gökhan ozen dinleyip ben rock severim diyenler

independence
gokhan ozen dinleyen insan populasyonuna rock dinleme yasagi getirildi de benim mi haberim yok? yani bir insan gokhan ozen dinlerken ote yandan haluk levent dinlerse dinen gunaha mi girmi$ oluyor? ki$i gokhan ozen dinledigini belirtirken hemen yaninda " ya ben gokhan ozen dinliyorum tamam ama ayni zamanda rock muzik te dinlerim, cehennemde yakmayin beni nolur!" aciklamasini yapmali mi? ben muzeyyen senar`i buyuk bir zevkle dinlerken ayni zamanda rock dinleyemessem keserim kulaklarimi oturur corbami icerim cok daha keyifli olur herhalde.
independence
bir insanin ayni anda iki ayri muzik dalini sevmesine imkansiz gozlerle bakan insanlarin $a$irmi$ bir bicimde entry yazdigi ba$lik olmu$ bu.
ben pop muzik dinlerken ayni zamanda turk sanat musikisine deli gibi bagliyim.
o zaman bende bir dengesizlik var.
$ebmem ferah`a olan hayranligimi hemen her yazimda belirtmi$ken bulent ersoy`un yorumu icimi eritir.
o zaman ben malin onde bayrakla ko$turaniyim.
hatta ben sigara tiryasiki oldugum halde durmaksizin ye$ilay ile alakali kimi faaliyetlerde bulunurum.
cok $erefsizmi$im ben $imdi anladim.
sayenizde kendimi buldum.
carpediem
rock muzik dinleyip, o muzikten gercekten haberdar olan, enstrumanlari bilen insanlarin asla dile getirmeyecegi sozdur. soyle ki; muzikten anlamayan insan gider gokhan ozen ve turevlerinden buyuk zevk alir. sonra mor ve otesi cok populer oldu diye onun zil sesi tonunu telefonuna indirir. telefonu caldikca o hava atar. ne bu muzigin sozlerini ne de muzigini "gercekten" anlamaz.
bir de soyle bir durum vardir ki; rock dinler kisi. bu muzikten de anlar ama der ki "turk sanat muzigi de neymis? turk halk muzigi? ben aslaaa dinlemem." bunu soyleyebilen kisi rocktan anlar gibi gozukup aslinda hicbir sey anlamayandir. ayni sey klasik muzik icin de gecerli. bu muzikleri, koklerini anlayabilsin ki insan, en iyi muzigi yapabilsin ya da yapilmisi elestirebilsin. eger bunu yapamiyorsa gokhan ozen dinleyip ben rock severim diyenlerden hicbir farki olmaz kanimca.
darth sidious
rock muzigin felsefesi oldugunu, gelip gecici bir heves degil bir yasam bicimi oldugunu bilmeyen ve bu karsi durusu populer kulture malzeme yapan insanlarin yaptigi eylemdir.ayni sey ben solcuyum deyip cem uzan mitinginde verilen erzak icin cekilin lan acin turkiyenin onunu durduramazsiniz cem baba geliyor diye bagiran insan guruhu icin de gecerlidir. bu insanlarin genel adi ben x im deyip y gibi davranmak olur ki bu insanlarin x kromozomlari hatali oldugunudan hayatlari da arizali gecer.

(bkz: oportunizm)
maliyeci
ba$ligi anlamamiz gerektigi gibi anlarsak burada ba$lik sadece gokhan ozen dinleyip arkada$lar arasinda "ben rock dinliyom ulan" ceken tiplerdir ki,icinde bulundugu ortamla benligini kafasinda ortu$turememi$ zavallidirlar bunlar.dinledigi muzikten utanirlar.he eger ben ba$liga istedigim yere cekerim diyorsak ben $oyle bir anlam da cikartirim: "ben hem gokhan ozen dinlerim,hem de rock ama soruldugunda rock muzik dinleyicisi oldugumu soylerim." boyle du$unen ve soyleyen adam haklidir,zira kim kimin zevkine karisir ki?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol