pastırma

0 /
ups
bir buyukbas hayvandan tas catlasin 10-15 kilo cikan ve sanirim bu sebepten de bayaa pahali olan besin..
seyhmerat
ramazan aylarinda sofralarin vazgecilmez lezzetlerinden biridir..sadece o cemeni icin bile yenilesi besindir.."kimileri ay koku yapiyor agzin les gibi kokacak" desede,o entellere pek kulak asmamak gerekir direk mideye indirmek gerekir..
xray
adi bastirma yani sikistirma dan gelen tarihi taa orta asyandan goc eden atalara dayanan bir gocebe kavim, akinci yemegidir... zamaninda atin egerinin altina sikistirlirmis ve goce yada akina cikilirsa gunlerce, haftalarca at ustunde pastirma yenirmis... etrafindaki cemen denen koruycu sayesinde aylarca bozulmadan ve kurumadan kalmasi mumkundur... ayrica ete ayribir lezzet kattigida bir gercektir... gunumuz de pahali bir gida olmasi nedeniyle genelde ramazanlarda bi’ kac gram sofraya girmesi ile sinirli ve yakinda kuyumculara dusmesi muhtemel bir gida olmustur...
made in heaven
tadi cidden cok lezzetli olur ancak yedikten sonra insanin hem ter hem de girip ciktiktan sonra ardinda biraktigi tuvaletin kokusu dayanilmaz olur.
ultraslan
pahali olan, tadi cok guzel olan, yedikten sonra ter kokusunda ve idrar kokusunda genellikle basrol oynayan kayseri den cikma bir yiyecek.
darwen
her ne kadar orta asya türkler’inin ilk defa yaptığı söylense de dünyaya tanıtan osmanlı ermenileri’dir.
devedikeni
etrafından baharattan yapılmış çemen ismi verilen bir kaplamanın olduğu etin baharatla ezilerek bekletilmesi esasına dayanan türk usulü bir yiyecek.
devedikeni
bir çok baharattan imal edilmiş çemen isminde bir tür malzeme ile kaplanan, etin baharat ile ezilerek bekletilme esasına dayanan türk usulü bir yiyecek türüdür.
nerobianco
yedikten sonra cümle aleme ’’ben pastırma yedim’’ demiş sayılırsınız bunu ağzınızla yapmasanız bile teriniz çişiniz ele verir sizi. 3 - 4 gün vücuttan atılmaz duş fayda etmez.
greyfurt
pişirilmeden de gayet afiyetle tüketilebilen lezzet abidesidir. (aslında pastırmada bulunan et, onu çevreleyen çemende bulunan acı biber, sarımsak ve diğer katkılarla pişmiştir. çiğ köfte gibi)

yumurtalıda güzel olur, yumurtasızda güzel olur. ekmek arası, ekmek üstü, ekmek yanı her türlü her şekilde güzel olur.

not: yedikten sonra yaşanılan partırma sendromunu’nun baş suçlusu muhteviyatında ki çemendir. sadece çemen yedikten sonrada aynı etkilerin yaşanması buna en büyük delildir.

sonuç olarak yakaladığınız yerde yutun derim.
blinn
sıcak ekmek üzerine sürülen tereyağıyla birlikte yendiğinde üçü bir arada etkisiyle tadına doyulmayan fakat bir sonraki gün şahane kokular salgılamanıza neden olan şarküteri ürünüdür.
igor
girisi leziz cikisi bir o kadar berbat olan besin maddesi. yaz aylarinda tuketilmesi tavsiye edilmez. ha yok hiyarin tekiyim garilar beni bole seviii modunda geziyosan sorun yok.

edit: bir an dusundum de bunu bagyanlarda yiyor. onlarda yaz aylarinda tuketmesin koltuk altlarindan filan kokar aman diyim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol