ünlü bir akrabanizin olması

atwa
konserler veren imzalar dagitan kislierin akrabaniz olmasi durumu. gireyhan yilmaz diye bir arkadasim cem yilmaz’in kuzeniydi mesela.
nick nicki nickince
bazi akrabalar kucukluklerinden beri ’bak gordun mu amcanin kizi nerelerde sen hala burnunu kari$tiriyorsun’, ’bak bi yengenin halasinin kizi kadar bile olamadin’ ya da ’bak buyukdedenin kuzeninin torununa, amerikalar’da konserler veriyor, sen daha bakkala bile gitmiyorsun’ $ekillerinde her zaman azarlandiklari icin bu unlulere inanilmaz derecede nefret duyarlar. yillarin birikimiyle artik son bir damla okyanuslari ta$irir. ve cok $ukurdur ki bu ulkede bir pazar magazin, bir televole, bir pazar-i keyf vardir. akraba en eski elbiselerini giyinir -yoksa pazardan alinan bir $eyler camura ve yaga batirilir; masa ortusu bezi olarak kullanilip kirletilir-, evdeki tum da vinci resimleri saklanir ve deliklerine ’ev o kadar eski ki’ susu verilir, altin vazonun altindaki sedef kaplama sehpanin ustune yirtik pirtik bir ortu serilir ve eger ka$larda hafif bir eksik varsa bir goz kalemi yardimiyla iki ka$in yillardir beklenen kavu$masi gercekle$ir.

televoleler eve gelir, renkli harflerle yazilan ’bakin mahmut tosunpa$aya’, ’allah belani versin mahmut tosunpa$a’, ’halk seni oyle bir benzetir ki mahmut!’, ’zalim tosunpa$a!’ yazilarini yakla$ik 40 ya$inda olan ama 0-5 ya$ grubu cocugu gibi konu$an biri bagira bagira seslendirir, sanki bu sacmaliklari gormuyormu$uz gibi bi de duymak zorundayizdir-hem de dunyanin en kotu dublorlerinden birinin sesidir kulagimiza calinan. ondan sonra yillardir aile bireyleri tarafindan ezilen hain akraba o gazla icini tum televolelere doker, kameramandan gaz alir daha da bir anlatir, bakar mikrofonu tutan bir eleman var onla agla$irlar, hatta bu ki$i mikrofonu eline alip mahmut tosunpa$a’nin bir $arkisini bile soyleyebilir, buna hic $a$irilmaz. ’acili akrabanin drami’ adli bu magazin belgeseli tam uc hafta tum magazin programlarinda tekrar tekrar gosterilir. mahmut tosunpa$a artik bir vatan hainidir ve her konserinden ya da gece programindan once ’amcanizin halasinin torununun hakkinizda soylediklerine ne diyorsunuz mahmut?’ turunde gayet laubali sorulara cevap vermek zorundadir.

kolay gelsin mahmut, ya$asin ’magazin gazeteciligi’ ve ozgur basin.
2693
guzellik sirlarini benimle paylasacak bir akrabam olsun isterdim,mesela pinar altug.ama soz konusu bulent ersoy,dr.bilal gibi kendinden gecmis insanlarsa ben almayayim,tesekkur ederim.
purplish
gamze ozcelik’e acilen akraba araniyor...destek gezilerine cikmasi beklenen,gamzeye medil tutacak,aglamakli bir surata sahip,ara sira tilki bayiltmasi yapabilecek potansiyelde vatandaslarin bilgi sozluge basvurmalari rica olunur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol