alman usulu

su
ingilizcesi "go dutch" olarak bilinen usul.almanlarin cimriliginden kaynaklandigi dusunulur.malum bu kadar cok bira icen ancak kendi hesabini oder.
p t n
erkeklerin yok canim olur mu, hayatta kabul etmem diye ayak direttikleri ama icten oh cektikleri uygulama.teklifin kizdan gelmesi iliskinin gelecegi icin daha saglikli olacagi kanaatindeyim.
seyhmerat
bazi durumlarda olsun diye insanin icinden dua ettigi durumdur.ya cok yedim ben ya alman usulu yapalimda hesabi esit paraya bolelim..alman usulu kendi hesabini odemek disinda ayni zamanda gelen hesabin var alon kisi sayisi tarafindan esit sekilde odenmesidir..
ups
yrk olarak bunyelerynde baryndyrdyklar acliklarini kabullenememelerinden olsa gerek bir almanin agzindan let’s go dutch seklinde hollandalilara yamanmis sekilde duyacaginiz cumle..
sepulturk
bir ilişkide olması en normal olaydır. eğer iki insan bir paylaşım içine girdiyse bu sadece duygularda kalacak değildir. bir gün biri veriyorsa öbür gün öüeü verecektir ya da hesabı paylaşacaktır. eğer kız ayrılmak isterse o kızın öküzlüğüdür ve böyle kızlara erkek camiası hiç hoş gözle bakmaz. erkek kısmı bir öder iki öder üçüncü de siktiri çeker.
sanatis
daha çok erkeklere boyle bir teklif gelirse hemen atlayıp kabul etmeyin.alman usulu neydi parayı 2 ye bölüyoduk mu yoksa herkes kendimi ödüyodu yada kim kime bişemi ısmarlıyodu gibi lafı cozutun sonra kabul etmek daha mantıklı bu usulu.
(bkz: tamam o zaman oyle olsun)
sheepmip
kesinlikle olması gereken bir şeydir. karşıdakini seviyorsunuz seviliyorsunuz diye, yediğinizi içtiğinizi ödetmeye ne hakkımız, ne hakkınız var. özel günlerde demiyorum. bir doğumgünü olur, evlilik tıldönümü olur tamam hesabı birisi öder, ama hele iki öğrenci birlikteyse mutlaka yapılması gerekn birşeydir.
purkinje
özellikle de iki öğrenci arasındaki ilişkide aksi söz konusu olamayacak, olmaması gereken olaydır. öğrenci bir insan evladı genellikle kendi kazandığı değil ailesinin gönderdiği parayı harcadığına göre, her şeyi erkeğin ödemesi o insanın ailesinin bana da bakmasından başka bir şey değildir. neden bir de bana baksın canım o insanın ailesi? dağılın şimdi.
rdm
eğer bir erkeğin ödeme yaparken bayana yapacağı en büyük kabalık buysa tüm alman lar öküzdür

bildiğim kadarı ile erkek erkeğe bi yere gidilip yiyip içtikten sonra herkesin kendi yediğini içtiğini ödemesidir alman usulü. velhasıl almanlar böyle yaparlar. çok cimri adamlardır. hiç sevmem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol