kep atma töreni

spooky
dun itibari ile bizzat yasadigim, daha yaz oklulum olmasina ragmen bende ve gordugm kadariyla cogu ogrencide heyecan uyandiran eglence.
independence
anayuvasindan mezun olan cocuklara da bu toren yaptiriliyor, vallahi bak. gerci pek cogu keplerine kiyamadiklari icin atmiyorlar ama toren yapiliyor nihayetinde.
esrakesh
odtüden mezun olunurken yapılmayan uygulamadır. çünkü odtü mezuniyet giysisinde kep bulunmamaktadır, sadece cübbe ve fakülteye göre rengi değişen kadife kurdeladan oluşmaktadır mezun kıyafeti.
sipsi
ben katıldım bu törene. attım kepi, sonra bulamadım haliyle. aldı biri kepimi. hayır niye yani niye, hala anlayamıyorum. sonra ben de arka sıralarda başıboş duran başka bir kepi aldım. yani ben de başkasının kepini almış oldum. e şimdi ne oldu? o başkası da kesin başkasının kepini aldı. değer mi bu yaşananlara? bu zincirin en başındaki kişi olmasa güle oynaya bitirecektik töreni. hırsız gibi hissediyorum şu an kendimi, hırsızım aslında. bence yasaklanmalı bu tören, değmez bu kadar acıya, gözyaşına...
nerobianco
pek bir anlamsız gelir hep... sanki onca yıl kafanda o kep ile okudun da şimdi okul bitince atıyosun özgürsün misali. çoğu kiralık o cüppelerin keplerin. ben viyana’dan mezun olunca kep filan attırmicaklarmış bize. mutluyum zira. fakat bi diploma var aha duvar kadar. nasip olsun. amin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol