ramazan'da sokakta yemek yiyen dayak yer

ohcaptainmycaptain
Eskiden oruç tuttuğumuzda karşımızda biri yiyip içiyorsa, buna allah rızası için katlanıldığından, daha çok sevap kazandığımızı düşünürdük. Büyüklerimiz bize öyle öğretmişti ve biz böyle bir sabrı göstermeye vesile olduğu için oruçlu olmayan insanlara minnettar olma potansiyeline sahiptik. Şimdiki ucube anlayış, kendi oruç tuttuğu için herkesi cezalandırma peşinde. Sen nefsine sahip olamayıp, bir de insan dövmeye kalkıyorsan, hiç aç kalma arkadaşım..
zywiec
über hoşgörü dini mensuplarının klasik zırvalarından birisidir.

sen nefsine hakim olmaya çalışmak için tutmuyor musun orucunu? sanki normal olan bilmem kaç derecede 18 saat aç susuz kalmakmış gibi bir de yiyip içene karışıyor sakallıya bak. ulan geriye kalan 11 ay sokakta ağzını şapırtada şapırtada yemek yerken garibanlar aklına gelmiyor da akşam pideyi çorbaya mı doğrasam diye düşünen adamlara mı saygısızlık oluyor?

öyle asıp kesmeyeceksin, o işler hiç belli olmaz. o çektiğin tespihi münasip bir tarafına iliştirirler orucun bozulur, hastanede serumla iftar yaptırırlar adama.
hmmmmmtmmcnm
Hiç anlamıyorum sen oruçlusun diye millet yemesinden içmesinden neden kısmak zorunda? Kimi insan saygımdan der dışarıda yemez içmez ama kimi insan var ki hasta olabilir, ilaç alıyor olabilir. Mesela geçen otobüste önümde oturan teyze çantasından gizli gizli minik lokma poğaça koparıp avucunda ağzına götürüyordu. Teyzenin yüzde doksan ihtimalle ilaç saatiydi. Neden bu teyze özgürce poğaça yiyemedi? Senin gibi yobaz, kalbi kötü insanlar yüzünden.
metalscuba
koca dinin kadinlarin ne giyecegini belirlemek, erkeklere kac huri dusecegini aciga kavusturmak ve bu arada kimlere yuruyebilecegimizi ogretmek, ayrica bizim gibi dusunmeyenleri de nasil hayattan/dinden sogutabilecegimize dair ipuclarindan ibaret oldugunu dusunen insan beyani. dusunmek ve insan kelimeleri icin hepinizden ozur diliyorum.
manasiz
ben daha çok verdiği örneğe takıldım açıkcası " sofrayı kurarlar adıda ali, hasan ha yani " bu cümlede açıkca bir art niyet var. sen başkalarının yaşam şekline ve inançlarına saygı göstermeden dayak yerler diyorsan sana kim saygı gösterecek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol