz. tabii ki bunda colin firth’in payi cok buyuk olsa gerek. filmin tek eksi yani bence sonucunun oldu bittiye gelmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol