incirlik hava üssü

seyhmerat
yakin zamanda herkesin bayraklarini evlerine asmasindan sonra-ki aslinda gayet guzel bir seydir-zamaninda yine benzer bir hadise yasandiginda ugur mumcu soyle demistir,"onemli olan o bayragi incirlik ussune asabiliyor muyuz?sorun ordadir."
ankakusu
abd’nin ulusal kaynaklar savunma konseyi’nin hazırladığı rapora göre incirlik üssü’nde 90 nükleer bomba bulunuyor. rapora göre bombalardan 50’si abd, 40’ı ise türk savaş uçaklarına yüklenmek için hazır bekletiliyor.
türkiye’de 90 adet b 61 nükleer bombası bulunduğu ortaya çıktı. abd ulusal kaynaklar savunma konseyi tarafından hazırlanan hans m. kristensen imzalı "abd’nin avrupa’daki nükleer silahları" başlıklı rapora göre, türkiye’deki nükleer bombaların tamamı incirlik üssü’nde konuşlandırılıyor.

geçen yıl şubat ayında abd hava kuvvetleri’nin verilerine göre hazırlanan rapor, incirlik’teki nükleer silahların varlığı konusundaki spekülasyonlara yer vermeyecek kadar sağlıklı bilgiler taşıyor. hürriyet’in ilk kez açıkladığı rapor, bugün chp istanbul milletvekili şükrü elekdağ tarafından meclis’e getiriliyor.

bombalar depolarda

abd ulusal kaynaklar savunma konseyi’nin düzenlediği rapora göre, türkiye’de bulunan 90 adet b 61 nükleer bombanın 50’si amerikan, 40’ı ise türk uçakları tarafından atılmak üzere depolanıyor. nükleer bombaları kullanacak 25 amerikan f-16 c/d tipi uçak incirlik üssü’nde konuşlandırılarak, özel olarak hazırlanan ve hava saldırılarına dayanıklı sığınaklarda tutuluyor. bu sığınak depoların 25’i aynı zamanda nükleer bombaların saklanması için gerekli tüm donanıma sahip bulunuyor.

jetlerimiz balikesir’de

türk savaş uçakları tarafından kulanılmak üzere bekletilen nükleer bombalar, amerikan uçakları tarafından belirlenen hedeflere atılacak diğer nükleer bombalarla incirlik’te muhafaza ediliyor. ancak sözkonusu nükleer bombaları atacak türk savaş uçakları balıkesir’deki askeri üsde bekletiliyor.

elekdağ ise soğuk savaşın sona erdiğini belirterek yunanistan’ın nükleer bombaları ülkesinden çıkardığına dikkat çekti. elekdağ, bombaların türkiye’de tutulmasının, arap ve müslüman ülkelere iyi niyetli bir girişim olarak anlatılamayacağını savundu.

hürriyet

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=230982
independence
tamamen siyasetcilerimizin kepazeligidir.

yahu senin amerika’da konu$lanmi$ bir ussun var mi ki senelerdir amerikan ussu senin topraklarinda? senin daha irak’ta bir ussun yok, bir tampon bölgen yok, guvenlik $eridin yok. amerikanin kicini yalamak icin kendimize ait topraklari tamamen amerikanin hakimiyeti altinda birakiyoruz yillardir, ne aciz bir di$ siyasetimiz var bizim ya.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol