kefir

su
kefir taneleri ile elde edilen kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarinin bir arada olustugu tarihi gecmisi olan bir sut icecegidir. kefir cok karisik mikrobiyolojik yapiya sahiptir. boyutlari 0,5-3 cm arsasinda degisir ve findik yada bugday tanesi buyuklugunde beyaz, beyaz-sari arasinda renklerde kucuk karnabahar veya patlamis misir gorunumundedir.tansas magazalarinda bulunmaktadir.icince sulu ayran gibi bir tat hissedilmektedir.
performer
harika bir tadı var çok yararlı bir içecek, migros ve carreforda hazır şişede satılılıyor,ancak bende kabızlığa neden oluyor o ayrı.
ed nh
tadını hiç sevmememe rağmen tok tutuyor diye her sabah bir bardak içmeye gayret ettiğim içecek. inek sütünden ve keçi sütünden yapılan ayrı ayrı çeşitleri vardır. aromalı olanlarıda mevcuttur ama normali tercihimdir. kötünün iyisi diyelim.
alorarola
barsakları çalıştırdığı için özellikle göbek ve basen bölgelerinde kilo sorunları olanlar için birebir bir iksir.
hayalbaz
1-gerçekten çok yararlı bir içecek. sütü oda ısısında yoğurt haline getiriyor. yoğun b vitamini içeriyor. iştahsızlığa, özellikle mide ve barsak hastalıklarına da çok iyi geliyor.

2-kansere ve erken yaşlanmaya karşı mutlak etkisi olan ilaç-gıda... ama dikkatli kullanmak gerek yoksa uçurulursunuz!!!

3-bildiğimiz yoğurdun daha farklı mantarlarca yapılmış hali.

4-iki senedir düzenli içtiğim, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini yaşayarak gördüğüm içecek. herkesin gripten kırıldığı dönemlerde bile bir kez grip olmadan atlatıyorum kışı. bir de mide barsak enfeksiyonlarına yakalanma riski çok düşüyor. direnci artırdığı da tecrübeyle sabit.

5-her gün içmek zorunda kaldığım içecek. kansere iyi geliyormuş demez olaydım. tadı yoğurt, ayran, süt karışımı bir şeye benziyor. çok çok az da olsa doğal alkol oluşumu (bkz: fermantasyon) içimi rahatlatan tek konu.

6-sağlık için faydası, içerisindeki probiyotik mikroorganizmalardan kaynaklanmaktadır. probiyotik mikroorganizmalar, ağızdan alımlarıyla bağırsağa kadar canlılıklarını koruyarak ulaşan, bağırsağa tutunarak çoğalan, böylece bağırsakta bulunması istenmeyen mikroorganizmaların orada dominant hale geçmesini engelleyen ve sonuçtada bu etkileri nedeniyle sindirimi düzenleyen mikroorganizmalardır.

işte kefir bu özellikteki mikroorganizmaların bir çok çeşidinin bir arada bulunduğu bir kültürden yapılmaktadır. çoğunlukla mantar olarak yanlış bilinen, görüntüsü karnıbahar tanesine benzeyen bu yapıya kefir tanesi denilir ve bu kefir tanesi probiyotik mikroorganizmalar kümesidir.

7-yaklasik 30 senedir evde yapilmasina rağmen yeni yeni icmeye basladığım bu içecek beni tam 5 kilo zayıflattı. az mayalanırsa barsakları yumuşatıyor. fazla bekletilirse faydası artıyor ve barsakları durduruyor..

8-vücudun hücre yenilemesini hızlandıran, saç ve tırnakların belirgin şekilde uzadığı gözlemlenen içki. fakat yakın zamanda yapılan araştırmalar vücutta dolaşan ve henüz bir organa musallat olmayan serbest kanser hücrelerini de artırdığını ortaya çıkardı. dikkat edilmesi önerilir.

9-bilim ve teknik:
kefir’in yararları ve/veya zararları hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. saygılarımla. (elmas par)

kefir, yararlı bakteriler ve mayalar içermesi nedeniyle, çok yoğun miktarda tüketilmediği sürece sağlık açısından herhangi bir zarar taşımamaktadır. içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller de, sindirimi kolaylaştırır ve kefire doğal antibiyotik özellikler katar.
kefir içeriğinde yer alan bakterilerin laktaz enzimlerinin bulunması nedeniyle, laktoz intoleransı sorunu yaşayanlar, süt içtiklerinde yaşadıkları rahatsızlığı kefir içtiklerinde yaşamazlar. içerdiği kalsiyum ve magnezyum da sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. bu da, uyku bozuklukları ve depresyon gibi rahatsızlıklarla mücadeleyi kolaylaştırır.
bunların yanında, süt ve yoğurtta bulunmayan bazı yararlı bakteri türlerini ve vücut için zararlı olan mikroorganizmaların gelişimini kontrol altına alarak durduran mayaları da içerir. mukoz benzeri yapısı nedeniyle, bağırsaklarda bir anlamda astar oluşturur ve bağırsakları temizler.

deniz candaş

10-bir litresini kafaya diktikten sonra sanki müshil kullanmışım gibi tuvalete koşturan sözde değil özde bağırsak çalıştırıcı. yerine göre kurtarıcı, yerine göre batırıcı bakteri yumağı.

11-sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileri tecrübeyle sabittir.çok afedersin ishal durumunda başvurulacak ilk kaynaklardan biridir.

12-vücutta besin sindirimini arttırdığı belirtilen içecek. bu mantıktan hareket edersek, normalde sindirilmeden vücuttan atılan besinler, bu hayvanı içtikten sonra sindirilmeye başlanıyor. dolayısıyla kilo almayı kolaylaştırma tehlikesi olabilir.

13-kefirin faideleri:

* bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
* astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
* büyümeye güçlü destek sağlar.
* ihtiyaç duyulan enerji için mükemmel destek verir.
* beyin hücrelerini aktifleştirir ve beyinsel dinamizmi arttırır.
* obeziteye ve aşırı zayıflamaya karşı frenleyici görev üstlenir.
* bağırsak florasını inşa eder.
* cilt güzelliğine ve parlaklığına olumlu etkiler yapar.
* saçları kuvvetlendirir.
* gençlik döneminin etkin, enerjik ve aktif bir dönem olmasında unutulmaz bir partnerdir.
* gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
* yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkandır.
* cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
* kanı temizler, kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür
* damar sertliğini ve kalp krizi riskini önler.
* uykusuzluğu giderir. spor yapanlar için enerji deposudur.
* hazmı kolaylaştırır.
* kemoterapi tedavisi sürerken vücudun güçlü kalmasını ve beslenmenin devamlılığını sağlar.
* selülitlere karşı etkindir.
* birçok hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
* alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında tam bir takviye sağlar.
* saç dökülmesini azaltır.
* doğum kontrol hapı ve idrar söktürücü ilaç alanlara yardımcı olur
* antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
* antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
* menopoz dönemindeki riskleri azaltır
* aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
* damar sertliğini engeller
* uzun ve sağlıklı bir ömür trendine yönelik metabolizmanın mimarıdır. kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
* oestropoz ve alzheimer hastalığına karşı direnç oluşturur.
* prostat ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok kanseri önleyici etkisi olduğu bilinmektedir.
* bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını önler.
* kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
* görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu engeller.
* serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltır.
* kronik depresyona karşı olumlu iyileştirmeler yapar.
* genç yaşlanmayı sistemize eder.
* mutlu bir yaşlılık dönemi için vazgeçilmez doğal bir dosttur.

kaynak:http://www.farmaroyal.com

14-faydalarını ise saymakla bitiremeyecegim ve hakkında epey yazildigi icin tekrar etmek istemiyorum, ancak kızıp bozulmak yok simdi son bisi soyleyecegim. kefir icmemek aptallıktır. bana kalirsa her evde bulunmasi gereken yegane sey. bundan sonra ben nereye kefirim oraya. bu kucuk bakteri yumakları insanın ihtiyacı olan yegane dogal ilaclardan birisi ve tekrar ediyorum, tadına doyulmuyor.

15-daha sonra ülserden kaynaklandığını öğrendiğim mide ağrılarına birebir gelen içecek.. başka hiçbişeyin kesemediği mide ağrılarımı kesmiş beni mesud etmiştir..

16-14 yaşında çok ciddi bir şekilde nefrit(böbrek iltihaplanması sonucu olan çok fena bir hastalık) geçirirken, doktorların verdiği tuzsuz, proteinsiz,yağsız, şusuz, busuz diyeti yapmamın, bir dünya antibiyotik kullanmamın, kesintisiz yatmamın da bir sonuç vermemesi ve doktorların bu tabloya göre yaptığı olumsuz konuşmalar(varın siz tahmin edin) üzerine "son çare" olarak içmeye başladığım ve 1 hafta sonrasında yapılan tahlillerin sonuçlarının normal değerlerde çıkması ile doktorları hayretlerden hayretlere düşüren şifa iksiri...

ama piyasada satılan fabrika çıkışlı ürünlerin aynı etkiyi gösterdiklerini sanmıyorum, bizzat aktardan veya tanıdıktan alınan kefirleri evde süte koyup mayalamak gerekiyor. zaten bakımı da çok kolay...

annemin 10 sene geçmeyen ülserine, el ve ayaklarda çıkan egzamalara da çok iyi geldiği tarafımdan gözlemlenmiştir. egzama için kefirin ayranının yanısıra kendisini de egzamalı bölgeye koymak ve bir müddet öyle beklemek gerekmektedir (tabi egzama üzerine konan kefirleri daha sonra çöpe atıyorsunuz, aksi halde iğrenç birşey yapmış olursunuz)...

17-kronik gastrit ve helicobacter pylori sahibi midemi marketlerde hazır olarak satılanlarının 2-3 gün içinde iyi etmesinin akabinde ankara üniversitesi ziraat fakültesi ürün satış biriminden mayasını alıp kendim evde üretmeye başladığım her derde deva mucize iksir.

18-mevsimsel, donemsel depresyon ile bogusanlarin surekli icmesi gereken icecek.

19-ikide bir azgınlaşan reflüme iyi gelen içecek. her gün bir bardak kefir beni yeniden rahat uyuyan bir insana çevirdi daha ne diyeyim.

20-uzun süredir hergün mayaladığım kefiri içiyorum ben. bana en büyük faydası verdiği tokluk hissi oldu taş devri diyeti yaptığım için. fakat sanırım çaktırmadan sigarayı bırakmamda, daha doğrusu bıraktıktan sonra ağızda meydana gelen yaralarda ve yüzdeki sivilcelerde azalma sağladı. cildim pırıl pırıl maşallah.

21-güzellik ve gençlik kaynağı: kefir

insan sağlığını olumlu yönde etkileyen probiyotikler içeren kefir, yaşlanmayı yavaşlatıyor. kefir kullananlar, kendilerini hem daha dinç hem de daha sakin hissettiklerini söylüyor.

kefirdeki fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlıyor. bağırsak hareketlerini hızlandıran bu besin, mide ve bağırsak salgılarını artırıp hazmı kolaylaştırıyor. mikrobik enfeksiyonlara karşı vücudun direncini de güçlendiriyor. ayrıca kemik erimesini önlüyor, bronşit ve astım nöbetlerini azaltıyor.
aynı zamanda “gençlik iksiri” olarak da bilinen bu besin, içinde bulunan yararlı vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, flor, fosfor ve selenyum gibi mineraller içeriyor. düzenli tüketildiğinde sağlığın korunmasına yardımcı oluyor, hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktiriyor.

yarari çok

* stresi azaltıyor, sakinleştiriyor ve kolesterolü düşürüyor
* sinir sistemini güçlendiriyor
* uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırıyor
* damar sertliğini ve kas kasılmalarını önlüyor
* yüksek tansiyonu düzenliyor ve dengeliyor
* kan bozukluklarını gideriyor ve kanı temizliyor
* cildi güzelleştiriyor ve parlaklık veriyor
* egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi geliyor
* yara ve yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlıyor

22-biraz meyve eşliğinde mükemmel bir sabah kahvaltısı olabilen içecek.

23-aşırı dozda kullanımı (?!) gut hastalığına sebep olan içecek, bakteri, maya, her neyse.
2 sene önce eline kefir geçmiş olan dedem, hızını alamayıp sabah akşam günde 2 bardak içerek, 2 sene sonra gut hastalığı mertebesine erişmiştir.
ilk başta yadırgadık, yahu bu adam sağlıklı beslenir, ne tuz yer ne yağ ne salam sucuk, bu gut nereden diye. doktor aydınlattı sağolsun, sebep kefirmiş.

24-diyetisyenlerin şunların bunların televizyonlarda saydığı otları çöpleri boşverin. sabah 1 çorba kaşığı halis keçi boynuzu pekmezi (harnup)’ne karıştırılmış bir tutam toz zencefil ve akşamında içilen 1 bardak kefir ile bir daha ne halsizlik, ne bir enfeksiyon, ne de mide/bağırsak problemi çekersiniz.

sadesi çok içilebilir olmasa da, çileklisi boza kıvamında ve düzenli kullanıldığında gayet bağımlılık yapıyor.

26-diğer iyi yönlerini bilemem ama mideye iyi geldiği kesinlikle doğrudur bu içeceğin. hassas ve nur topu gibi bir reflüye sahip olan midemin sırtımı ve göğsümü gaz sancılarıyla deli gibi sıkıştırdığı anlarda içtiğim bir bardak kefir, 10 dk içerisinde midemi dingin bir hale sokmaktadır.

insan sırtında gaz sancısı kaynaklı, yumruk gibi bir sıkışmayla oturmaktayken bir anda düzelince, bu içeceğin sihirli bir iksir olduğuna inanabiliyor bir süre sonra.

27-reflüsü olan insanların kesinlikle her gün bir bardak içmesi şart olan içecek. ne kadar kokusu ve tadı vasat olsa da, allahsız reflüyü bastırması çekilir kılıyor. ama sindirim sistemini de acayip şekilde çalıştırdığından içme olayını fazla abartmamak gerekir. yoksa müsait bir yerde değilseniz fellik fellik tuvalet aramanıza sebep olur. işbu ahval ve şerait içinde garip bir içecektir kefir. reflünüz varsa için reflüsü olana da içirtin.

28-sindirime uğramadan doğrudan kana geçen tek içecek, besin kaynağı. sindirim sistemi hastalıklarına da bu yüzden iyi geliyor. kefirin yapımını sağlayan mantar bizim için sütteki karbonhidrat ve proteinin sindirimini yapıyor. bize sadece içmek kalıyor.

istek üzerine edit: süt laktoz şekerinden oluşur ve laktoz şekeri insanın sindirim sisteminde doğrudan sindirilmez ve pankreastan gelen laktaz enzimiyle glikoz ve galaktoza çevrilir. bu yüzden sütün sindirilmesi sıkıntılıdır. mayada zaten laktaz enzimi vardır ve sütün içindeki laktozu bizim için sindirir. aynı şey protein için de geçerlidir.

29-zayıflamamda da payı olduğunu düşünüyorum. şöyle ki son zamanlarda, göbek bölgesinde artan yağlanma ve buna paralel gece yemelerinden kaynaklı mide yanmalarım yüzünden canıma tak etti ve büyük bir karar aldım; 19.00’dan sonra ağzıma lokma sürmücem. bu kararla hem mide yanmalarımı azaltıp hem de kilo vereceğimi düşünüyordum. ancak 19.00’dan sonra uyku vaktine kadar olan sürede -en azından 4-5 saat- mide illaki tekrar kazınmaya başlıyordu. önce yoğurtla yatıştırdım o dilimde mideyi epey bi, ancak bu midemin yanmasını(reflüyü) engellemiyordu. ve sonra kafada bir ampül çaktı; daha önceden pek çok defa kullanıp sonra bir anda unuttuğum kefir geldi aklıma tekrar. düzenli olarak başlıyım şuna dedim. başlayış o başlayış, ne mide yanması var, ne sinir stres, hem pamuk gibi yapıyor güzel uyutuyor, hem mide yanması son dönemde neredeyse sıfır, hem de epey bi zayıflamaya başladım. cansın ey kefir!

30-cidden mideye iyi geliyor. zayıflamaya da yardım olduğu da cidden doğru.

31-mucizenin ta kendisidir. insan vucudunda takribi 10 rennie + 5 talcid kombinasyonunun tamamindan guclu manyak bir sivi olup; refluydu, gastritti, eksimeydi, zehirlenmeydi atar. kim kesfetmisse ellerinden opuyorum.


kefir

1-hint mantarıyla keçi veya inek sütünün mayalanmasıyla hazırlanan ekşi içecek. şekere, kolestrole, kemik erimesine, hücrelerin yenilenmesine, vücut yorgunluğuna, romatizmaya iyi geldiği bilinir. japonya ve türki cumhuriyetlerin hemen hepsinde ayran yerine - niyetine - içilen, ayranın neredeyse aynısı.
diyelim ki bugün sütü mayaladık, 24 saat geçiyor üzerinden, ertesi gün süzgeçle süzüyoruz. süzgecin altında kalan içiliyor, üstünde kalan mantar yine yıkanıp saklanıyor. tekrar mayalanıp tekrar içiliyor. hiç bitmiyor. babamın 425 olan şekerini 92’ye düşürmesinden sonra bu tamamen doğal, inanılmaz etkili içeceği tavsiye etmenin insanlık görevi olduğunu düşünmekteyim.

2-kanser hastalarının da tedavi sürecinde hücre yenilemesine yardımcı olduğu için tükettikleri içecek

3-iştah kapattığına ben şahsen şahit olduğum,rejim yapanlara,zayıflamak isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğim ekşimsi ayranımsı bi tadı olan, bi tür bakteri topluluğunun sütü mayalamasıyla elde edilen faydalı içecek.güvenilir bi kaynaktan(bkz: anneanne)edindiğim bilgilere göre sivilcelere,cilde de iyi geliomuş.

4-iştahsızlık, uykusuzluk, verem, bronşit gibim hastalıklara iyi geldiği inanılan ve kalp hastalarının içerdiği yüksek karbondioksit nedeniyle kesinlikle içmemesi gereken süt asidi ve alkol fermantasyonunda imal edilen içecek.

5-barsak florasını içerisindeki probiyotik bakterilerle düzenleyen içecek.

6-sindirim ve boşaltım sistemleri için çok yararlı olduğu iddia edilir.
boşaltımı hızlandırdığı tecrübe ile sabittir, hatta kefir içildikten bir kaç saat sonra sokakta dolaşılması tarafımca pek tavsiye edilmez.

7-geçtiğimiz hafta, uyku gelmemesi ve gelince de uykuya dalamama problemi yaşayan insomniac şahsımı narkoleptik yapmayı başarmış antidepresanvari şifam.
sabah ezanı okunmasına rağmen gelmeyen uykuma küfredip bari bir duş alayım belki olay sudadır deyip banyoya seğirtirken susadığımı hissedip dolabı açtım, soğuk olarak gözüme çarpan aromasız soda ve yarım litrelik kefir şişesi vardı. boş mideyle sodayı kesiştirip iyice boka sarmamak için banyodan hemen önce sırf susuzluğum gitsin diye, yıllardır tadına pek alışamadığım kefiri indirdim bünyeye. banyoda suyun altında 10 dakika bile geçmeden uykumun fena geldiğini hissettim, hazır yakalamışken bırakmak istemedim, oracıkta küvete kıvrılıp uyudum olur da yatağa kadar kaçarsa diye riske atmak istemedim. sonradan farkettim ki kefir içince ortada risk falan olmuyormuş, direkt olarak göz kapaklarını ağırlaştıran, artık tadını da yadırgamadığım sevgilim. uyumam için 300 ml. alıp 10 dakika beklemem yetiyor. tam da 10 dk. önce iki bardak içtim. aslında daha yazacaklarım vardı benim ama şu an olmuyor, bu da böyle bir anımdı. iptal oldum an itibaryetnvghm...zzzzz...

8-her ne kadar ekşimsi şeyleri sevmesem bile kefirin tadı bir ayrı arkadaş. insanı rahatlatıyormuş gibi bir his yaratıyor. hatta sadece bende mi olur bilmem ama doyurucu bir özelliği de var. aç mideye içildiği zaman tokluk hissi yaratıyor. diyette olanlara burdan duyrulur.

9-annecik bir ara da bunu başımıza sarmıştı.(bkz: annenin gıda mühendisi olması) mayası da vardı bitmiyordu 1-2 yıl içtik heralde her akşam.çok da kötü değildi hani ama mideyi ekşitiyordu.

10-mayasının plastik karnıbahara benzediği faydalı süt ürünü. ben para veremem, evde yapmak isterim diyorsanız işte tarifi:
öncelikle bir komsudan bir parca maya alınır.
bir cam kavanoza konur, üzerini kapayıncaya kadar ılık süt ilave edilir.
karanlık ve ılık bir yerde, misal mutfak dolabında kapağı kapatıldıktan sonra bir gün bekletilir.
gün sonunda süt ayran kıvamını almıştır, kavanozun kapağı açılır içerik bir kaba boşaltılır.
asla metal bir alet (kaşık mesela) mayaya değdirilmez, tahta kasık kullanılır. maya süzülür, suda yıkanır (zaten dedik ya plastik gibi diye)
tekrar süte konur.
aynı işlem her gece yapılır, kavanozdan cıkarılan içerik içilir. suyla da seyreltilebilir.
mayasız nasıl yapıldığını bilmemekteyiz, öğrenirsek buraya yazarız.
afiyet olsun.

11-kefir’in üzerinde ne yazıyor? "soğuk içiniz." soğuk içilmediği takdirde bayık bir tadı oluyor ve içtiğinize ve içeceğinize pişman ediyor. o yüzden bu içecek kesinlikle soğuk içilmelidir ve o zaman tadına varılmalıdır. ferahlatıcı ve rahatlatıcı etkisi tecrübeyle sabittir. ayrıca vücuttaki zararlı maddeleri, antioksidan etkisiyle temizleyerek vücudun ace’si olmaktadır. kanser hastalarına bile doku yenilenmesi için verilmektedir. sigara içenlere de tavsiyemdir.

12-evde de kolaylıkla yapılabilir. ama kalitesi açısından yapılırken hijyene çok dikkat edilmeli ve kefir mayasına iyi davranılmalıdır. kullanılan süt kesinlikle sokak sütü olmamalı, pastörize süt tercih edilmelidir. düzenli olarak tüketilmesi maksimum faydalanmayı sağlar. tadını hoş bulmayanlar çok az miktarlarda almaya başlayıp gün geçtikçe miktarı arttırabilirler.

13-içindeki probiyotik asit miktarı ile incebarsak taki enzim florasını geliştirip, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemleri kısmen ortadan kaldıran, yine aynı enzimler sayesinde de emilimi arttıran tarihi bir içecektir. eker

14-kullanmaya başlayalı beri vizelerimde üstün başarı göstermemi sağladığına inandığım içecek.

15-vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin kullandığı whey proteini, kefirin ta kendisidir..yapay whey proteini tozuna dünya kadar para bayılanlar, onun yerine mısır çarşısından kefir daneleri alarak, bu yaşam iksirini kendi kendilerine hazırlayabilirler..kefir, içerdiği süt proteini,aminoasitler,mineral ve vitaminlerle sağlık için mükemmel bir destektir..

16-faydalı bir şey olduğuna inandığım hiç görmediğim içecek. cerrahi hocamız özellikle mide ameliyatı geçirmiş ve zayıf düşmüş kişilere ısrarla içmelerini önermektedir. aynı şeyi nefroloji hocamız böbrek taşı olanlara önerince garibime gitti. onkoloji hocamız ve hemtaoloji hocamızın da aynı şeyi önermeleri daha da garipti. ne menem şeymiş dediydim.

17-serbest radikallerin, ağır metallerin ve zehirli gazların vücuttaki olumsuz etkilerini azaltan içecek.

18-çileklisi nefistir. cola gibi sağlığa hiçbir yararı olmadığı gibi aksine zararı olan içecekler yerine her zaman tercih edilesidir. bunu yaşlılığınızdaki kendiniz için yapın.

bu tavsiyemi dinleyenler, bundan 30 sene sonra beni hayır duaları ile anacaklardır.

19-aç karnına 2 bardak içince karnınızı doyuran içecek .

20-mayhoş bir tadı var ve tonla faydası. bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi var. kalsiyum eksikliği için öneriyor doktorlar. içince bir garip oluyorsunuz ama. mantar ile savaştığı söyleniyor.

21-her gün en az 1 bardak içilmesi gereken, doğa üstü yararlı bakteridir. böyle kımıl kımıl beyaz beyaz bebeklerdir.
o gün zararlarını araştırayım dedim, bildiğin zararı yok. eğer yoğurt ve ayran tüketemiyorsanız, düzenli olarak kefir içmek de yarar var.
1 yıldır her gün istisnasız günde 1 veya 2 bardak içiyorum, faydaları gözle görülür şekilde.
ama tavsiyem mayasını edinmeniz ve evde mayalamanız. üstelik korkulduğu kadar da zor değildir.


not: ekşi, uludağ ve itü sözlükten derlenmiştir.
luca
dünya üzerindeki en zararsız içecektir. bununla birlikte zararsız olan diğer içecekler ayran ve sudur. onun dışında kalan tüm içecekler, buna çok faydalıdır deyip içilen meyve suları da dahil, hepsinin de besin değerleri dahilinde birçok zararı vardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol