sokaklar uyudu artık öpüşebiliriz

imgoindeeperunderground
bir umay umay kitabi. asagida konmus kisimdan anlamanin mumkun olacagi gibi cok cok guzel..

sessizligin oyunu sessizlikte oynanir. bir hastane odasinda; ziyaret saatinin bittigini anons eden dogulu kizin aksanli ricasindan sonra. yan odada buyuk bir hikaye yere dusurulurken... hemsire serum sisesindeki damlayi durdurmak icin hortumu sikistirirken...; sessizlik hazirda bekleyen bir oyuncu gibi coktan nesesini kaybetmis durur.
goetica
" fotoğrafından kopardığım ba$ını yastığıma geçirdim. saçlarının kokusuyla bağı$ladım kendimi. çok sevdiğin silik nefretini yalnızlık terliklerimin altına yazdım. onu sevmediğim odalarda sürte sürte eritebilirim. buzdolabına tıkayıp dondurabilirim. denize fırlatıp çoğaltabilirim. onlar benim terliklerim..

ama korkma, ben boynunu güzel eğmi$ bir aslanım. yastığıma yaslanıp soruyorum; bana ne yaptın? ’sesin titriyor;’ seni hiç incitmedim ki, kim uydurdu bu yalanı..

beni hiç incitmedin oğlum, sadece canımı taşıyan bardağı devirdin..dayanabiliyorum tamam mı... "
goetica
" o’nu bir çocuk gibi öpmü$tüm..dı$arı soğuk, ölür diye içime sokmu$tum..kaybettim...

’elimde bir tek ben kaldım yalancı’ diye bağırırken. artık onu bulamam, çünkü donmama hakkımı kazandım.."
yaslibirkisarehindussedegunler
"avucuma sığacak büyüklükteki her şeyi küçük defterlerde biriktirdim. odama dökülen rüzgar yanığı yaprakları; radyodan çekilmiş acıklı şarkıları, alışamadım diye biten şiirleri, keşke diye başlayan mektupları… biriktirdikçe azaldım."
akilluslu
bu başlığı üçüncü ya da dördüncü açışım, bu sefer yazmadan kapatmayayım dedim, ama ters geliyor bir şey bana, sanki ,ne bileyim şart mıdır sokakların uyuması, ne olacak ıssızken ortalık daha mı iyi öpüşüyorsun, ya da sır mıdır sır kalsın istediğin bir şey midir? bu öpüşme, sonuç: cümlenin duygusunu anlayıp kavrayamadım, becerebilirsem bunu yazanın ne hissettiğini algıladıktan sonra yazarım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol