sosyal medyada kadınların mesajlara cevap vermemesi

herkonudafikrimvar
tamam türkiye'de metre kare başına 50 sapık düşüyor, sosyal medyadan aynı şiiri copy paste yapıp 200 kadına yollayan adamlar var. hiç bir fiziki veya kültürel özelliği olmayan kadına bile günde ortalama 3-4 mesaj geliyor. kadınların kendine bir duvar örmesi buraya kadar normal diyelim. ancak bu duvarın hiç mi açılan kapısı yok. internet çağını yaşadığımız şu yılda hiç mi sosyal medyadan biriyle tanışamayacağız. illa ki okul arkadaşımızın arkadaşının referansıyla mı bir cafe'de tanışmamız lazım. ekte olduğu gibi eli yüzü düzgün bir adam olduğumu düşünüyorum (bkz: #1138703) . 40 yılda bir az biraz hoşuma giden kadınlara mesaj atıyorum. profilimde ailemle fotoğrafım var,iş okul arkadaşlarımla fotoğraflarım var, yıllardır aktif kullandığım profiller, aylarca yıllarca süren ilişkilerim de oldu. Yani fake biri olmadigim belli. ancak özellikle son 1-2 yıldır nezaket cevabı bile yazan kadın sayısı inanılmaz azalış gösterdi. ne sanıyorlar anlamıyorum, her mesaj atan potansiyel sapık, tecavüz edip köşe başına mı atılacaklarını düşünüyorlar. Biraz medeni olup selam verip sonra çekilebilirler. bu cevap vermeme tavriyla hem düzgün kadınlar elindeki şansı kaybediyor hem de düzgün erkekler.
dilaramgg
size saka geliyor herhalde bu konular? kimse gelipte cevap vermiyorlar diye burda yazmasin ben muneccim degilim sen iyi biri misin, kotu biri misin nerden bilicem? kendimizi korumak zorundayiz.
ulkede taciz, tecavuz olaylari almis basini gitmis, kadin cinayetlerini her gun duyuyoruz gelmis ne diyosunuz ya!
broze
Sadece mesajla insan tanıyamayacağı için doğru harekettir. İn misin cin misin sapık mısın cidden iyi bir insan mısın hatun nereden bilsin.
bulutdm
garip karşılanmaması gereken durumdur. herkes tüm insanları kendisi gibi zannediyor maalesef. sırf mesaj atan kişi iyi niyetli ve kibar biri diye o kadının hep sizin gibi insanlarla karşılaştığını düşünemezsiniz ki! elbette bunu bir ego yarışına dönüştürmüş kadınlar da olabilir. ben o kadınlardan değil, diğer kadınların yaşadıklarından söz etmek istiyorum. bu ülkede çok kibar bir mesajla konuşmayı başlatıp nazik bir "hayır" cevabıyla çılgına dönen, gururuna yediremeyip tehditler savuran kaç kişi var biliyor musunuz? dahası; karşıdan gelen olumsuz cevabı "aslında onun da gönlü var" olarak algılayan ve kadını ardı arkası kesilmeyen mesajlara boğan, sonrasında "sen bana ümit vermiştin" sözleriyle kadını yıpratan onlarca insan var. yüzüne ve hesabındaki fotoğraflara bakarak bu durum anlaşılamıyor. belki de iyi insanların da şansı olmalı, evet. fakat hemcinslerinizi düzeltmeden bu sorunu çözemezsiniz diye düşünüyorum. bundan üç sene kadar önce bir kadın, "saat kaç" sorusuna cevap vermesinin ardından "bu saatten sonra benimsin" cevabıyla karşılaşabiliyordu türkiye'de. evet bu yaşanmış bir olay ve ankara'nın göbeğinde gerçekleşti. şimdi sizce kadın asık suratlı olduğu için suçlu mudur? kadın sorulara ve mesajlara cevap vermediği için burnu havada biri midir? yoksa kadın yalnızca korkuyor mudur? ne zaman ikili ilişkilerde olumsuz cevabı kabul eden medeni bir topluma dönüşürüz, o zaman kadınların yüzü güler.
shot
nezaket icabı bile verilen cevabı vaat olarak algılayıp ısrarcı olan bir sürü insan olduğunu düşünürsek, şaşırılmaması gereken davranıştır.
bench
Son derece normaldir. Size annemin telefonunda rastladığım bir şeyi anlatayım. Olay facebook' ta geçiyor. Annemin profilinde babamla beraber çekildiği bir fotoğraf var ve profilinde evli yazıyor. Adamın attığı mesaj şöyle bir şey:
Adın ne?
Adın ne a**** k****
Adın ne lan
Falan diye gidiyordu.
Sırf böyle bir mesaj aldı diye olayı neden genele yayılıyor diye düşünebilirsiniz. Bu mesaj sadece bir tanesi ve tekrar hatırlatayım bu kadının profilinde EVLİ yazıyor.

Hemcinslerimizin yaptığı rezillikler var bir de. Bir olay yüzünden bir gün kullanacağım sahte hesap açtım. Ortalama güzellikte kadın fotoğrafı koydum. Ben işimi halledene kadar beş ya da altı hemcinsim mesaj attı. Sırf eğlence olsun diye konuştum ve hayretler içerisinde kaldım.bu kadar mı seviyesiz olunur lan. Adam daha yazı yazmayı bilmiyor neredeyse. İçerik zaten leş. Üzgünüm ama bunun suçlusu bizden başkası değil beyler.

Not: biliyorum sahte hesap açıp başkalarının fotoğraflarını kullanmak etik değil. sahte hesap açmamın nedeni birini gizlice takip etmek falan değildi, özel olduğundan yazmadım. İşim bitince aynı gün içinde fotoğrafları kaldırdım.
Ha bir de zaten annemin profilinde adı yazıyor beyinsiz herif.
crocotium
internetten aşk bulunmaz. şu kafadan bi kurtulun önce. herşey çok dijitalleşti tanışma dediğiniz şey fiziksel olur arkadaşın vasıtasıyla olur bi mekanda oturduğun masaya gelir tesadüftür denk gelir falan. doğu toplumu burası. insanlar birbirine bu kadar güvenemez. amerikada olsanız gidin oturun bara orda tanışırsınız insanlar tanımadıklarıyla doğrudan iletişime geçebiliyor buralar öyle değil. tanımadığın kadını bırak tanıdığın kadınlar ne kadar cevap veriyor ki? yani seni tanıyan kız bile mesaj attığında sana yarım saatte dönüyor. toplum zaten sonradan görme yeni yeni başlıyor böyle şeylere. şurda 30 sene önce erkekler evlenmek istediği kadını babasından 'satın alıyordu' lan. bu öyle 40-50 yılda değişebilecek bir kafa yapısı değil. bizim neslin şanssızlığıda böyle bir zamanda yaşıyor olması. internetten tanışmak bize göre biraz fazla ileri bi seviye. ilişkiyi çevrenizde arayın. fizikseldir böyle şeyler. sağlıklı olanı da budur zaten.
kaliban
Bana da oluyor öyle, çok şeyyapmamak lazım. Sosyal medyada bi instagtam kullanıyorum onda da kimse iletişim kurmuyor :) mesaj attığımda da cevap atmıyorlar. Yazdığım da bir şey olsa bari "merhaba" yazıyorum altı üstü.
Elimizdeki seçenekler şunlar
- sabah akşam tip tip erkekler tarafından taciz edildikleri için cevap vermemeleri
- narsist veya egoist olmaları
-takıntılı birer feminist olmaları
- tipimizi beğenmemeleri
-kaslı bir vücuda sahip olmamamız
-brad pitt'e benzemiyor olmamız
-tek derdimizin seks olduğunu düşünmeleri
-ilişkilerinin olması
-daha iyi talipleri değerlendirmek istemeleri


Bütün bu ihtimallerden sonra, yalnızlığın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, narsist bir feminist ile muhattap olmaktansa evde oturup kediyle kafka mı camus mu diye muhabbet ederim daha iyi.

Neşeniz yerine gelsin (bonus şarkı)
yastikkirlenti
Niye cevap versin? O kadına günde kaç tane "selam,merhaba,nasılsınız,hey" gibi mesajlar geliyor her birine nezaketen cevap verse önünü alamaz. Kimse nazik olmak için tanımadığı insanlarla konuşmak zorunda değil. Sen mesaj atarsın profilini inceler beğenirse "slm" mesajına bile cevap verir. Veya yaratıcı komik etkileyici bir mesaj atarsın cevap verir. Ama nezaketen kimse kimseye cevap vermez vermemeli vermesi beklenmemeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol