francesco totti

0 /
ali istvan szabo
as roma nin gediklisi, yetenek timsali, karizmatik ve bir o kadar da disiplinsiz olan italyan futbolcu. bilen bilir, totti belki de dunyanin en teknik oyuncusu, fakat gerek kulubu roma da herhangi kaydadeger bir basariya ulasamamasi, hem milli takimda gosterdigi vasat performans, kendisinin hak ettigi yerlere gelmesini biraz engellemistir. bunun bir diger nedeni de kulubu romaya olan bagliligindan kaynaklanmaktadir.bu nedenle kendisi hem milli takimda, hem de kendi takiminda oldukca disiplinsiz ve tutarsiz davranislar sergilemektedir...
seyhmerat
bana gore,frank lampard ile beraber su anda dunyanin en komple iki futbolcusundan biri.saha icinde herseyi yapabilecek guce ve yetenege sahip.ancak gerek kulubu roma tarafindan fazla desteklenemeyisi,gerekse kendisinin bu kadar kotu romadan ayrilmak istememesi sebebiyle hakettigi yerlere gelememis futbolcu.bence oynamasi gereken iki takim var,biri juventus,capelloile beraber,digeride manchester united..
cocabora
euro 2000’de attigi muthis penaltiyla hafizama kazindi.roma’nin prensi,taraftar onu cok seviyor.aslinda cok daha iyi takimlarda oynayabilir,ama galiba onun da roma’ya vefa borcu var.
angelus
kendisinin bir cesit lama oldugunu, en azindan lama irkindan geldigini dusunmekteyim. zira bu kadar kompilike tukurebilen bir insan evladiyla karsilasmadim henuz.
karpuzz
as roma’nin yillanmis kaptani.totti cok sevilir roma’da, roma halki adeta tapar kendisine. cok istikrarsizdir ama oynadigi her macta mutlaka varligini hissettirir.ya gol atar ya orta yapar ya faul yapar ya kafa atar ya tukurur ya hakeme itiraz eder ama kesinlikle bos durmaz.
cok hayrani vardir lakin kendisi bir anaokul ogretmeniyle nisanlidir. kendisinin cok karizmatik bir sibirya kurdu vardir, zannimca o totti’den daha yakisiklidir.
overload
yetenekli ve karaktersiz futbolcu. futbolda ne kadar pislik varsa hepsini bu adamin maclarinda görebilirsiniz. roma’da jubile yapmak istedigini söylemis olup evlenene kadarda evden ve ailesinin yanindan ayrilmayacagini belirtmistir.
yaramyan the sun of art
büyük mü büyük futbolcudur. onu izlemek apayrı bir zevktir, sahada karizmasını ortaya koyar, kendini belli eder ve takımına öncülük yapar umarım onu 2006 dünya kupasında izleyebiliriz.
reddevil
sevgilisi ve kendisi ile alakalı şakalar ciddi boyutlara ulaşınca bu şaka kitabını çıkaranları mahkemeye vereceğini söyleyen as romanın dinamosu.
ankakusu
hep uzun sacli gordugumden midir nedir kisa saci yakistiramadigim futbolcu. kafasinin hatlari cok radikal ve belirgindir. kabak gibi kafasi var.
nick nicki nickince
francesco totti, (d. 27 eylül 1976, roma). italyan futbolcu.

totti italya ligi serie a takımlarından as roma’nın kaptanıdır. italya milli futbol takımı’nın en önemli oyuncularından biri olan futbolcu forvette ya da forvetin arkasında ofansif orta saha olarak görev yapabilmektedir.

kariyeri:

1984 yılında fortitudo takımında futbola başlayan totti küçük yaşlarda as roma’nın minik takımına geldi.fakat ailesinin maddi durumu iyi olmadığından okulu bırakan totti, 1993 yılında henüz 16 yaşındayken a takımda şans buldu. 2000 yılında italya’da yılın futbolcusu ödülünü alan totti, aynı yıl italya milli takımının avrupa şampiyonası’nda finale kadar yükselmesinde önemli rol oynadı. 2000/01 yılında kaptanı olduğu as roma takımının tarihinde kazandığı ilk şampiyonlukta en büyük paylardan birine sahip oldu. 2003 yılında italya’da yılın futbolcusu ödülünü ikinci kez kazanan totti, 2002 dünya kupası’nda ve 2004 avrupa şampiyonası’nda da italya milli takımında yer almıştır. 2006 dünya kupası’nda da italya kadrosuna çağırılan totti, kupanın ülkesine gelmesinde büyük pay sahibi olmuştur.

rothkan
tukurme sekli hayranlari tarafindan bir tukurme stili olarak benimsenmis romali futbolcu.hatta sokakta gordugunuz on tukurenden besi ondan ogrenmis olabilir.
sepulturk
çocukluğu as roma’nın tribünlerinde geçen ve hala o stadyumdan ayrılamayan, roma aşığı bir insan. çektiği şutlar kan getirecek kadar serttir, kodu mu oturtur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol